تاریخ: ۱۳ مهر ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۷:۴۰
بازدید: ۳۱۲
کد خبر: ۱۹۸۲۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
علی گلشن، معاون خرید فولاد هرمزگان

چراغی که به منزل رواست، به مسجد حرام است

می متالز - علی گلشن، معاون خرید فولاد هرمزگان در خصوص صادرات گندله و امکان عدم تامین به‌موقع مواد اولیه فولادسازان گفت: فولادسازان کشور مشکلی با صادرات گندله ندارند، اما صادرات گندله زمانی مناسب است که به تولید فولاد کشور ضربه‌ای وارد نکند. چراغی که به منزل رواست، به مسجد حرام است. این یعنی گندله تولیدی در کشور در ابتدا باید خوراک مورد نیاز واحدهای فولادسازی را تامین کند، سپس در صورت مازاد تولید، مجوز صادرات داده شود.
چراغی که به منزل رواست، به مسجد حرام است

به گزارش می متالز، گلشن با اشاره به احداث گندله‌سازی‌های متعدد و بی‌‎نیازی ایران به واردات این محصول روی کاغذ، بیان کرد: برخی از واحدهای تولید گندله راه‌اندازی شده در کشور تنها ظرفیت‌های اسمی دارند و هنوز به ظرفیت تولید واقعی و نهایی خود نرسیده‌اند. مشکلی که در تامین کنسانتره وجود دارد، باعث می‌شود واحدهای تولیدکننده گندله نتوانند با تمام ظرفیت خود فعالیت کنند.

معاون خرید فولاد هرمزگان در ادامه اظهار داشت: دولت در یک دستورالعمل به تولیدکنندگان اسلب دستور داد که باید به میزان 120 درصد نیاز کشور در بورس کالا عرضه کنند. سوال اینجاست که چرا این قانون را در مورد دیگر محصولات سنگ آهنی یعنی گندله وضع نمی‌کنند؟ گندله‌سازان ابتدا نیاز صنایع فولادی را برطرف کنند، سپس مازاد آن را به هر میزان که باشد، صادر کنند.

وی نخستین نتیجه افزایش قیمت ارز در کشور افزایش صادرات دانست و خاطرنشان کرد: در حال حاضر به اسم ارزآوری، گندله صادر می‌شود. در حالی که این گندله باید ابتدا نیاز فولادساز را تامین کند. متاسفانه در این شرایط تعرفه صادرات گندله نیز از 15 درصد به 5 درصد کاهش پیدا کرده است. در شرایطی که ارزش ریال در مقابل دلار کاهش یافته، متاسفانه قیمت صادرات گندله نسبت به فروش داخلی به‌شدت افزایش پیدا کرده است. طبیعتا این اختلاف قیمت باعث تشویق صادرات و توجه کمتر به تامین داخل می‌شود. در این رابطه اول باید تعرفه صادرات را مجددا افزایش داد تا نیاز داخلی تامین شود، به‌علاوه اینکه تا زمانی که فولادسازان به گندله نیاز داشته باشند، صادرات آن ممنوع شود.

گلشن گریزی به وضعیت زیرساخت‌ها زد و گفت: نکته بسیار مهمی که اکنون تامین مواد اولیه فولادسازان را تحت تاثیر قرار داده زیرساخت‌های حمل ریلی و جاده‌ای هستند. بسیاری از معادن سنگ آهن در نقاط دوردست و به‌دور از زیرساخت‌های اصلی قرار دارند و در حال تولید گندله هستند. باید توجه داشت وقتی که معادن قصد صادرات دارند، باید از دو طریق ریلی و کامیونی انجام دهند. در این رابطه تمام ظرفیت ریلی کشور معطوف بارگیری سنگ آهن است. ظرفیت کامیونی نیز برای شرکت‌های بازرگانی و واسطه است که سنگ آهن به آن‌ها با قیمتی بالاتر از قیمت فروش به فولادسازان پیش‌فروش می‌شود. شرکت‌های واسطه و بازرگانی برای اینکه به هر طریق ممکن بار خود را برای صادرات حمل کنند، قیمت‌ها را ملتهب کرده‌اند. متاسفانه در برخی مبادی قیمت حمل تا دوبرابر افزایش پیدا کرده است. این امر در میان‌مدت و درازمدت باعث کاهش رقابت‌پذیری فولادسازان خریدار گندله می‌شود.

وی در پایان وضعیت 6 ماه گذشته فولاد هرمزگان را خوب توصیف کرد و خاطرنشان ساخت: شرکت فولاد هرمزگان با توجه به ذخایری که از قبل داشت و راهکارهایی که برای تامین مواد اولیه اندیشیده بود، در 6 ماه ابتدایی سال با مشکلی مواجه نشد و تولید این شرکت آسیبی ندیده است. بلکه این شرکت با افزایش تولید نیز مواجه شده است. در عین حال با تمام راهکارها و تدابیر اندیشیده شده توسط مجموعه مسئولین و هیات مدیره فولاد هرمزگان و هلدینگ مبارکه، برای تامین خارجی مشکلی به‌وجود نخواهد آمد و راهکارهای تامین پیدا شده و در حال پیگیری هستند. شرایط قطعا کمی سخت خواهد شد اما این شرکت برای هر شرایطی یک سناریو برای مقابله آماده کرده و به اجرا درخواهد آورد.

عناوین برگزیده