تاریخ: ۱۷ مهر ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۳:۴۷
بازدید: ۳۲۸
کد خبر: ۲۰۲۳۹
سرویس خبر : آهن و فولاد

در جلسه هم اندیشی نوردکاران با هیئت مدیره انجمن فولاد چه گذشت؟

می متالز - جلسه هم اندیشی نوردکاران با اعضای هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران برگزار و در این جلسه پیرامون موضوعات متنوعی بحث و تبادل نظر شد.
در جلسه هم اندیشی نوردکاران با هیئت مدیره انجمن فولاد چه گذشت؟

توسعه بازار صادراتی مقاطع فولادی در دستور کار انجمن

به گزارش می متالز، بهادر احرامیان، عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به اینکه نخستین جلسه هم اندیشی تولیدکنندگان مقاطع طویل با حضور حداکثری این واحدها تشکیل شد گفت: در این جلسه هیئت مدیره انجمن از نزدیک و با جزئیات در جریان یکسری از مشکلات رسته نورد قرار گرفت و پیشنهاداتی هم درخصوص اساسنامه انجمن مطرح شد.

وی افزود: راهکارهایی که انجمن باید در چند ماه آینده اتخاذ نماید تا از صنعت فولاد به ویژه در حلقه نورد که نزدیک ترین حلقه به مصرف و البته آسیب پذیرترین حلقه زنجیره فولاد است، حمایت های لازم صورت گیرد نیز در این جلسه مطرح گردید.

احرامیان خاطرنشان کرد: اعضای حاضر پیشنهادات خوبی مطرح کردند که یکی از آنها فاصله قیمتی شمش و میلگرد بود. اعضا با ورود دولت و تاکید بر بحث تعزیرات موافق نیستند لذا قرار برآن شد تا بررسی این فرمول و راه حل های جایگزین به کارگروهی تخصصی – اقتصادی در انجمن سپرده شود.

این عضو هیئت مدیره انجمن تصریح کرد: مباحث مطرح شده دیگر در این جلسه شامل مشکلات صادرات، پیمان سپاری ارزی و ارزش گمرکی محصولات صادراتی بود. در این جلسه تاکید شد که برای توسعه بازار صادراتی رویکرد واحدی با همفکری اعضا اتخاذ شود تا اعضا در مذاکرات از موضع بالاتری وارد شوند.

 

ضرورت تدوین چشم انداز کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت نورد

اسداله فرشاد در ابتدای صحبت های خود و پس از تشریح موضوعات مطرح شده در جلسه هم اندیشی نورد مقاطع طویل توسط مدیران کارخانجات نوردی گفت: سابقه نورد مقاطع فولادی ایران به ۵ دهه قبل باز می گردد و اولین فعالیت در خانواده فولاد ایران مربوط به این حوزه یعنی نورد می باشد.

وی با بیان اینکه انتظار رسته نورد و اعضا این است که انجمن در جایگاه واقعی خود قرار گیرد افزود: مشکلات جدی درخصوص عرضه و تقاضا، تامین مواد اولیه، قیمت و تنظیم بازار ازجمله موضوعات مهم این هم اندیشی بود که خلاصه آن در پایان جلسه تدوین شد.

فرشاد ادامه داد: ضرورت دارد چشم انداز کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت نورد در ایران تدوین شود لذا درخصوص تدوین برنامه جامع رسته نورد و اهداف و چشم اندازهای آتی با توجه به سرمایه گذاری های عظیمی که در نورد ایران اتفاق افتاده، مباحثی مطرح گردید. اگرچه این رسالت بر عهده انجمن است اما بایستی دیدگاه ها و نقطه نظرات تولیدکنندگان نیز اخذ شود تا با خرد جمعی رسته نورد این چشم انداز تدوین گردد.

