تاریخ: ۲۲ فروردين ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۲:۰۱
بازدید: ۶۲۶
کد خبر: ۲۰۴۶۶۹
سرویس خبر : آهن و فولاد
در سایه بی‌توجهی‌؛

تکه تکه شدن کارخانه فولادی در لردگان

تکه تکه شدن کارخانه فولادی در لردگان
‌می‌متالز - چرخ‌های تولیدی که بر اثر موانع بسیار پنجر می‌شوند، نفس تولید را می‌گیرند، واحد‌های تولیدی بسیاری در طول سالیان اخیر به‌علت تحریم‌ها، بدهی به بانک، مشکل در تامین مواد اولیه و نبود حمایت از سوی دولتمردان دچار رکود شده‌اند، رکود هر واحد تولیدی مساوی است با بیکاری صد‌ها کارگر و مشکل معیشتی برای خانواده‌هایشان.

به گزارش می‌متالز، مقام معظم رهبری در طول سالیان اخیر برای انتخاب شعار سال، مسائل مربوط به تولید و اشتغال را در اولویت قرار دادند، اما آنگونه که باید شاهد تحول در حوزه‌های تولید و اشتغال نبودیم و روز به روز بر مسائل و مشکلات واحد‌های تولیدی و کارفرمایان افزوده می‌شود.

کارخانه فولاد «فولاد مهر لردگان» یکی از واحد‌های تولیدی در چهارمحال و بختیاری است که از سال ۱۳۹۰ دچار رکود شد، روزی در این کارخانه صد‌ها کارگر مشغول به‌کار تولید بودند، اما پس از گذشت سال‌ها از این واحد تولیدی تنها چند سوله خاک گرفته و دستگاه‌های زنگ‌زده باقی مانده و بسیاری از دستگاه‌ها از این کارخانه خارج شده است.

کارخانه‌ای که امروز می‌توانست زمینه اشتغال حدود ۴۰۰ نفر را در قطب صنعتی لردگان فراهم کند، امروز به‌علت بی‌توجهی‌ها و بی‌تدبیری‌ها دچار رکود شده است، در صورتی‌که احیای این واحد می‌توانست بخشی از مشکل اشتغال را در شهرستان لردگان مرتفع کند.

رکودی که امروز گریبان کارخانه فولادمهر لردگان را گرفته است، می‌تواند در آینده‌ای نزدیک دامن دیگر واحد‌های نیمه راکد در چهارمحال و بختیاری را نیز بگیرد، قطعا اگر شعار سال به‌طور کامل محقق شود، می‌توان به آینده این واحد‌های تولیدی امیدوار شد، اما اگر اقدام اساسی در احیای این واحد‌ها صورت نگیرد، باید شاهد بیکاری کارگر‌های فراوانی باشیم.

امکان ایجاد زمینه اشتغال ۴۰۰ کارگر در واحد فولادمهر

حمزه امیدی یکی از سهامداران کارخانه راکد فولادمهر واقع در شهرک صنعتی لردگان اظهار کرد: این واحد در گذشته محصولات فولادی مانند گندله آهن و قطعات فولادی چدنی تولید می‌کرد، اما پس از فوت سهام‌دار و مالک اصلی، این واحد تولیدی به حالت راکد درآمد.

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۰ حدود ۲۳۰ نفر در کارخانه فولاد لردگان مشغول به‌کار بودند، عنوان کرد: بعد از فوت مالک اصلی، مدیریت این کارخانه دچار مشکلات فراوان شد و به مرور این واحد از بین رفت، مساحت این واحد تولیدی ۱۱۰ هزار متر بوده و حدود ۲۰ هزار متر ساخت و ساز در این اراضی در قالب سه سوله انجام شده است.

مدیر طرح احیای کارخانه فولادمهر لردگان با اشاره به اینکه این واحد تولیدی در حال حاضر دارای سه قرارداد مالکیت است، گفت: بانک صنعت، معدن و تجارت باوجود قول همکاری در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در چند سال گذشته به‌دنبال خلعیت یکی از قرارداد‌های مالکیت است و بر این موضوع پافشاری می‌کند.

امیدی با بیان اینکه مجوز گندله‌سازی برای این واحد در تاریخ ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ صادر شده است، اضافه کرد: این واحد در گذشته مقداری بدهی به بانک صنعت، معدن، تجارت و صادرات داشت که این بانک‌ها برای مطالبات خود بلافاصله پس از فوت سهامدار اصلی کارخانه، اقدام قانونی انجام دادند و این مسئله یکی از عوامل دلسری وارثان برای ادامه تولید در این واحد بود.

