تاریخ: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۵:۳۲
بازدید: ۳۶۴
کد خبر: ۲۰۰۷۸۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
سلطانی نژاد با اشاره به رکوردشکنی معاملات در سال ۹۹:

حجم معاملات بورس کالا از ۳۲میلیون تن گذشت/ توسعه ابزار‌های مالی کالایی سرعت گرفته است

حجم معاملات بورس کالا از ۳۲میلیون تن گذشت/ توسعه ابزار‌های مالی کالایی سرعت گرفته است
‌می‌متالز - مدیرعامل بورس کالای ایران گفت: در سال جاری در یک رکودشکنی، رقم بی سابقه ۳۲ میلیون تن کالا در معاملات بورس ثبت شده تا مشخص شود زیرساخت‌های بورس کالا پاسخگوی نیاز صنایع و تولید کشور بوده است.

به گزارش می‌متالز، آیین راه اندازی معاملات آتی نقره و تالار حراج باز بورس کالا با حضور محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، محمدعلی دهقان دهنوی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار و سعید زرندی معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال برگزاری است.

حامد سلطانی نژاد مدیرعامل بورس کالای ایران در ابتدای این مراسم ضمن خیرمقدم از حضور و تلاش‌های مسوولان حاضر در راستای توسعه بورس کالا گفت: دکتر پورابراهیمی همواره از برنامه‌های توسعه‌ای بازار سرمایه و بورس کالا حمایت کرده اند که از ایشان قدردانی می‌کنیم. همچنین از زمان حضور دکتر دهقان دهنوی در سازمان بورس، توسعه کمی و کیفی بورس کالا در بازار سرمایه را شاهد هستیم به طوریکه توسعه ابزار‌های مالی در بورس کالا سرعت گرفته و مشکل مالیاتی معاملات گواهی سپرده کالایی نیز با پیگیری سازمان بورس حل و فصل شد و این امر نویدبخش رونق بازار گواهی سپرده کالایی است.



رکورد معاملات بورس کالا شکسته شد

سلطانی نژاد در ادامه بورس کالا را محمل انجام معاملات ساختاریافته خواند و گفت: در سال جاری رقم بی سابقه ۳۲ میلیون تن کالا در معاملات بورس ثبت شده و این رقم بیانگر آن است که زیرساخت‌های بورس کالا پاسخگوی نیاز صنایع و تولید کشور بوده است. همچنین در حوزه تامین مالی تولیدکنندگان ۴۰ درصد معاملات بازار فیزیکی به صورت سلف بوده و به این ترتیب از ارزش ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی بازار حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان به تامین مالی شرکت‌های تولیدکننده کمک شده است.



افتتاح تالار حراج باز و آتی نقره

مدیرعامل بورس کالای ایران به معاملات حراج باز سنگ آهن اشاره کرد و گفت: معاملات مدل حراج باز یکی از زیرساخت‌های اصلی بورس‌های کالایی است و در این روش فرصت بیشتری برای کشف نرخ داده می‌شود تا معامله گران برای تامین مواد خود بتوانند در حین معامله تفکر بیشتری در حوزه قیمت داشته باشند.

سلطانی نژاد در خصوص معاملات آتی نقره نیز گفت: نقره در بازار‌های جهانی اهمیتش به لحاظ وزنی از طلا بیشتر است و این فلز در صنایع الکترونیک، صنایع تولیدی و صنایع پایین دستی کاربرد بالایی دارد که با راه اندازی قرارداد آتی نقره در بورس کالا شرایط برای پوشش ریسک قیمتی برای صنایع پایین دستی فراهم شده است. در همین راستا ساچمه نقره به دلیل آنکه در ایران به صورت استاندارد وجود دارد به عنوان دارایی پایه قرارداد آتی در نظر گرفته شد.



خرید دین، سبد کالایی بورس کالا را تکمیل می‌کند

وی در خاتمه گفت: برنامه بورس کالا برای توسعه بازار آتی، راه اندازی قرارداد آتی واحد‌های صندوق طلا است. همچنین با همکاری وزارت صمت، گواهی سپرده کالایی بر روی محصولات پتروشیمی و در ابتدای کار بر روی قیر راه اندازی می‌شود و همچنین این موضوع در مس و آلومینیوم هم در دستور کار است؛ گفتنی است با راه اندازی اوراق خرید دین در کنار توسعه معاملات مناقصه و گواهی سپرده شاهد تکمیل سبد کالایی بورس کالا خواهیم بود.

منبع: بورس کالای ایران

عناوین برگزیده