به گزارش میمتالز، «سیدروح الله لطیفی» اظهار داشت: در این بخشنامه از مدیران گمرکات اجرایی خواسته شده ضمن رصد این کالاها به صورت روزانه، در صورت انباشت محمولههای خطرناک و اشتعالزا با قید فوریت به مراجع تحویلگیرنده کالا برای اتخاذ تمهیدات لازم مانند استقرار نیرو، تجهیزات آتش نشانی و امکانات استاندارد ایمنی و امنیتی، برای نگهداری اینگونه از کالاها در انبارها، محوطهها و سایر اماکن گمرکی با لحاظ پیشبینیهای لازم اعلام شود.
وی افزود: به موازات انجام موارد فوق، مراتب نیز به مقامها و مسوولان مربوطه محلی و استانی از جمله استانداران، فرمانداران، ستادهای مدیریتهای بحران و مقامهای قضایی منعکس و بهطور مستمر موضوع پیگیری شود.
لطیفی تاکید کرد: گمرکات اجرایی موظف شدند تا موضوع را در اسرع وقت به صاحبان کالا اعلام کنند تا اقدامات لازم برای تعیین تکلیف کامیون حامل مواد اشتعالزا و خطرناک و در صورت لزوم تغییر مرز خروج با هماهنگی گمرکات مبدا انجام شود.
وی خاطرنشانکرد: در صورت انباشت این کالاها در مرزهای خروجی و اعلام موضوع از سوی گمرک مرزی، گمرکات مبدا صادرات باید به صادرکنندگان ذیربط اعلام کنند با توجه به اینکه امکانات موجود در واحدهای تولید اقلام اشاره شده بسیار مناسبتر از امکانات گمرکات مرزی است، تا رفع مشکل، صادرات خود را به نحوی مدیریت کنند تا از ازدحام کالاهای خطرآفرین و آتش زا در اماکن گمرکی جلوگیری شود.
به گفته این مسوول، گمرکات مبدا صادرات در صورت اعلام گمرکات مرزی برای ارسال محمولههای مشابه بعدی، با هماهنگی گمرک مرزی مربوطه اقدام کنند.
لطیفی گفت: مقرر شده در صورت بروز مشکل انباشت کامیونهای حامل مواد خطرناک، گمرکات مرزی با هماهنگی و استفاده از ظرفیت مقامهای استانی با انجام ملاقاتهای مرزی فوقالعاده نسبت به رفع مشکل پذیرش کالاهای اشتعالزا توسط کشور مقابل اقدامات مربوطه را انجام دهند.
دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک افزود: در این بخشنامه همکاری جدی گمرکات داخلی با گمرکات مرزی مورد تاکید بوده و مسوولیت حُسن اجرای مفاد این بخشنامه به بالاترین مقام هر گمرک سپرده شده است.
در هفتههای گذشته دو حادثه آتشسوزی در مرز ایران و افغانستان رخ داده که نیاز به تمهیدات بیشتر برای جلوگیری از تکرار این حوادث دیده میشود.
منبع: اگزیم نیوز