به گزارش میمتالز، علی یگانه فرد روز چهارشنبه در دیدار با سفیر ارمنستان در ایران به نقشه راه تجارت خارجی اتاق بازرگانی زنجان اشاره کرد و افزود: در این نقشه راه ظرفیتهای ۱۰ ساله استان در امر صادرات و همچنین کشورهایی که دارای مراودات تجاری با استان زنجان بودند بررسی شده است.
وی با بیان اینکه ظرفیتهای صادراتی استان زنجان در بخشهای مختلف بوده و از فراوانی قابل توجهی برخوردار است، تصریح کرد: در حوزه کشاورزی پتانسیلها احصا شده و در بسیاری از محصولات این بخش، استان زنجان رتبههای یکم و دوم کشور را داشته که از آن جمله میتوان به تولید محصولاتی، چون زیتون و سیر و سیب و در بخش شیلات به تولید ماهی قزل آلا اشاره کرد.
یگانه فرد با تاکید بر اینکه نساجی زنجان به عنوان صنعت دوم استان تلقی میشود، گفت: در بخش صنایع دستی، استان زنجان به عنوان شهر جهانی ملیله است و افزون بر آن در تولیدات محصولاتی، چون مس و چاقو همچنین صنعت نقره دارای ظرفیتهای بسیار بالایی هستیم.
رییس اتاق بازرگانی زنجان با بیان اینکه در صنایع برقی و در تولید ترانسفورماتور، کلید برق، رله، فیوز و سیم و کابل، استان زنجان از قطبهای اصلی کشور محسوب میشود، گفت: عمده تولید بخش معدن استان در صنعت سرب و روی است و در این بین معدن انگوران یکی از معادن بزرگ سرب و روی خاورمیانه شناخته میشود و در حال حاضر ۶۰ درصد صادرات استان را محصولات شمش روی تشکیل میدهد.
یگانه فرد با بیان اینکه برپایی نمایشگاههای مشترک در استان زنجان با توجه به زیرساختهای موجود استان و معرفی و فروش محصولات ارمنستان و همچنین برگزاری نمایشگاههایی از زنجان در کشور ارمنستان، میتواند از زمینههای همکاری باشد، اظهار کرد: اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری و اقتصادی ۲ طرف را میتوان به صورت مجازی آغاز کرد و با تبادل اطلاعات و ارتباطات بین تجار و فعالان زمینههای همکاری را افزایش داد.
وی با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات موجود بر سر راه روابط تجاری در زمینه کمبود و ضعف اطلاعات بین دو طرف است، ابراز کرد: تبادل اطلاعات و آمارهای اقتصادی با ارتباط بین تجار و فعالان اقتصادی میتواند تا حد بسیار زیادی راهگشا باشد و در حال حاضر در وب سایت اتاق بازرگانی زنجان آمار اطلاعات مطلوبی از وضعیت اقتصادی استان زنجان درج شده که میتوان در رابطه با همکاری کشور ارمنستان نیز اطلاعات و آمار مربوط به آن بخش را درج کرد.
رییس اتاق بازرگانی زنجان با بیان اینکه نزدیکی هرچه بیشتر تجار سطح مبادلات اقتصادی بین ۲ طرف را نیز بالا خواهد برد، خاطرنشان کرد: از فعالان اقتصادی ارمنستان جهت حضور در استان و بازدید از ظرفیتهای موجود دعوت میشود، همچنین میتوان در بخش فراسرزمینی نیز سرمایه گذاران استان را جهت سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و شیلات در ارمنستان هدایت کرد.
سفیر ارمنستان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه استان زنجان ظرفیتهای مطلوبی داشته و در مسیر ترانزیت قرار دارد، اظهار کرد: روابط فعلی بین استان زنجان و ارمنستان باید در بخشهای مختلفی از جمله اقتصادی ارتقا پیدا کند.
آرتاشس تومانیان با بیان اینکه میتوان تجارت مستقیم و سرمایه گذاری را به ترتیب در اولویتهای همکاری قرار داد، گفت: برگزاری سمینارهای اقتصادی و اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری میتواند گامهای بعدی توسعه روابط اقتصادی باشد.
تومانیان ادامه داد: از عضویت کشور ارمنستان در اتحادیه اقتصادی اوراسیا میتواند جهت توسعه همکاریها بهره برد.
سفیر ارمنستان با اشاره به این که این کشور در بخشهای مختلفی، چون آی تی پیشرفته بوده و صنعت کشاورزی حوزه بسیار مطلوبی برای همکاری ۲ طرف به ویژه در بخش فرآوری محصولات است، اظهار کرد: عدم اطلاعات کافی بین ۲ طرف از دلایل عملیاتی نشدن همکاریها است.
وی با تاکید بر اینکه کشور ارمنستان به صورت جدی آماده همکاری اقتصادی با استان زنجان است، ابراز کرد: در زمینههای مختلف در ایران و با اتاقهای بازرگانی سراسر کشور همکاری داشته ایم، ارمنستان فساد سازمان یافته ندارد و سیستمهای مالیاتی و گمرکی سالمی دارد و سیستم دارایی به صورت الکترونیکی با فعالان اقتصادی در ارتباط است.
تومانیان با بیان اینکه ارمنستانیهای بسیار زیادی در حدود دو سوم جمعیت این کشور در خارج زندگی میکنند، گفت: این جمعیت ثروت کشور ارمنستان محسوب شده و ارتباطات بسیار خوبی دارند که میتوان از این مهم در جهت توسعه همکاریهای ۲ طرف استفاده کرد.
سفیر ارمنستان در ایران تولید مشترک محصولاتی از جمله مواد غذایی و محصولات حوزههای کشاورزی و صادرات آن به کشورهای دیگر از جمله روسیه را از جمله زمینههای همکاری با استان زنجان برشمرد.