تاریخ: ۰۱ فروردين ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۴:۰۲
بازدید: ۳۸۸
کد خبر: ۲۰۲۹۳۴
سرویس خبر : انرژی

مذاکرات شرکت‌های نفتی برای بازگشت به ونزوئلا

مذاکرات شرکت‌های نفتی برای بازگشت به ونزوئلا
‌می‌متالز - مدیران شرکت‌های نفتی خارجی در پی وعده رییس جمهور ونزوئلا برای پایان دادن به انحصارطلبی شرکت PDVSA، اخیرا برای مذاکره درباره بازگشت شرکت‌های بین المللی به صنعت نفت ونزوئلا، به کاراکاس سفر کردند.

به گزارش می متالز، نیکلاس مادورو، رییس جمهور ونزوئلا، در ژانویه اظهار کرده بود این کشور به روی سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت گشوده می‌شود. این اظهارات در شرایطی مطرح شد که ونزوئلا در تلاش برای معکوس کردن سقوط فاجعه آمیز تولید نفت تحت تاثیر تحریم‌های آمریکا بوده است. شرکت نفتی دولتی PDVSA شرکای خارجی دارد، اما سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت ونزوئلا به ۴۹ درصد در هر پروژه محدود شده تا امکان کنترل دولت بر این بخش را تقویت کند.

اکنون که صنعت نفت ونزوئلا و کل اقتصاد این کشور در آستانه فروپاشی قرار گرفته است، این روند هم ممکن است تغییر کند.

صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی ونزوئلا در سال ۲۰۲۰، در سایه تحریم‌های آمریکا که مانع از تجارت نفت این کشور شد، به پایینترین حد در ۷۷ سال اخیر سقوط کرد. طبق آمار رفینیتیو آیکان و اسناد داخلی PDVSA که توسط رویترز مشاهده شده است، صادرات نفت ونزوئلا در سال میلادی گذشته به میزان ۳۷.۵ درصد کاهش یافت و به ۶۲۶ هزار و ۵۳۴ بشکه در روز رسید که پایینترین میزان از اوایل دهه ۱۹۴۰ بود.

مادورو اوایل ماه میلادی جاری اعلام کرد مجلس ملی ونزوئلا اصلاحات قانون نفت این کشور را بررسی می‌کند که راه را به روی مدل‌های کسب و کار جدید خواهد گشود.

شرکت‌های خارجی برای دسترسی پیدا کردن به ذخایر نفت عظیم ونزوئلا که بزرگترین ذخایر نفت جهان است، ابراز علاقه کرده اند. اما اکثر شرکت‌های نفتی بین المللی در بازار‌های سهام و بانکی آمریکا حضور دارند که آن‌ها را در برابر تحریم‌های این کشور آسیب پذیر می‌کند و احتمالا منتظر خواهند ماند تا تحریم‌های آمریکا تسهیل شود و دوباره بتوانند به صنعت نفت ونزوئلا برگردند.

فرانسیسکو مونالدی، کارشناس صنعت نفت ونزوئلا و مدرس اقتصاد انرژی در موسسه سیاست عمومی بیکر دانشگاه رایس به بلومبرگ گفت: اگر تحریم‌ها تسهیل شود، احتمال افزایش تولید ونزوئلا وجود دارد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، با این حال بهبود صنعت نفت ونزوئلا به ده‌ها میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید نیاز دارد.

 

منبع: ایران پترونت

عناوین برگزیده