تاریخ: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۹:۲۴
بازدید: ۲۰۹
کد خبر: ۲۰۲۴۱۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

افت و خیز قیمت جهانی سنگ آهن

افت و خیز قیمت جهانی سنگ آهن
‌می‌متالز - نرخ سنگ آهن در بنادر شمالی چین که به نحوی شاخصی برای تعیین نرخ این ماده اولیه در تمامی بازار‌های جهانی به حساب می‌آمد در روز‌های مختلف شاهد نوسانات زیادی از جمله سقوط آزاد و صعود شدید بود.

به گزارش می‌متالز، در یک هفته اخیر نرخ سنگ آهن تحت تاثیر گفتگو‌های سیاسی چین و کنفرانس‌های اقتصادی بازار فولاد نوسانات زیادی را شاهد بوده است که بر اساس گزارشات پلتس، قیمت سنگ آهن عیار ۶۲ درصد وارداتی بنادر شمالی چین در یک هفته اخیر دچار کاهشی ۷/۴ دلاری شد و به ۱۷۱.۰۵ دلار در هر تن رسید.

در بازه زمانی ۵ تا ۱۱ مارس در برگزاری نشست دو قلوی حزب حاکم چین یعنی کنگره خلق چین و کنفرانس سیاسی مشورتی خلق چین در یک هفته گذشته، نرخ سنگ آهن در بنادر شمالی چین که به نحوی شاخصی برای تعیین نرخ این ماده اولیه یعنی سنگ آهن در تمامی بازار‌های جهانی به حساب می‌آمد که در روز‌های مختلف شاهد نوسانات زیادی از جمله سقوط آزاد و صعود شدید بود.

در صورتی که در روز نهم مارس و در زمانی که برنامه پنج ساله اجتماعی و اقتصادی چین اعلام شد و همانطور که این برنامه تاکید بر استفاده بیشتر از قراضه آهن به جای سنگ آهن در تولید فولاد و البته لزوم دستیابی به ذخایر سنگ آهن در خارج از کشور و تصاحب این ذخایر به منظور کاهش وابستگی صنعت فولاد چین به مواد اولیه کشور‌های دیگر، قیمت سنگ آهن در بنادر شمالی چین با سقوط آزاد مواجه شد.

به نحوی که براساس ارزیابی پلتس متوسط قیمت سنگ آهن عیار ۶۲ درصد وارداتی بنادر شمالی چین در آن روز با افت شدید ۱۰/۵۵ دلاری به ۱۶۳.۶۰ دلار در هر تن رسید. در این بین فردای همان روز برگزار شدن کنفرانس بین‌المللی قراضه آهن توسط شرکت انگلیسی کالانیش و به میزبانی ترکیه، منجر به بازگشت سنگ آهن به ریل صعودی شد.

کیوان جعفری طهرانی، کارشناس بازار‌های جهانی فولاد و سنگ آهن در این رابطه بیان کرد: حاضران این کنفرانس تجاری مهم همگی به اتفاق به این باور رسیدند که اعلام انجمن آهن و فولاد چین مبنی بر واردات حدود ۳۰۰ میلیون تن قراضه آهن توسط این کشور با وجود تقاضای بالایی که برای این ماده اولیه تولید فولاد در سراسر جهان وجود دارد و همچنین مصرف حدود ۳۰۰ میلیون تن قراضه آهن داخلی با توجه به عدم تصویب کنگره خلق چین بر تخریب سازه‌های فولادی زیر ۱۰ سال عمر مفید، بیشتر یک بلوف تجاری محسوب می‌شود.

دکتر کیوان جعفری طهرانی با تاکید بر این که شواهد نشان دهنده آن است که چین توان افزایش مصرف قراضه آهن به مقدار دو برابر و حدود ۳۰۰ میلیون تن در سال با استفاده از تغییر در فرمول بار‌های ورودی کوره‌های خود را دارد، اما این موضوع سبب نخواهد شد که به یکباره واردات سنگ آهن به نصف کاهش یابد. به همین سبب در دو روز گذشته نرخ سنگ آهن در بنادر شمالی چینی روند صعودی به خود گرفت و شاخص پلتس برای سنگ آهن وارداتی عیار ۶۲ درصد بنادر شمالی چین با رشدی ۶/۳۵ دلاری به ۱۷۱.۰۵ دلار به ازای هر تن رسید.

منبع: تحلیل بازار

عناوین برگزیده