به گزارش میمتالز، بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در ژوئن ۲۵ سنت معادل ۰.۴ درصد کاهش یافت و در ۶۲ دلار و ۹۵ سنت در هر بشکه بسته شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در ماه مه ۲۸ سنت معادل ۰.۵ درصد کاهش یافت و در ۵۹ دلار و ۳۲ سنت در هر بشکه رسید.
آلمان شمار واکسیناسیون روزانه کووید ۱۹ را دو برابر کرده و فرانسه هفته گذشته در ایمنی سازی به نقطه عطف جدیدی رسید. ایتالیا هم با کاهش نرخ ابتلا، قرار است محدودیتهای قرنطینه را تسهیل کند. با این حال قیمتهای نفت تحت تاثیر نگرانیها نسبت به وضعیت تقاضا برای بنزین، دیزل و سوخت هواپیما در سه ماهه دوم قرار گرفتند که معمولا دوره اوج گیری فصلی سفر است که تا سه ماهه سوم سال ادامه پیدا میکند. در این بین، هند که سومین واردکننده بزرگ نفت جهان پس از چین و آمریکاست، با افزایش آمار روزانه ابتلا به بیش از ۱۰۰ هزار نفر روبرو شد. تجدید قرنطینه در برخی از نقاط جهان و مشکلات مربوط به برنامههای واکسیناسیون ممکن است دورنمای تقاضا برای نفت را متاثر کند.
نفت برنت برای کل هفته سه درصد و شاخص نفت آمریکا ۳.۵ درصد کاهش نشان داد. عمده کاهش هفتگی قیمتهای نفت به دلیل ریزش چهار درصدی روز دوشنبه در پی واکنش معامله گران به تصویب افزایش تولید اوپک پلاس بود. فشارهای کاهشی با تصمیم اخیر گروه اوپک پلاس برای افزایش تدریجی دو میلیون بشکه در روز نفت در فاصله ماههای مه تا ژوئن تشدید شده است. اگرچه قیمتها از ریزش روز دوشنبه بهبود پیدا کردند، اما این بهبود در مواجهه با مشکلات فعلی اروپا، به حدی نبود که سقوط روز دوشنبه را به طور کامل جبران کند.
استفن اینس، استراتژیست ارشد بازار جهانی شرکت اکسی کورپ در این باره گفت: انتظار میرود نفت با توجه به ارزیابی عوامل مذکور توسط معامله گران، در بازده بین ۶۰ تا ۷۰ دلار در هر بشکه معامله شود.
جیم ریتربوش، رییس شرکت ریتربوش و آسوشیتس در گالنای ایلینویز اظهار کرد: چشم انداز مطلوب تقاضا برای نفت تا حدودی با انتظار برای افزایش حدود دو میلیون بشکه در روز تولید اوپک پلاس تا پایان ژوییه خنثی شده است.
در این بین، شرکتهای حفاری آمریکایی هفته گذشته شمار دکلهای حفاری نفت را تغییر ندادند. تحلیلگران پیش بینی میکنند برای ثابت نگه داشتن تولید، به دکلهای حفاری بیشتری نیاز باشد.
طبق آمار شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز، شمار دکلهای حفاری نفت آمریکا در هفته منتهی به ۹ آوریل ثابت ماند و در ۳۳۷ حلقه ایستاد در حالی که شمار دکلهای گاز با دو حلقه افزایش، به ۹۳ حلقه رسید. مجموع دکلهای حفاری نفت و گاز آمریکا ۱۷۰ حلقه یا ۲۸ درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته است.
عامل دیگری که قیمتهای نفت را با فشارهای کاهشی روبرو کرد، آغاز مذاکرات ایران با قدرتهای جهانی در وین برای یافتن راهی برای خروج از تحریمهای دو ساله آمریکا علیه صادرات نفت ایران بود.
بر اساس گزارش رویترز، بازار به مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا برای بازگشت به برجام چشم دوخته است. نمایندگان روز جمعه از پیشرفت مذاکرات خبر دادند، اما مقامات ایرانی به اختلاف با واشنگتن در خصوص موضوع تحریمها اشاره کردند.
منبع: بورس کلای ایران