وی با بیان اینکه موضوع مطرح شده دیگر در این جلسه بحث تنظیم بازار بود اظهار داشت: اعتقاد انجمن و رسته نورد این است که دیدگاه ها و نقطه نظرات انجمن به مسئولان ذیربط و وزارت صمت و در مجموع به کمیته تنظیم بازار انتقال داده شود تا بدین شیوه انجمن فولاد، بازوی مشورتی و مغز متفکر تنظیم بازار باشد به نحوی که هم منافع تولیدکننده و هم مصرف کننده حفظ شود و عدالت در بازار توسعه و بسط پیدا کند.

عضو هیئت مدیره انجمن فولاد تصریح کرد: ازجمله موضوعات حائز اهمیت مطرح شده در این جلسه، برگزاری مستمر جلسات رسته نورد بود که مقرر شد این جلسات هر سه ماه یکبار تشکیل شود تا نقطه نظرات اعضا جمع بندی شود.

وی با تاکید دوباره اینکه ۵ دهه از عمر فعالیت نورد مقاطع فولادی ایران می گذرد گفت: ضرورت دارد در جهت ارتقا تکنولوژی گام های موثری برداشته شود و از تجربیات و دانش کارخانجاتی که پیشکسوت هستند بهره مند شوند و این در شرایط تحریم به نفع اعضای انجمن می باشد. نکته ای که انجمن بایستی به آن توجه ویژه داشته باشد بحث تفکر و دانش و پژوهش و تشکیل دفتر مطالعات اقتصادی به منظور توسعه سهم صادرات فولاد ایران است که این موضوع در شرایط رکوردی و با توجه به ظرفیت موجود کشور حائز اهمیت است.

فرشاد تصریح کرد: لازم است دولت سازوکار توسعه صادرات را در مسیری که نقطه نظرات انجمن تجمیع کرده فراهم آورد. چراکه ظرف ۱۰ سال آینده صادرات ایران به کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا و در مجموع منطقه منا و بازارهای اروپا باید به ۲۰ میلیون تن برسد.
بررسی صادرکنندگان برتر کشور که توسط وزارت صمت منتشر شده نشان می دهد خانواده فولاد ایران ظرفیت مطلوبی برای صادرات دارند لذا سازوکار صادرات باید تدوین و صادرات تسهیل شود.

وی ادامه داد: اعضا در این جلسه به بحث ارز توجه ویژه ای داشتند و بیشتر صحبت ها پیرامون این موضوع بود که چنانچه دولت نمی تواند حمایتی به لحاظ تامین ارز دولتی برای واحدها داشته باشد، اجازه دهد ارز حاصل از صادرات آنها صرف تامین نیازهایشان شود.

 

تداوم اعتصاب کامیون داران بازار فولاد را قفل می کند

سید رضا شهرستانی، عضو دیگر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران درباره موضوعات مطرح شده در این نشست هم اندیشی گفت: یکی از موضوعات مطرح شده در این جلسه بحث اعتصاب کامیون داران بود.

وی افزود: یکی از موضوعات مهم در صنعت فولاد، مسئله حمل و نقل است در حالی که اعتصابات صورت گرفته کلیه فولادی ها را با چالش مواجه کرده و بعضا فولادسازان نتوانسته اند نه در تامین مواد اولیه و نه تحویل محصول به تعهدات خود عمل نمایند. لذا اگر این موضوع ادامه یابد متاسفانه بازار فولاد قفل خواهد شد.

شهرستانی ادامه داد: از نکاتی که در این جلسه مطرح شد، مشکل تعزیرات، قیمت گذاری دستوری دولت در بورس و صادرات و موانع صادراتی بود که براساس آن مقرر شد کمیته تخصصی در انجمن تشکیل شود تا این موارد بررسی شود و در دستور کار هیئت مدیره قرار گیرد. از لحاظ کلی زمانی که قیمت گذاری دستوری لغو گردید عرضه و تقاضا خود را پیدا کردند لذا امیدواریم دولت به نقطه ای برسد که فعالیتش در صنعت فولاد را سالم و موثر انجام دهد.

منبع: چیلان
عناوین برگزیده