بر خلاف انتظاری که داشتیم این هفته دلار آمریکا در برابر ارزهای مطرح جهان تضعیف شد و همین امر قیمت طلا را با رشدی محدود در بازه هفتگی مواجه کرد. اوایل هفته رئیس جمهور آمریکا از وضع تعرفه وارداتی 10 درصدی بر 200 میلیارد دلار از کالاهای چینی خبر داد و دولت چین نیز در تلافی این اقدام 60 میلیارد دلار از کالاهای آمریکایی را مشمول پرداخت تعرفه وارداتی به همین میزان کرد. درصد تعرفه در نظر گرفته شده از سوی دو طرف بسیار پایینتر از پیشبینی فعالان اقتصادی بود. به این ترتیب تقاضا برای دلار آمریکا به عنوان دارایی امن به میزان ملموسی در این هفته کاهش یافت و همین امر به بهبود وضعیت معاملات طلا منجر شد. با این وجود این محصول نتوانست در سطوح بالاتر از مقاومت مهم 1200 دلار در بازار نقدی به معاملات هفتگی پایان دهد.
از دیدگاه تکنیکال در چهارچوب زمانی هفتگی با توجه به معیارهایی مانند میانگینهای متحرکهای 5 هفتهای، 10 هفتهای و 20 هفتهای و همچنین نوسانگرهایی مانند RSI،MACD و ADX روند مبهی پیش روی بازار ارز قرار دارد. بر این اساس یورو، دلار کانادا و فرانک سوییس از شانس خوبی برای تقویت در برابر دلار آمریکا برخوردارند. در مقابل احتمال تضعیف دلار استرالیا، ین ژاپن و دلار نیوزلند در برابر این ارز بالاست. پوند نیز وضعیت نسبتا شکنندهای را در برابر دلار آمریکا تجربه خواهد کرد. به این ترتیب نمیتوان نسبت به روند پیش روی دلار آمریکا در این هفته چندان با قطعیت سخن گفت. بنابراین به نظر میرسد که با توجه به وضعیت پیش روی بازار ارز، سطح احتیاط در میان معاملهگران فلزات قیمتی از جمله طلا در هفته پیش رو افزایش یابد.
اعضای کمیته بازار آزاد بانک مرکزی آمریکا در روز چهارشنبه تشکیل جلسه خواهند داد. افزایش نرخ بهره در این نشست تقریبا قطعی به نظر میرسد. به این ترتیب فعالان اقتصادی چشم خود را به پیشبینیهای اقتصادی این نهاد خواهند دوخت. در عین حال لحن سران فدرال رزور به ویژه جروم پاول، رئیس این نهاد پس از نشست آتی می تواند چشمانداز روشنتری را از مسیر پیشروی نرخ بهره در ادامه سال جاری و سال آینده میلادی به تصویر بکشد. در صورت ارائه نشانههایی مبنی بر احتمال افزایش نرخ بهره به روال سابق، بازار طلا بیش از پیش زیر فشار قرار خواهد گرفت.
روز دوشنبه در چین، ژاپن و کره جنوبی تعطیل رسمی است. روز سهشنبه نیز شاهد تعطیلی رسمی در هنگ کنگ و کره جنوبی خواهیم بود. به این ترتیب انتظار می رود در غیاب سرمایهگذاران عمده شرق آسیا، بازار طلا معاملات دو روز ابتدایی هفته را کمرمق پیگیری کند.
این هفته تقویم اقتصادی بسیار شلوغ است و رویدادهای مهمی همچون برگزاری نشست فدرال رزور و انتشار آمار رشد اقتصادی آمریکا، کانادا و بریتانیا در این میان خودنمایی میکنند.
دوشنبه: شاخص فضای کسب و کار آلمان- سخنرانی رئیس بانک مرکزی اروپا
سهشنبه: شاخص اطمینان مصرفکنندگان آمریکا در ماه سپتامبر
چهارشنبه: آمار فروش خانههای نوساز آمریکا در ماه آگوست- نشست بانک مرکزی آمریکا و پیشبینیهای اقتصادی این نهاد
پنجشنبه: نشست بانک مرکزی نیوزلند برای تصمیمگیری در زمینه تغییر نرخ بهره- سفارشات کالاهای بادوام آمریکا در ماه آگوست- تولید ناخالص داخلی آمریکا در فصل دوم سال- آمار فروش خانههای در حال ساخت آمریکا در ماه آگوست
جمعه: آمار بیکاری آلمان- تولید ناخالص داخلی بریتانیا در فصل دوم سال- شاخص قیمت مصرفکننده اتحادیه اروپا در ماه سپتامبر- تولید ناخالص داخلی کانادا در ماه جولای
هشدارهای نزولی: تثبیت قیمت در سطوح پایینتر از میانگین موزون نمایی 13 هفتهای (1219 دلار) و 62 هفتهای(1265 دلار)- هیستوگرام MACD کماکان پایینتر از خط سیگنال قرار دارد
هشدارهای صعودی: قیمت در حال تلاش برای شکستن میانگین موزون نمایی 13 هفتهای (1199 دلار) به سمت بالاست- نمودار RSI روندی صعودی به خود گرفته است.
سیگنالهای تایید: واگرایی در نمودار قیمت و نمودارهای RSI و MACD دیده نمی شود.
حمایتهای پیشرو: اولین حمایت در سطح 1194 دلار دیده میشود. حمایت بعدی در سطح 1190 دلار قرار دارد.
مقاومتهای پیش رو: مهمترین مقاومت در محدوده 1200 دلار دیده می شود. میانگین 5 هفته ای فاصله اندکی با این سطح روانی مهم دارد و همین امر نیز مرز 1200 دلار را به مقاومتی بسیار مهم تبدیل کرده است.
نتیجهگیری: در صورت شکست میانگین 13 هفتهای (1199 دلار) و مرز روانی 1200 دلار به سمت بالا با حجم زیاد، احتمال تثبیت قیمت در بازه هفتی در محدوده مثبت وجود دارد اما در غیر این صورت چشمانداز منفی پیش روی بازار دیده می شود.