تاریخ: ۲۴ فروردين ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۹:۳۴
بازدید: ۵۱۱
کد خبر: ۲۰۵۱۴۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

کاهش سود بانکی در بهبود وضعیت فعلی بازار سهام نقشی ندارد

کاهش سود بانکی در بهبود وضعیت فعلی بازار سهام نقشی ندارد
‌می‌متالز - به گفته یک کارشناس اقتصادی، بازار سرمایه با یک حالت بلاتکلیفی مواجه شده که در این شرایط تغییر نرخ سود بانکی به ویژه کاهش آن، نمی‌تواند در جهت بهبود قیمت سهام عمل کند.

به گزارش می‌متالز، حسین درودیان کارشناس اقتصادی در خصوص میزان اثرگذاری کاهش نرخ سود بانکی و بر بهبود بازار سرمایه گفت: باورم این است که در کشور ما به ویژه در مقطعی که الان هستیم، حساسیت و واکنش اقتصاد نسبت به تغییرات نرخ سود بانکی، خیلی زیاد نیست. به همین دلیل اگر نرخ سود بانکی بخواهد بر یک سری متغیر‌ها تاثیر بگذارد، نیازمند این است که آن تغییر بزرگ و قابل توجه باشد.

درودیان افزود: در مورد بازار سرمایه هم یک نوع بلاتکلیفی در فضای کلی اقتصادی و سیاسی کشور را عامل اصلی در حالت فعلی بازار سرمایه می‌دانم، چون بازار سرمایه یک حالت بلاتکلیفی دارد. یعنی فعالان این بازار، نمی‌توانند پیش بینی کنند که در دو سه ماه آینده پیشران‌های بازار سرمایه یعنی آن عوامل موثری که وضعیت سودآوری شرکت‌ها را تعیین می‌کنند، چه اتفاقی برای آن‌ها خواهد افتاد. مثلا وضعیت تحریم ها، فروش شرکت‌ها به ویژه شرکت‌هایی که ارزپایه هستند، چه خواهد شد؟ حتی خود نرخ ارز که آیا گشایش‌هایی برای ما به وجود خواهد آمد یا خیر؟ چه اتفاقی برای نرخ ارز خواهد افتاد؟ به هر حال ما دیدیم که یک پیوستگی بین نرخ ارز و قیمت سهام وجود دارد.

آن حالت بلاتکلیفی و عدم اطمینانی که در این زمینه وجود دارد، که واقعا هیچ کس نه می‌داند چه خواهد شد و نه حتی آن‌هایی که دست اندر کارند هم نمی‌توانند پیش بینی کنند که بورس چه سرنوشتی خواهد داشت.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: انعکاس این موضوع بر روی بازار سرمایه یک نوع بلاتکلیفی و عدم اطمینان و ریسک بالا خواهد بود که به همین دلیل تغییر نرخ سود بانکی به ویژه کاهش آن، نمی‌تواند در جهت بهبود قیمت سهام عمل کند.

وی در پایان گفت: ضمن اینکه باید متوجه این موضوع هم باشیم که بالاخره نرخ سود بانکی باید یک تناسب نسبی با وضعیت نرخ تورم در اقتصاد داشته باشد. ما به هر حال تورم نسبتا بالایی را داریم و نرخ سود بانکی فعلی، در حقیقت کاهش دادنش موجب این می‌شود که شکاف بین نرخ سود بانکی و تورم بیشتر شود، بدون آنکه مشخصا بدانیم که از این کار چه هدفی را می‌خواهیم ترغیب کنیم.

منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)

عناوین برگزیده