تاریخ: ۱۶ مهر ۱۳۹۷ ، ساعت ۲۲:۱۳
بازدید: ۲۷۲
کد خبر: ۲۰۲۰۴
سرویس خبر : انرژی
برای تامین سوخت زمستانی

برداشت گاز از فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی به ۲۸ میلیون مترمکعب می‌رسد

می متالز - مجری طرح توسعه فازهای ۲۲-۲۴ پارس جنوبی از برداشت ۲۸ میلیون مترمکعب (یک میلیاردفوت مکعب) گاز ترش از موقعیت مخزنی این طرح در پارس جنوبی برای تامین سوخت زمستانی کشور خبر داد و گفت: دومین سکوی فاز ۲۲-۲۴ آبان‌ماه بارگیری می‌شود.
برداشت گاز از فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی به ۲۸ میلیون مترمکعب می‌رسد

به گزارش می متالز به نقل از شرکت نفت و گاز پارس، فرهاد ایزدجو با تشریح روند توسعه و فعالیت‌های اجرایی در بخش‌های مختلف فراساحلی و پالایشگاهی سه فاز پایانی پارس جنوبی اظهار کرد: این طرح متعهد به راه‌اندازی نیمی از زنجیره تولید گاز به میزان روزانه ۲۸ میلیون مترمکعب (یک میلیارد فوت مکعب) تا زمستان امسال است و امید می‌رود با تلاش شبانه‌روزی تیم کارفرما و پیمانکاران داخلی طرح در موعد مقرر به سرانجام برسد.

مجری طرح توسعه فازهای ۲۲-۲۴ پارس جنوبی با اشاره به انجام عملیات تکمیلی نصب سکوی گازی و اصلی فاز ۲۲ در آب‌های خلیج فارس گفت: عرشه ۲۴A این طرح که سکوی اقماری سکوی فاز ۲۲ به شمار می‌رود اوایل آبان‌ماه جاری بارگیری و برای نصب به موقعیت خود در خلیج فارس منتقل می‌شود.

وی سازه دریایی ۲۴A را کامل‌ترین سکوی گازی در طول ساخت و راه‌اندازی پلتفرم‌های طرح‌های پارس جنوبی به لحاظ انجام آزمایش‌های تکمیلی پیش‌راه‌اندازی و راه‌اندازی برشمرد و یادآور شد: برای کوتاه شدن زمان عملیات بهره‌برداری این سکو در دریا، همه سیستم‌هایی که امکان راه‌اندازی آنها در خشکی وجود داشت، راه‌اندازی شده است.

ایزدجو با اشاره به روند مطلوب اجرای پروژه ساخت این سکو اشاره کرد و افزود: پیشرفت فعالیت‌های پیش‌راه‌اندازی سکوی اقماری ۲۴A  و فعالیت‌های راه‌اندازی آن مطلوب بوده است، بنابراین تا زمستان امسال، این سکو نیز عملیاتی خواهد شد.

به گفته وی، با بهره‌برداری از دومین سکوی تولید گاز از طرح توسعه فاز ۲۲-۲۴ پارس جنوبی، برداشت روزانه گاز ترش از موقعیت مخزنی این فاز در میدان مشترک پارس جنوبی به ۲۸ میلیون مترمکعب می‌رسد که بخشی از سوخت زمستانی کشور را تامین خواهد کرد.

بخش فراساحلی فاز ۲۲-۲۴ پارس جنوبی تا پایان بهار ۹۸ تکمیل می‌شود

ایزدجو، روند ساخت دیگر سکوهای گازی فاز ۲۲-۲۴ را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: بر اساس اولویت‌بندی مشخص شده، سکوی ۲۳ که هم‌اکنون مراحل پایانی را طی می‌کند، اواخر امسال و سکوی ۲۴B ابتدای سال ۹۸ بارگیری و به موقعیت نصب خود منتقل می‌شوند، بنابراین پیش‌بینی می‌شود بخش فراساحلی طرح توسعه فاز ۲۲-۲۴ پارس جنوبی تا آخر بهار سال ۹۸ به طور کامل عملیاتی شود.

به گفته وی، پیشرفت ساخت کل سکوهای ۴گانه این فاز مطلوب بوده است.

لوله‌گذاری دو رشته خط ۳۲ اینچ دریایی انتقال گاز از مخزن پارس جنوبی به پالایشگاه ساحلی فاز ۲۲-۲۴ پارس جنوبی از دیگر بخش‎های این طرح است که به گفته ایزدجو عملیات نصب نخستین رشته خط لوله دریایی اتصال سکوهای ۲۲ و ۲۴A به پالایشگاه به طور کامل انجام شده است و دومین رشته خط لوله دریایی این طرح که گاز ترش سکوهای ۲۳ و ۲۴B را به پالایشگاه خشکی منتقل می‌کند، در حال نصب در بستر دریاست و پیش‌بینی می‌شود تا پایان آبان به پایان رسیده و وارد مراحل تکمیلی شود.

سومین ردیف شیرین‌سازی پالایشگاه فاز ۲۲-۲۴ تا پایان آبان به بهره‌برداری می‌رسد

مجری طرح توسعه فازهای ۲۲-۲۴ پارس جنوبی درباره فعالیت‌های اجرایی بخش‌های مختلف پالایشگاهی این طرح نیز گفت: هم‌اکنون ۲ ردیف شیرین‌سازی پالایشگاه این طرح با دریافت گاز ترش از خروجی فازهای ۶ تا ۸ پارس جنوبی در مدار بهره‌برداری قرار دارد و در آینده نزدیک گاز ترش سکوهای ۲۲ و ۲۴A را دریافت خواهد کرد.

وی همچنین پیش‌بینی کرد ردیف سوم و چهارم شیرین‌سازی پالایشگاه فاز ۲۲-۲۴ به ترتیب تا پایان آبان و بهمن‌ماه امسال به بهره‌برداری برسد و راه‌اندازی بخش‌های تکمیلی این طرح از جمله واحدهای تولید و ذخیره بوتان و پروپان به بهار سال آینده موکول شود.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت