تاریخ: ۳۱ شهريور ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۰:۱۶
بازدید: ۴۱۰
کد خبر: ۱۸۸۵۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
در برنامه دو روزه حضور مستندسازان در معادن گل گهر مطرح شد

مدیر عامل مرکز سینمای مستند: فعالیت های تولیدی به رسانه تبدیل شود

می متالز - مستندسازان،‌ خواهان همکاری بیشتری بخش معدن با رسانه هنر هستند. این بخشی از سخنان گروه فیلم سازان مستند است که در سفری به معادن گل گهر مطرح شد.
مدیر عامل مرکز سینمای مستند: فعالیت های تولیدی به رسانه تبدیل شود

به گزارش می متالز، روابط عمومی ایمیدرو در دومین برنامه اعزام مستندسازان به مناطق معدنی و صنایع معدنی، تیم 30 نفره ای از فیلم سازان مستند را راهی گل گهر کرد. این برنامه با همکاری و میزبانی شرکت معدنی و صنعتی گل گهر انجام شد. همچنین مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سرپرستی این گروه را برعهده داشت. برنامه حضور مستندسازان در بخش معدن و صنایع معدنی در راستای تفاهمنامه بین ایمیدرو و آن مرکز اجرایی می شود به طوری که پتانسیل های این بخش از زاویه دید مستندسازان منعکس شود. پیشتر در مرداد ماه، برنامه مشابهی در معدن مس سونگون اجرا شده بود.

سید محمد مهدی طباطبایی نژاد مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی پس از آشنایی این گروه با فعالیت های اقتصادی و اجتماعی گل گهر، در نشست مشترک مستندسازان با مدیران شرکت معدنی و صنعتی گل گهر، اظهار داشت: هدف کلی همکاری ایمیدرو و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، ارتباط نزدیک هنر رسانه با بخش معدن و صنایع معدنی است.

 

راز ماندگاری فعالیت های تولیدی

وی با بیان اینکه تاکنون در فیلم های مستند نسبت به معرفی این حوزه غفلت شده، تاکید کرد: بخش هنر می تواند بازوی کاری این حوزه شود که به ارزش آفرینی و تولید ثروت ‌مشغول است. به اعتقاد مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، چنانچه گسترده ترین فعالیت ها – حتی اگر سودمند و ثروت آفرین باشد- به رسانه تبدیل نشود، ماندگار نخواهد بود.

وی ادامه داد: مهمترین کارکرد بخش هنر در معرفی معدن و صنایع معدنی، کمک به اعتلا و توسعه این بخش است.

 

برنامه ساخت 10 مستند معدنی و صنایع معدنی

طباطبایی نژاد با ابراز خرسندی از توجه ایمیدرو و شخص رییس هیات عامل به موضوع همگرایی بخش سینمای مستند و معدن اظهار داشت: امسال برای نخستین بار برنامه ساخت 10 مستند در حوزه معدن و صنایع معدنی را در دستور کار تولید مشترک داریم.

وی هدف نخست اجرای برنامه های سفر مستندسازان به معادن کشور را انگیزشی خواند و گفت: حمایت ایمیدرو از این اقدام مشترک، در راستای معرفی و ساخت آثار مرتبط با این بخش از اقتصاد صورت می گیرد.

مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، با بیان اینکه مستندساز نگاهی تمجیدی از بخش معدن نخواهد داشت، ‌تاکید کرد: رویکرد مصلحانه و کمک به ارتقای این حوزه از اهداف اجرای این برنامه مشترک است.

در این نشست فرهاد وَرَهرام از مستندسازان بنام و پیشکسوت، اشاره ای به تاریخ ساخت مستندهای صنعتی در ایران و جهان کرد و در ادامه خواهان حمایت شرکت های معدنی و صنعتی از ساخت آثار مرتبط با این حوزه شد.

ورهرام تصریح کرد: فرم هنری قابلیت اجرا در فضای مستند را نیز دارد و از این رو می توان مستندسازان را وارد همکاری با بخش معدن کرد.

