به گزارش میمتالز، کیوان جعفری طهرانی افزود: آنچه بین ایران و چین امضا شده یک نقشه راه و سند همکاری است و قراراست براساس زمینههایی که در این سند ذکر شده؛ تفاهم نامهها و قراردادهایی منعقد شود که یکی از بخشهای آن مربوط به فولاد است.
به گفته وی در حقیقت طبق این سند چین در مدت ۲۵ سال میخواهد ۴۵۰میلیارد دلار در ایران سرمایه گذاری کند که ۸۰ میلیارد آن در حوزه معدن و صنایع معدنی است، البته در صورتی که پروژهها از سوی ما به درستی تعریف شوند این عدد قابلیت ارتقاء نیز دارد؛ البته این هماهنگیها کمی زمان خواهد برد.
وی ادامه داد: بحث مخالفان این سند همکاری در مورد افزایش بدهیهای خارجی ما است و چند نمونه نیز ذکر میکنند، البته باید گفت ما باید از این موارد درس بگیریم تا با ویرایش این توافق نامهها نگرانیها را کاهش دهیم.
مشاور راهبردی کمیته معدن و صنایع معدنی تفاهم نامه ایران و چین تاکید کرد: علت نگرانی غربی ها، آمریکا و سایر کشورها درباره این سند همکاری بابت دلسوزی نیست و علل دیگری دارد که همگان به آن واقف اند. به کلیه هم وطنان توصیه میکنم با صحه صدر به این مهم که در تفاهم نامه فوق از کلیه پتانسیلهای علمی، تخصصی و مشاوره ایی کشور چه بخش دولتی و خصوصی جهت اجرای بهینه اجرای آن استفاده میشود، توجه نمایند.
جعفری طهرانی در ادامه تصریح کرد: انجام توافقها و اجرایی شدن این سند همکاری در حوزه معدن و صنایع معدنی طی سال ۱۴۰۰ زمان خواهد برد؛ البته باید این نکته را هم مورد توجه قرار داد که ما در زمینه آمار و اطلاعات معادن و اکتشافات مشکلاتی را داریم و متاسفانه اطلاعات پراکنده است. البته تعداد قابل توجهی مشاور در داخل برای مهیا شدن شرایط بهینه اجرای سند در حوزه معدن در تلاش هستند که میتواند شکوفایی این بخش را به همراه داشته باشد.
وی افزود: طبیعتا اجرایی شدن این سند در بخش فولاد در ابتدای راه زمانبر خواهد بود، ولی پس از عبور از سال نخست با سرعت ادامه پیدا خواهد کرد و بیشترین تاثیر آن روی اقدامات جدید برای اکتشافات تازه؛ فعالیتهای حوزه معدنی و صنایع معدنی؛ فرآوری و تولید محصولات میانی و نهایی فولادی خواهد بود و این مسئله بسیار اثرگذار خواهد بود.
وی با بیان اینکه سهم معدن در تولید ناخالص داخلی کشور از ۰٫۷ درصد تجاوز نمیکند؛ گفت: سهم معدن در تولید ناخالص داخلی تا چند سال پیش به ۰٫۹ درصد نیز رسیده بود، اما متاسفانه هر سال مقداری کاهش پیدا کرد و اکنون حتی به بالای ۰٫۷ درصد نمیرسد و شاید شرایط کرونا و اوضاع اقتصادی کشور نیز در این افت سهم معدن بی تاثیر نبوده است.
تحلیلگر ارشد بازارهای جهانی فولاد با تاکید بر نیاز به جذب سرمایه گذاری برای افزایش سهم معدن و صنایع معدنی در تولید ناخالص داخلی افزود: ما برای افزایش سهم معدن نیاز به جذب سرمایه گذاری در حوزه حمل و نقل جاده ایی و ریلی، جاده ها؛ بنادر و حتی فرودگاهی داریم تا رشد مطلوب محقق شود.
جعفری طهرانی با اشاره به اینکه در برنامه پنج ساله ششم توسعه کشور به حداقل ۹٫۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری در حوزه صنایع زیربنایی قید شده است؛ گفت: برای تحقق برنامه سرمایه گذاری در چشم انداز برنامه پنج ساله ششم حتما به جذب سرمایه گذاری خارجی نیز نیاز خواهیم داشت که با اجرایی شدن این سند میتوان بخشی از آن را تامین کرد.
وی افزود: تاثیر اجرای سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین در حوزه فولاد پس از گذشت ۷ سال اول کاملا مشهود خواهد بود البته با اشتغالزایی که انجام خواهد شد؛ اثرات اولیه این همکاری ملموستر خواهد شد.
تحلیلگر ارشد بازارهای جهانی فولاد تاکید کرد: اگر در اجرای این سند به درستی عمل شود؛ طی ۲۵ سال میتوانیم سهم معدن در تولید ناخالص داخلی را به ۵ تا ۷ درصد برسانیم که تاثیر بسزایی را خواهد داشت چرا که ۷ تا ۱۰ برابر وضعیت فعلی خواهد بود.
منبع: ماین نیوز