به گزارش می متالز، این در حالی است که حجم تولیدات گندله ایران برای نیاز داخل نیز بهطور کامل پاسخگو نیست. بسیاری از مصرفکنندگان گندله علاوه بر مصرف گندله تولیدی خود باید از سایر تولیدکنندگان نیز خریداری کنند تا ماده اولیه آنها بهطور کامل تأمین شود. در چنین شرایطی کاهش عوارض صادرات با شعار افزایش ارزآوری منطقی نیست.
آمارها نشان میدهد که با توجه به اینکه حجم تولید گندله ایران بالاتر از مقدار مصرفی این محصول نیست ، سیاست کاهش تعرفه صادرات میتواند اثرات مخربی را برای مصرفکنندگان داخلی به همراه داشته باشد.
مهندس علی گلشن، معاون خرید شرکت فولاد هرمزگان دراینباره به معدن نامه گفت: باید سریعتر برای صادرات گندله در شرایط فعلی فکری شود. با توجه به اختلاف قیمتی برای فروش داخلی و صادرات این محصول، تولیدکننده گندله صادرات را بهصرفهتر میداند و در این شرایط ما فولادسازان داخلی با کسری این محصول مواجهیم. بایستی در چنین شرایطی برای تعرفه و عوارض صادرات گندله چارهای اندیشید، تا تولیدکنندگان نسبت به صادرات آن ترغیب نشوند و نیاز داخلی شرکتها به گندله از همین تولیدکنندگان داخلی تأمین شود.
گلشن در ادامه افزود: حجم تولیدات گندله ایران در حدی نیست که صادر شود. اگر هدف ارزآوری است نباید اشتغال هزاران نفر نیروی کار ما فدای آن شود. این تصمیمات تنها به قیمت بیکاری جوانان ما تمام خواهد شد. بسیاری از شرکتهایی که خود تولیدکننده گندله هستند علاوه بر مصرف گندله تولیدی باید از سایر تولیدکنندگان نیز خریداری کنند تا ماده اولیه آنها بهطور کامل تأمین شود.
وی در آخر افزود: ما شاهد هستیم که برای عرضه اسلب باید 20 درصد بیش از نیاز داخل در بورس عرضه شود و مازاد صادر شود، چرا این قانون برای گندله هم اتخاذ نمیشود. این شرایط سبب شد گندله بهشدت صادر شود این در حالی است که کشور باید خوراک فولادساز را مهیا کند.