تاریخ: ۲۸ اسفند ۱۳۹۵ ، ساعت ۱۷:۱۵
بازدید: ۴۲۸
کد خبر: ۱۸۶۹
سرویس خبر : آهن و فولاد
گفت و گو با مدیرعامل شرکت جهان فولاد غرب :

جهان فولاد غرب به دنبال کاهش بهای تمام شده در سبد صادراتی

می متالز - گروه صنعتی- بازرگانی شکری به عنوان یک مجموعه موفق در حوزه فولاد کشور شناخته می شود. مجتمع جهان فولاد غرب یکی از زیرمجموعه ها و شرکت های اصلی این گروه است که در این سال ها به عنوان واحدی فعال و صادرات محور توانسته است جایگاه قابل قبولی را در صنعت فولاد کشور کسب کند. در اینجا به گفت و گو با آقای جهانبخش شکری، مدیرعامل این مجموعه پرداخته ایم تا گزارشی از فعالیت های سال جاری و برنامه های آنها برای سال آینده را جویا شویم.
جهان فولاد غرب به دنبال کاهش بهای تمام شده در سبد صادراتی

آقای شکری، گروه صنعتی بازرگانی شکری در سال ۹۵ چه دستاوردهایی داشت؟

مجتمع جهان فولاد غرب یکی از واحدهای وابسته به گروه صنعتی-بازرگانی شکری است که این گروه طی سال های اخیر مبادرت به اجرای طرح های تولیدی دیگری نموده که از آن جمله می توان به شرکت سیما فولاد جهان اشاره کرد که به منظور تولید میلگرد و توسعه سبد فروش این مجموعه احداث شد.

همچنین شرکت جهان صنعت کرمانشاه نیز در رابطه با تولید، ساخت و نصب ماشین آلات نورد فعال است که در این واحد صد در صد ماشین آلات صنایع نورد گرم برای تولید مقاطع طراحی و مراحل ساخت و نصب آن اجراء می شود. دیگر واحد در حال احداث نیز ذوب آهن بیستون است که به منظور تولید آهن سفنجی و شمش در دست اجراست.

علاوه بر فعالیت های یاد شده شرکت جهان فولاد غرب در سال ۱۳۹۵ موفق شد تا با حفظ جایگاه صادراتی خود به کشورهای عراق و افغانستان فشار ناشی از رکود بازار را تا حد زیادی رفع کند.

 

آیا جهان فولاد غرب توانست در سال ۹۵ به اهداف فروش و صادراتی خود دست یابد؟

الحمدالله تا این تاریخ شرایط خوبی حاکم بوده و توانسته ایم به بیش از ۹۰درصد برنامه پیش بینی شده خود دست پیدا کنیم. اما نباید فراموش کرد که نوسان فروش محصولات زائیده شرایط بیرونی است و کنترل آن تا حدود زیادی از دست ما خارج است.

 

جهان فولاد غرب چه برنامه ای برای توسعه ظرفیت تولید خود دارد؟

فکر می کنم اگر این سؤال نسبت به گروه صنعتی-بازرگانی ما پرسیده شود بهتر است زیرا برنامه ریزی های توسعه و تصمیمات مربوط به آن در قالب این گروه اتخاذ می شود.

به زعم بنده، همه دست اندرکاران تولید فولاد با بنده هم نظر باشند که صنعت فولاد با ظرفیت پائین توجیه پذیر نیست و بایستی واحدهای فولادساز با ظرفیت های بالای ۸۰۰هزار تن تا یک میلیون تن اجرایی شوند تا توجیه اقتصادی داشته باشند؛ بنابراین ما درصدد اجرای برنامه ای هستیم که جزئیات آنرا به موقع به اطلاع می رسانیم. انشاالله بتوانیم با برنامه ریزی دقیق به تحقق اهداف بلند مدت دولت در سند چشم انداز بپردازیم.

 

آقای شکری، چه سیاست هایی برای جهان فولاد غرب در سال ۹۶ دارید؟

ما در سال ۹۶ برنامه های دقیقی برای کاهش قیمت تمام شده در سبد کالاهای صادراتی داریم تا بتوانیم از عهده رقابت در بازار خارجی برآییم. افزایش بهره وری و حفظ بازار صادرات از جمله اقداماتی هستند که برای سال ۹۶در نظر داریم در دستور کار ویژه قرار دهیم تا در صورت تداوم رکود بازار داخلی بتوانیم به هم چنان به فعالیت خود ادامه دهیم.

گفتنی است اگر وضعیت بازار داخلی به سمت رونق حرکت کند و دولت در شکست رکود موفق عمل کند، شرکت جهان فولاد نیز انشاالله ظرفیت باقی مانده را هم تولید خواهد کرد و نقش خود را به نحو احسن در اقتصاد کشور ایفاء خواهد کرد.

 

چشم انداز صنعت فولاد در سال ۹۶ را چگونه می بینید؟

سال ۹۶در صورتی می تواند برای صنعت فولاد سال خوبی باشد که ابلاغ و تخصیص بودجه عمرانی به موقع صورت گیرد و دستگاه های اجرایی نیز اجرای پروژه ها را تسریع بخشند. در این صورت تأمین نیازهای ساخت و ساز برای پروژه ها به شکستن رکود حاکم کمک می کند و واحدهای تولیدی می توانند فعال شده و از برنامه ریزی روزمره خارج شوند. باید گفت که بخش تولید در کشور به تأمین منابع و تحقق یافتن درآمدهای عمرانی در بودجه سال آینده دولت چشم دوخته است تا شاهد رونق دوباره صنایع استراتژیک کشور باشیم.

راهکار دیگر این است که بانک ها سیاست یکنواخت و بلند مدتی را در پیش گیرند و مشکلات اقتصادی را مشکل همۀ بخش ها بدانند. همچنین از سیستم بانکی انتظار می رود با پذیرش واقعیت ها تعامل بیشتری با تولیدکنندگان نشان دهد و در  این زمان رکود بازار سخت گیری کم تری داشته باشد تا انشاالله از این شرایط اقتصادی خارج شویم.

 

شما به عنوان یک تولیدکننده فعال بخش خصوصی چه انتظاری را از دولت انتظار دارید؟

سخن آخر اینکه تولیدکنندگان بخش خصوصی همانند واحدهای وابسته به دولت مورد حمایت قرار گیرند. چراکه در شرایطی که صنعت نیاز به کمک و حمایت دارد، کم توجهی به بخش خصوصی و نگاه انحصاری به واحدهای دولتی می تواند مشکل آفرین باشد.

معتقدم که نگاه تبعیض آمیز می تواند لطمه سنگینی به صنعت و تولید کشور بزند و اقتصاد ما را با مشکلات عدیده ای روبرو کند. امیدواریم دولت انشاالله به فکر حل ریشه ای مسئله باشد تا رونق به صنعت برگردد.

منبع: چیلان
عناوین برگزیده