وی ادامه داد: یکی دیگر از موانع احیای این واحد تولیدی در جریان بودن یک پرونده قضایی در دستگاه قضا است، در گذشته یکی شخص از سهامداران و وارثان اصلی صلح‌نامه اخذ کرده، اما مبلغی پرداخت نکرده است، طولانی شدن فرآیند رسیدگی به این پرونده مشکلات بسیاری را در تعیین تکلیف این واحد ایجاد کرد.

امیدی تاکید کرد: احیای مجدد این واحد نیازمند مدیریت یکپارچه است، زمینه انجام کار در شهرستان لردگان وجود دارد، همچنین این واحد دارای زیرساخت‌هایی از جمله آب، برق و گاز است و در صورت احیا می‌توان ۶۰ درصد فرآیند تولید فولاد را انجام داد، همچنین مقداری از تجهیزات و دستگاه‌های ذوب و ریخته‌گری در این واحد موجود است.

یکی از سهامداران کارخانه فولادمهر لردگان با اشاره به اینکه با احیای این واحد تولیدی در هر خط تولید می‌توان برای ۱۳۰ نفر اشتغال پایدار ایجاد کرد، گفت: احیای این واحد می‌تواند شهرک صنعتی لردگان را از بن‌بست خارج کند.

خارج شدن دستگاه‌های تولید از کارخانه فولادمهر توسط طلبکاران

محمدکاظم منزوی معاون صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری در خصوص وضعیت کارخانه راکد فولادمهر لردگان، اظهار کرد: پس از فوت سهامدار اصلی این واحد تولیدی، مدیریت کارخانه دچار مشکلات فراوان شد، شرکت‌ها و بانک‌های عامل طلبکار علیه این واحد تولیدی برای سهم‌خواهی اقدام قانونی انجام دادند.

وی افزود: باتوجه به اینکه وارثان مالک و سهامدار اصلی کارخانه برای ادامه روند تولید در این واحد اقدام خاصی انجام نداند، طلبکاران در این مدت تعدادی از دستگاه‌ها را از این کارخانه خارج کرده‌اند و ادعا‌های زیادی برای مالکیت در این واحد وجود دارد.

معاون صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تنها می‌توان زمین و سوله‌های کارخانه فولاد مهر را به سرمایه‌گذار واگذار کرد و قابلیت احیا ندارد، خاطرنشان کرد: به‌علت وجود مشکلات حقوقی، بدهی به بانک و شرکت‌ها، سرمایه‌گذاران تمایلی برای احیای این واحد راکد ندارند.

وی با اشاره به اینکه مذاکراتی با هلدینگ مس کرمان برای احیای کارخانه فولاد مهر لردگان انجام شد، بیان کرد:، اما متاسفانه این مذاکرات بی‌نتیجه بود، این واحد بدهی‌های سنگین به بانک صنعت، معدن و تجارت، بانک صادرات، بیمه تامین اجتماعی، اداره‌کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی دارد، باید هر فردی که قصد خرید این واحد دارد بدهی را نیز تقبل کند.

به گفته اقبال عباسی استاندار چهارمحال و بختیاری پیش از این در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان اظهار کرده بود که پرونده‌های مربوط به ورشکستگی صاحبان واحد‌های تولیدی نباید بیش‌تر از هشت ماه در قوه قضاییه معطل بماند، این موضوع بنا بر دستور رئیس قوه قضاییه باید انجام شود، اگر این پرونده بیش از این مدت در شعبه رسیدگی بماند، قطعا شعبه دچار تخلف شده است.

وی همچنین گفته بود: اگر بانکی واحد تولیدی را بابت بدهی تملک می‌کند، موظف است این واحد را تعیین تکلیف کند.

با توجه به اینکه مدیر طرح احیای کارخانه فولادمهر لردگان معتقد است که این کارخانه با همکاری مراجع قضایی و مسوولان قابلیت احیا دارد و در جلسه رفع موانع تولید عنوان شده است که بانک نیز فرصتی برای پرداخت بدهی معوق به این واحد صنعتی بدهد، لذا به نظر می‌رسد با مساعدت بانک‌ها و مسوولان ذیربط کارخانه فولادمهر لردگان می‌تواند جانی دوباره بگیرد.

تکه تکه شدن کارخانه فولادی در لردگان

تکه تکه شدن کارخانه فولادی در لردگان

تکه تکه شدن کارخانه فولادی در لردگان

تکه تکه شدن کارخانه فولادی در لردگان

منبع: ایسنا

عناوین برگزیده