تاریخ: ۱۶ مهر ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۹:۰۱
بازدید: ۱۹۹
کد خبر: ۲۰۱۶۰
سرویس خبر : انرژی
کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد؛

مزایای ورود محصولات فولادی و پتروشیمی به بازار مشتقه

می متالز - یک کارشناس بازار سرمایه معتقد است که به دلیل نوسانات قیمت کالاها در کشور که ناشی از تغییرات نرخ ارز است، راه اندازی و توسعه بازارهای مشتقه برای محصولات مختلف از جمله فولاد و پتروشیمی می تواند به فعالان این بازارها قدرت برنامه ریزی و پش بینی دهد.
مزایای ورود محصولات فولادی و پتروشیمی به بازار مشتقه

به گزارش می متالز، مدیرعامل کارگزاری آرمان تدبیر نقش جهان در خصوص پوشش ریسک معاملات در بازارهای کالایی که از نوسانات نرخ ارز ناشی می‌شود، گفت: در بورس کشورهای توسعه یافته مانند آمریکا، معامله کالاهای بورسی عمدتا به صورت قراردادهایی از نوع آپشن و آتی انجام می شود که این امر به تعادل و ثبات بازارها کمک شایانی می کند.

بهادر شمس افزود: گسترش این ابزارها در بورس کالای ایران نیز زمینه کاهش ریسک سرمایه‌گذاری، افزایش قدرت نقدشوندگی و نیز قدرت برنامه‌ریزی بلندمدت را برای تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه ایجاد خواهد کرد.

همچنین، پوشش ریسک برای تولیدکنندگان، بنگاه‌های اقتصادی و نیز فعالانی که قصد دارند از این کالاها استفاده کنند، یکی دیگر از مزایای راه‌اندازی این نوع از قراردادها است؛ چرا که این افراد می‎ توانند پیش بینی کنند که با توجه به قیمت‌ها در بازار، سرمایه‎گذاری خود را کاهش یا افزایش دهند؛ همچنین مصرف‎کنندگان کالاهایی که در بورس عرضه می‎شود، می‎توانند با استفاده از این ابزارها نسبت به تأمین مواد اولیه و همچنین میزان تولید خود پیش‎بینی سه ماهه، شش ماهه یا حتی یک ساله داشته باشند. از سوی دیگر، این ابزارها کمک خواهد کرد که سرمایه‌‎ها راکد نشود و هزینه‎ها نیز افزایش پیدا نکند.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بنابراین، از آنجا که در بازار ایران نوسانات ارزی به مراتب مشاهده می‌شود، بازار سرمایه ایران نیز باید از این ابزارهای مالی برای معاملات کالاهای استراتژیک مانند فولاد و پتروشیمی استفاده کند، این در حالیست که ممکن است در این راستا مسائل فقهی پیش بیاید و اگر کمیته فقهی بتواند این مسائل را سریع‎تر به نتیجه برساند، اتفاقات بهتری در بازار صنایع مهم کشور مانند زنجیره فولاد، پتروشیمی، و ... رخ خواهد داد. 

این کارشناس بورس و بازار سرمایه به لزوم افزایش سواد مالی در این زمینه نیز اشاره داشت و گفت: تجربه سال‎های اخیر نشان می‌دهد که برای استفاده از چنین ابزارهای جدیدی که هم پوشش دهنده ریسک هستند و هم خود ریسک بالایی هستند، نیاز به فرهنگ سازی بیشتری وجود دارد. در این راستا، معاملات آپشن و آتی که از انواع دیگر ابزارهای معاملاتی پیچیده‌تر هستند، طبیعتا نیاز به آموزش و فرهنگ‌سازی بیشتری در بازار دارند و زمان بیشتری را هم در بازار و بورس و سایر ارکان برای آشنایی، آموزش و فعال‌سازی سایر زیرساخت‌ها در این بازار برای انجام معاملات باید در نظر گرفت.

عناوین برگزیده