به گزارش میمتالز، هلدینگ فولاد مبارکه به عنوان اصلیترین بازیگر صنعت فولاد مبارکه سعی بر آن دارد در سال ۱۴۰۰ علاوه بر ارتقای جایگاه جهانی ایران در این صنعت، نقش خود را در بازار داخلی و همچنین بازارهای صادراتی بیش از گذشته کند.
براین اساس دو پروژه اصلی از سال گذشته در دستور کار فولاد مبارکه قرار گرفت تا با بهره برداری از آنها نقش مبارکه در این صنعت بیش از گذشته شود.
درواقع فولاد مبارکه در کنار پروژههایی برای افزایش ظرفیت تولید، طرح تحول دیجیتالی و پروژه نورد گرم ۲ را با جدیت دنبال میکند. دو پروژهای که میتواند علاوه بر تحول در هلدینگ مبارکه، بازار کشور را از واردات محصولی همچون ورق بی نیاز کند.
پروژه نورد گرم ۲، آن هم در شرایطی که کشور با تحریمهای ظالمانه همراه است میتواند نقش مهمی در تامین نیاز صنایع پایین دستی ایفا کند. کلنگ پروژه نورد گرم ۲، در خرداد ۱۳۹۸ با حضور مدرس خیابانی سرپرست وقت وزارت صنعت، معدن و تجارت به زمین خورد تا فولاد مبارکه با عزمی بیش از گذشته نیاز بازار داخلی را از واردات تامین کند.
این پروژه در حال حاضر جزو پروژههای استراتژیک صنعت فولاد محسوب میشود، اما چرا؟
در حال حاضر نیاز با ورق در کشور به میزان ۷.۲ میلیون تن است، این در حالی است که اگر صنایع فولاد با تمام قدرت به تولید ادامه دهند تنها ۵ میلیون تن از این نیاز در داخل کشور تامین میشود، درنتیجه باقی این محصول از طریق واردات تامین میشود. اما با بهره برداری از پروژه نورد گرم ۲، نیاز ۲ میلیون تنی باقی مانده تامین شده و از خروج ارز جلوگیری خواهد شد.
این پروژه سالهای زیادی در انتظار شروع بود، اما این بار فولاد مبارکه با توان مدیریتی و برنامه ریزی دقیق راه در جاده جهش تولید گذاشته تا نیاز کشور را تامین و وابستگی به واردات را کاهش دهد.
در این میان باتوجه به اهمیت این پروژه فولاد مبارکه انتظار دارد تا وزارت صنعت، معدن و تجارت حمایتهای ویژهای داشته باشد تا هر چه سریعتر نورد گرم ۲ به مرحله بهره برداری برسد. بدون شک در سال جدید که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال «تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی ها» نام گذاری شده است باید حمایت از پروژههای بزرگ بیش از گذشته در دستور کار قرار گیرد، تا کشور از واردات بی نیاز شود.
اما پروژه مهم دیگری که امروز به طور جدی در فولاد مبارکه دنبال میشود بحث تحول دیجیتال است. این پروژه از مرداد ماه ۱۳۹۸ در دستور کار قرار گرفت تا فولاد مبارکه به نسل چهارم تکنولوژی مجهز شده و خود را در کنار بزرگان فولاد جهان قرار دهد.
این پروژه در گام اول منجر به کاهش هزینههای مالی و افزایش بهره وری میشود، درواقع طبق آمارها این پروژه میتواند بین ۶ تا ۸ درصد بهره وری را افزایش دهد.
حمیدرضا عظیمیان مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه نیز، تحول دیجیتالی را اقدامی مهم و حیاتی برای این شرکت میداند و معتقد است نباید در انقلاب نسل چهارم تکنولوژی از دنیا عقب ماند و فرصت را از دست داد.
اجرای این پروژه در بخشی دیگر خبر خوش برای سهامداران مبارکه خواهد بود. بی تردید با افزایش بهره وری میزان سوددهی نیز افزایش یافته و رضایت سهامداران در سطح بالایی قرار میگیرد که میتواند بر افزایش سرعت توسعه تاثیر گذار باشد.
امروز فولاد مبارکه پرچمدار صنعت فولاد محسوب میشود. اجرای پروژههای یاد شده تاثیر بسزایی در ارتقای صنعت فولاد دارد به همین دلیل نباید با ایجاد مسائل حاشیهای سرعت این توسعه را کاهش داد. سال ۱۴۰۰ سال پرباری برای فولاد مبارکه است و تلاش میکند با توانی بیش از گذشته در مسیر حل مشکلات و افزایش تولید قدم بردارد.
منبع: تیتر ۲۰