تاریخ: ۱۴ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۳:۰۲
بازدید: ۲۵۰
کد خبر: ۲۰۱۶۹۴
سرویس خبر : آهن و فولاد
واکنش تولیدکنندگان و صنایع وابسته به انواع ورق فولادی به احتمال کاهش تعرفه واردات این محصولات

معاون فروش فولاد مبارکه: تلخ‌کامی صنعت فولاد و رکود صنایع پایین‌دستی ثمره کاهش تعرفه واردات ورق/تجربه ناکام گذشته را تکرار نکنیم

معاون فروش فولاد مبارکه: تلخ‌کامی صنعت فولاد و رکود صنایع پایین‌دستی ثمره کاهش تعرفه واردات ورق/تجربه ناکام گذشته را تکرار نکنیم
‌می‌متالز - معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه اصفهان با تاکید بر این که تولیدکنندگان داخلی ورق فولادی نیاز بازار داخلی را تأمین کرده‌اند، تصریح کرد: کاهش تعرفه واردات ورق زیر ۵ میلی‌متری، جز تلخ‌کامی برای صنعت و صنعتگر و ایجاد رکود و بیکاری در صنعت فولاد و صنایع پایین‌دستی رهاورد دیگری نخواهد داشت و بارقه‌های امید تولیدکنندگان داخلی را به یأس و ناامیدی مبدل می‌سازد و و موجب تکرار تجربه ناکام و تلخ گذشته خواهد شد.

به گزارش می‌متالز، بازار ورق فولادی سال‌هاست که گرفتار مشکل گرانی، کمبود و احتکار است و علی‌رغم تغییر چندباره شیوه عرضه انواع ورق در بورس کالا و عرضه سهمیه‌ای آن به برخی تولیدکنندگان صنایع پایین‌دستی، هنوز هم خبر‌ها از وجود واسطه‌هایی در این بازار حکایت دارد که به دلیل برخورداری از سهمیه‌های غیرواقعی در سامانه بهین‌یاب یا دریافت سهمیه از تولیدکنندگان بزرگ، انواع ورق فولادی را از بورس کالا یا کارخانجات فولادی می‌خرند و با سود‌هایی کلان در بازار آزاد به فروش می‌رسانند.
در این شرایط، اما مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در تاریخ ۱۰ اسفند از این خبر داد که وزارتخانه متبوع او به دنبال آن است که در آینده‌ای نزدیک تعرفه واردات انواع ورق فولادی از جمله ورق‌های گرم و سرد را به ۵ درصد کاهش دهد تا به این ترتیب با تسهیل شرایط واردات این محصولات، کمبود موجود در بازار داخلی از بین برود و با توجه به انحصار موجود در تولید و عرضه انواع ورق فولادی، قیمت آن نیز تعدیل شود.

سیف‌الله امیری در آن مصاحبه تاکید کرد که هم‌اکنون دستور مربوط به این کاهش تعرفه از سوی مهدی صادقی نیارکی، معاون امور صنایع وزارت صمت صادر شده است و در صورت اجرایی شدن این دستور، تعرفه واردات ورق به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد و البته مقدار دقیق تعرفه واردات انواع ورق پس از موافقت نهایی مسئولان گمرک جمهوری اسلامی ایران تعیین خواهد شد.

روز گذشته (۱۳ اسفند) نیز اردشیر سعدمحمدی، سرپرست معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت در جلسه خود با تشکل‌های فولادی تاکید کرد که تعرفه واردات ورق کمتر از ۵ میلی‌متر حذف خواهد شد.

در ادامه هم پیگیری‌های فولادبان از کیوان گردان، مدیرکل دفتر صنایع فلزی، برق و لوازم خانگی این وزارتخانه نشان داد که موضوع تلاش وزارت صمت برای کاهش تعرفه واردات ورق جدی است و این وزارتخانه قصد دارد حتی شده به عنوان یک مسکن مقطعی، تعرفه واردات ورق را کاهش دهد تا کمبود ایجادشده در بازار این محصول از میان برود.

در همین راستا، فولادبان به منظور بررسی آثار این تصمیم مهم وزارت صمت بر بازار و صنعت فولاد کشور به سراغ تولیدکنندگان انواع ورق فولادی و صنایع پایین‌دستی وابسته به ورق رفته است تا نظرات آن‌ها را پیرامون این مساله جویا شود.

طهمورث جوانبخت، معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه اصفهان در رابطه با این موضوع عنوان کرد: صنعت فولاد با وجود منابع اولیه، انرژی، دانش فنی، تجربه تولید کیفی و نیروی متخصص، به عنوان یکی از صنایع اصلی مطابق با اهداف کمی ۱۲ گانه سند راهبردی توسعه صنعتی کشور، نقش به‌سزایی در افزایش سهم صادرات صنعتی کشور و توسعه اشتغال پایدار ایفا می‌کند.

وی ادامه داد: تولید فولاد خام کشور طی سال‌های اخیر رشد قابل توجهی داشته، به گونه‌ای که کشورمان رتبه دهم جهانی را در بین کشور‌های تولیدکننده فولاد به خود اختصاص داده است که در این افتخار بزرگ شرکت‌هایی نظیر فولاد مبارکه اصفهان سهم به‌سزایی دارند.

معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه اصفهان تاکید کرد: فولاد مبارکه با توسعه‌های کارشناسی مطابق نیاز بازار اقدام به افزایش ظرفیت و تکمیل زنجیره تولید محصولات فولادی تخت کرده است و با حداکثر بره‌وری از تمام ظرفیت و توان تولیدی خود استفاده می‌کند.

جوانبخت در ادامه تصریح کرد: طبق آمار‌های مستند و بررسی‌های کارشناسی، میزان مصرف ظاهری محصولات تخت فولادی در کشور سالانه حدود ۹ میلیون تن است که از این میزان حدود ۴٫۷ میلیون تن مربوط به ورق گرم با ابعاد مختلف است که حدود ۷۰ درصد معادل ۳٫۳ میلیون تن از آن شامل ضخامت‌های زیر ۵ میلی‌متر می‌شود و عمده مصارف این محدوده ضخامتی مربوط به تولیدکنندگان لوله و پروفیل و همچنین خطوط پایین‌دستی ورق یعنی زنجیره تولید محصولات سرد و پوشش‌دار است.

وی با اشاره به این که طی سال‌های گذشته و بر اساس میزان تولید شرکت‌های لوله و پروفیل، ظرفیت ۱٫۵ میلیون تنی تولید این واحد‌ها توسط فولاد مبارکه تأمین شده است، گفت: شرکت فولاد مبارکه با تغییر میکس برنامه تولید در دو مجموعه مبارکه و فولاد سبا سالانه حدود ۳ میلیون تن محصولات گرم زیر ۵ میلی‌متر را تولید می‌کند. از سوی دیگر، شرکت‌های فولاد گیلان و نورد و لوله اهواز نیز که تختال مورد نیاز خود را از فولاد مبارکه تهیه می‌کنند، قادر به تولید محصولات گرم زیر ۵ میلی‌متر هستند.

معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه اصفهان در ادامه تاکید کرد: با این وجود برای این محدوده ابعادی هیچ مشکلی برای تأمین نیاز بازار داخل وجود ندارد. شاهد این ادعا، میزان واردات این محدوده ضخامتی است که از ۸۹۰ هزار تن در سال ۱۳۹۵ به ۸ هزار تن در سال ۱۳۹۸ رسید و بیانگر تأمین نیاز مصرف‌کنندگان توسط تولیدکنندگان داخل بوده است.

جوانبخت با اشاره به مشکلات تولید فولاد در کشورمان عنوان کرد: در شرایط کنونی با وجود مصائبی که در مسیر تولیدکنندگان قرار دارد و تحریم‌های ظالمانه‌ای که صنعت فولاد را به طور خاص نشانه رفته است، تأمین نیاز بازار داخل تماما توسط شرکت‌های تولیدکننده داخلی قابل تأمین است.

وی در ادامه صحبت‌های خود گفت: بنابراین کاهش تعرفه واردات ورق گرم زیر ۵ میلی‌متر بارقه‌های امید تولیدکنندگان داخلی را به یأس و ناامیدی مبدل می‌سازد و مسیر تولید و اشتغال صنعت فولاد و صنایع پایین‌دستی را مسدود می‌کند و موجب تکرار تجربه ناکام و تلخ گذشته خواهد شد، تجربه‌ای که جز رکود و ایجاد رانت برای عده‌ای خاص که واردات را در انحصار خود داشتند، دستاورد دیگری نداشت.

معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه به شرایط روز بازار‌های جهانی فولاد نیز اشاره کرد و اظهار داشت: تولید فولاد در جهان روند افزایشی در پیش گرفته است، لذا بازار‌های اروپایی با ایجاد ساختاری منسجم اجازه ورود محصولات چینی را نمی‌دهند و ایالات متحده نیز روی واردات محصولات فولادی روسیه تعرفه سنگینی وضع کرده و این کشور‌ها در راستای حمایت از صنایع فولادی کشورشان این کار‌ها را انجام داده‌اند؛ پس صادرکنندگان توجه خود را به بازار کشور‌های بدون تعرفه‌های حمایتی مؤثر از بعد مزیت جغرافیایی معطوف می‌کنند که ایران می‌تواند بهترین گزینه باشد.

جوانبخت در پایان تصریح کرد: در شرایطی که تولیدکنندگان داخلی فولاد کمر همت به تولید و اشتغال بسته‌اند و با همه سختی و مشقتی که در مسیر خود دارند از پا ننشسته‌اند، سؤال اصلی این است که وضع چنین مقررات ضدتولیدی که فقط کام عده‌ای از افراد خاص را شیرین می‌کند و جز تلخ‌کامی برای صنعت، صنعتگر و ایجاد رکود و بیکاری در صنعت فولاد و صنایع پایین‌دستی رهاورد دیگری نخواهد داشت، چه خاصیت دیگری می‌تواند داشته باشد؟

منبع: ماین نیوز

عناوین برگزیده