تاریخ: ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۷:۴۹
بازدید: ۲۵۷
کد خبر: ۲۰۱۵۲۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
محمدرضا قمی در نشست شورای گفت‌وگوی یزد مطرح کرد:

تامین مواد اولیه، دستورالعمل‌های متناقض و سرمایه در گردش؛ ۳ مشکل اصلی تولید

تامین مواد اولیه، دستورالعمل‌های متناقض و سرمایه در گردش؛ ۳ مشکل اصلی تولید
‌می‌متالز - رئیس اتاق یزد معتقد است: تولیدکنندگان با سه مشکل عمده تامین مواد اولیه، دستورالعمل‌های متناقض و سرمایه در گردش مواجه هستند که برای گشایش اقتصادی در سال ۱۴۰۰ باید برطرف شود.

به گزارش می‌متالز، رئیس اتاق یزد با اشاره به اهمیت ترسیم چشم‌انداز سال ۱۴۰۰ برای آینده کشور گفت: کاستی‌های بخش اقتصاد و تولید و اشتغال را به‌خوبی می‌توان در چشم‌انداز ۱۴۰۰ بررسی کرد و نسبت به آینده کشوری آباد امیدواری زیادی داشت.

محمدرضا قمی در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان یزد، افزود: تأمین مواد اولیه، دستورالعمل‌های متناقض و مسائل سرمایه در گردش به ترتیب سه مشکل تولید در این دوره بوده که در خصوص تأمین مواد اولیه مشکل محدود به تأمین مواد اولیه داخلی نیز می‌شود.

رئیس اتاق یزد مصداق این مساله را تأمین مواد اولیه پتروشیمی در داخل کشور دانست و گفت: واحد‌های تولیدی درحالی‌که بازار مواد اولیه پتروشیمی در داخل کشور وجود دارد با نرخ‌های بالاتر مواد اولیه را تهیه می‌کنند.

محمدعلی طالبی، استاندار یزد در این نشست به مسائل مطرح شده از سوی بخش خصوصی اشاره کرد و ضمن تأکید به پیگیری این موارد، گفت: در خصوص تسهیلات برای سرمایه در گردش واحدها، ظرفیت‌های خوبی در استان وجود دارد و با توجه به منابع بانک‌ها و حمایت‌های دولت در تبصره ۱۸ و بدون هیچ محدودیتی در افزایش سهمیه استان می‌توانیم اقدام کنیم.

او با بیان اینکه ۵۰ هزار میلیارد تومان در دو سال به‌عنوان سهمیه به استان اختصاص یافته است، گفت: از طریق شورای هماهنگی بانک‌ها در این زمینه اقدام کرده تا در روز‌های ابتدایی سال جدید این مقوله پیگیری و تا پایان سال تکلیف برای پرداخت تسهیلات مشخص باشد.

طالبی از پیگیری برخی کوتاهی بانک‌ها انتقاد کرد و گفت: متأسفم هستم که بانک در قبال پاسخ به مشتری کوتاهی می‌کند و ما باید به علت این کوتاهی جلساتی را با شعب مرکزی آن‌ها داشته باشم.

استاندار یزد با تأکید بر اینکه در صورت همکاری نکردن دستگاه‌های دولتی و غیردولتی این کوتاهی‌ها ترک فعل محسوب می‌شود، خواستار ورود دستگاه قضایی به این مقوله شد و گفت: اگر اقدامی در حیطه وظایف دستگاهی بوده و بتواند آن را انجام دهد و کوتاهی کند، مورد پیگیری واقع می‌شود.

او در ادامه، به سرمایه‌های مطلوب مردم نیز به‌عنوان یک ظرفیت اشاره کرد و گفت: در ده ماه امسال، ۲۱ هزار میلیارد تومان توسط مردم در بورس خریدوفروش شده است، پس ما چقدر از ظرفیت بازار سرمایه استفاده کردیم؟

او به مشکلات تأمین آب و برق مورد نیاز واحد‌های تولیدی و سرمایه‌گذاران جدید اشاره کرد و گفت: در خصوص مشکل تأمین آب، این مساله باید حل شود و اگر هنوز مساله تأمین آب تمام‌شده نیست باید دستگاه مربوطه پیگیری کند چراکه ما محدودیتی برای تأمین آب به میزان روزانه ۲۵ مترمکعب در استان نداریم، مشکل برق نیز باید مشابه آب با دستگاه مربوطه حل شود.

او در خصوص طرح‌های نیمه‌تمام تصریح کرد: بد نیست واحد‌های عنوان شده به‌عنوان طرح‌های راکد بررسی و رصد شود و پایشی در این زمینه برای بررسی میزان نیاز این واحد‌ها به تسهیلات انجام شود تا در صورت تمایل بتوانیم این سرمایه‌ها را احیا کنیم.

استاندار یزد با بیان اینکه بسیاری از واحد‌های راکد می‌تواند در سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری رسیده و ایجاد اشتغال کند، گفت: در خصوص تبصره ۱۸ میزان جذب ما مناسب نبوده که طبق بررسی انجام شده عمدتاً مشکل بانک‌ها بوده‌اند درحالی‌که دلیلی ندارد که باوجود معرفی طرح، جذبمان مناسب نباشد.

او صراحتاً از پیگیری این کوتاهی‌ها حتی کوتاهی شعب مرکزی خبر داد و گفت: اعطای تسهیلات بانک‌ها به بخش خصوصی جزو اولویت‌های ماست تا علاوه بران بتوانیم عرصه را برای فعالیت‌های دانش‌بنیان و کسب‌وکار‌های جدید نیز با نگاهی بازتر و سهل‌تر فراهم کنیم.

استاندار یزد توسعه دانش‌بنیان با توجه به مسائل زیست‌محیطی و آب و هوایی و پیگیری تسهیلات این حوزه را ویژه‌تر دانست و گفت: عمدتاً نگاه سرمایه‌گذاران استان تاکنون نگاهی سنتی بوده و باوجود دانش‌بنیان و کسب‌وکار‌های جدید می‌توانیم برای فارغ‌التحصیلان کسب‌وکار ایجاد کنیم چراکه در جذب نیروی کار در شهر یزد و اردکان و میبد به‌وضوح کمبود نیروی کارگری نیز وجود دارد لذا اشتغال موجود است، اما متناسب با نیروی فارغ‌التحصیل دانشگاهی نیست.

طالبی با بیان اینکه در همین راستا کمک به توسعه دانش‌بنیان اولویت دارد، گفت: حاضریم بدون هیچ محدودیتی حمایت از دانش‌بنیان را پیگیری کنیم چراکه به نظر می‌رسد سرمایه‌گذاری‌های سنتی مانند فولاد، کاشی و سرامیک و سایر موارد به سقف نیاز خود در استان نزدیک شده است.

منبع: پایگاه خبری اتاق ایران

عناوین برگزیده