مژگان صیادی دیگر مستندساز نیز با ابراز خرسندی از توسعه جریان معدنکاری در ایران با هدف ایجاد ارزش افزوده، اظهار داشت: مشاهده نوع مدیریتی که ماده خام را به محصول تبدیل می کند، حس خوبی را نزد مخاطب ایجاد می کند.

وی در عین حال به چالش نبود آموزش برای ساخت مستند در بخش های تولیدی گفت: با اعزام استادان به مراکز معدنی و صنایع معدنی، می توان اصول اولیه مستندسازی را در قالب برگزاری کارگاه های آموزشی، به روابط عمومی ها آموزش داد.

آرش اسحاقی دیگر مستندساز در این باره گفت: ساخت آثار مستند ابتدا نیاز به آسیب شناسی در این حوزه دارد که بعد از آن تبدیل به مستند شود.

اسحاقی اظهار داشت: با توجه به ابعاد اثرگذاری حوزه معدن در امور اقتصادی و اجتماعی،‌ ساخت هر تعداد آثار مستند،‌ قدم اول در حرکت و اقدامات های فرهنگی به شمار می آید.

وی ادامه داد: این برنامه می تواند ارتباط فرهنگ و بخش تولید را مستحکم کند.‌

 

تدوین و اجرای سند مسوولیت اجتماعی گل گهر

در این نشست، ابوذر حلوایی پور مدیر روابط عمومی شرکت گل گهر نیز ضمن اعلام آمادگی برای همکاری متقابل با سینمای مستند گفت: کمبود ها و نقص هایی که در این بخش وجود دارد را می پذیریم اما با توجه به برنامه هایی که طی 4 سال اخیر با هدف تقویت بخش روابط عمومی اجرای کرده ایم، عزم مدیران ارشد این مجموعه برای پر کردن خلاهای موجود جدی است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گزارشی از اقدامات انجام شده در بخش های تولیدی و نیز مسوولیت اجتماعی و توجه به آثار فرهنگی ارایه کرد. به گفته وی، مجتمع گل گهر طی سال های اخیر توانسته زنجیره کامل تولید از معدن تا کارخانه های آهن اسفنجی و فولاد را در اختیار گیرد.

مدیر روابط عمومی گل گهر تصریح کرد:‌ علاوه بر طرح های توسعه ای و تولیدی، این شرکت سند مسوولیت اجتماعی را نیز تدوین و اجرایی کرده است. از نتایج این سند می توان به ساخت بیمارستان 128 تخت خوابی سیرجان (با پیشرفت40درصدی تاکنون)، اجرای کامل پروژه تصفیه خانه سیرجان، اتمام طرح بازچرخانی آب با هدف کاهش آلایندگی، ساخت بزرگ ترین و مجهز ترین مجموعه ورزشی منطقه در سیرجان، طرح در حال اجرای 5800 هکتاری درخت کاری، بازسازی و مدرن سازی تنها سینمای شهرستان سیرجان و رساندن آن به استانداردهای شهرهای بزرگ، بازسازی و ساخت سالن های تئاتر، حمایت از نخبگان شهرستان، همکاری در تدوین و ارایه کتاب های مرتبط با مسوولیت اجتماعی در مدارس، اجرای خط آهن سیرجان-کرمان(در مرحله انتخاب پیمانکار) و ... اشاره کرد.

وی تاکید کرد: به طور کلی میزان متوسط میزان مشارکت گل گهر در پروژه های حوزه مسوولیت اجتماعی به 90درصد می رسد.

حلوایی پور درباره انتقال آب اظهار داشت: خط انتقال آب از بندر عباس، ابتدا به مجتمع گل گهر می رسد. این پروژه نقش حیاتی در تامین آب کارخانه های فعلی و طرح های توسعه دارد. وی افزود: طبق برنامه تدوین شده تا اواخر سال آینده (1398) بخش نخست خط انتقال آب افتتاح می شود. پس از آن آب از گل گهر به سیرجان صادر می شود و این امر دغدغه کمبود آب برای مصارف صنعتی و شرب را برطرف می کند.

منبع: ایمیدرو
عناوین برگزیده