به گزارش میمتالز، قیمت سنگ آهن در اوایل ماه مارس پس از آن که رکوردهای بالایی را ثبت کرد کاهش داشت، ولی در حدود ۱۶۷ دلار هنوز ۹۰ درصد از قیمت مدت مشابه سال گذشته بالاتر است. چین که ۵۷ درصد کل سنگ آهن تولیدی دنیا را مصرف میکند بیش از دو سوم تجارت سنگ آهن دنیا را در دست دارد. سهم استرالیا از این تجارت جهانی ۵۳ درصد است و با این که روابط بین دو کشور کمی تیره شده در مورد سنگ آهن اثری نداشته است.
انتظار میرود ارزش صادرات سنگ آهن استرالیا امسال به ۱۰۳ میلیارد دلار برسد و برای ۵ سال آینده نیز بالای ۱۰۰ میلیارد دلار باشد. این رشد درآمد بالا به لطف معادن جدید و پروژههای توسعه در حال ورود به چرخه تولید است که کمک میکند صادرات سنگ آهن استرالیا تا سال ۲۰۲۶ از ۹۰۰ میلیون تن فعلی به ۱.۱ میلیارد تن برسد.
با این حال تحلیلگران استرالیایی چندین فاکتور منفی را در ماههای آتی بر قیمت سنگ آهن اثر گذار میبینند. برخی افت قیمتها برآورد شده، چون شرکت واله برزیل تولیدش به سطوح قبل از حادثه شکست سد در سال ۲۰۱۹ باز میگردد و تا سال ۲۰۲۱ انتظار میرود تولید سنگ آهن برزیل به حالت طبیعی خود بر گردد. هر چه سرعت این بهبود بیشتر باشد فشار بر افت قیمت بالاتر میرود.
ماههای آتی فولادسازان چینی هم که از نظر حاشیه سود تحت فشارند شاید به دنبال کاهش تولیدهایی باشند تا فشار بر قیمتها را کنترل کنند. بستههای محرک اقتصادی چین هم نیمه دوم سال کمرنگتر میشود و دیگر نباید منتظر رشد سریع تقاضای سنگ آهن برای تولید فولاد بود و موجودی سنگ آهن بنادر چین هم بالا میرود.
در حالی که به دلیل برخی اختلالات ناشی از وضعیت جوی دو منطقه اصلی در استرالیا و برزیل برخی رشد قیمتها دور از انتظار نیست، ولی چشم انداز بلند مدت قیمت سنگ آهن بیشتر به سمت دورقمی شدن آن است.
انتظار میرود تا پایان سال آینده میلادی قیمت سنگ آهن تا ۵۰ درصد کاهش یابد و بعد از آن به تدریج کاهش یابد و تا پایان سال ۲۰۲۶ به ۷۲ دلار هر تن سی اف آر چین برسد.
منبع: ایفنا