به گزارش می متالز، کاهش نگرانی فعالان اقتصادی پیرامون تاثیرات مخرب جنگ تجاری آمریکا و چین بر روند رشد اقتصاد جهانی دلیل اصلی بازگشت رونق به بازار فلزات در این هفته به حساب میآید. اوایل هفته رئیس جمهور آمریکا از وضع تعرفه وارداتی 10 درصدی بر 200 میلیارد دلار از کالاهای چینی خبر داد و دولت چین نیز در تلافی این اقدام 60 میلیارد دلار از کالاهای امریکایی را مشمول پرداخت تعرفه وارداتی به همین میزان کرد. درصد تعرفه در نظر گرفته شده از سوی دو طرف بسیار پایینتر از پیش بینی فعالان اقتصادی بود و همین امر نگرانی آنها را در زمینه تاثیرات جنگ تجاری این دو ابرقدرت اقتصادی بر روند رشد اقتصاد جهانی به میزان چشمگیری کاهش داد.
این هفته شاخص دلار با افتی 0/7 درصدی مواجه شد که این امر در تقویت تقاضا برای فلزات از سوی استفاده کنندگان از ارزهای غیر دلاری تاثیر شایانی داشت. البته باید توجه داشت که تزلزل دلار آمریکا در برابر ارزهای مطرح جهان با کاهش نگرانی معاملهگران در زمینه جنگ تجاری چین و آمریکا ارتباط تنگاتنگی داشت. در این میان انتشار اخباری در زمینه عزم دولت چین برای اجرای برنامههای تحریک اقتصادی نیز در بهبود فضای فلزات تاثیر شایانی داشت.
گروه مطالعات بین المللی مس این هفته اعلام کرد که بازار مس در ماه ژوئن با کمبود عرضهای به میزان 45 هزار تن روبرو بوده است. میزان کمبود عرضه در ماه می در سطح 50 هزار تن گزارش شده بود.
این هفته باز هم موجودی انبار تمام محصولات معاملاتی در بازار لندن روندی کاهشی را تجربه کرد و در این میان مس و روی با بالاترین میزان افت سطح ذخایر روبرو شدند. علاوه بر بازار لندن، ذخایر این محصولات در بازار شانگهای نیز افتی ملموس را در این هفته پشت سرگذاشت. در این میان افت بیش از 17 درصدی موجودی انبار مس در این بازار نظر بسیاری از معاملهگران را به خود جلب کرد.
تغییرات قیمت فلزات در روز جمعه و همچنین در هفته اخیر به شرح جدول زیر بوده است. ذکر این نکته ضروری است که جهش قیمت روزانه مس در پایان هفته از ماه می سال 2013 تاکنون بی سابقه بوده است.