تاریخ: ۲۴ فروردين ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۶:۱۶
بازدید: ۲۷۵
کد خبر: ۲۰۵۳۰۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

شرط حرکت شاخص به کانال ۱.۵ میلیونی و بهترین استراتژی فعلی

شرط حرکت شاخص به کانال ۱.۵ میلیونی و بهترین استراتژی فعلی
‌می‌متالز - با عبور تعدادی از نماد‌های جلودار از محدوده مقاومتی، رشد شاخص با هدف ۱.۵ میلیون واحدی رقم خواهد خورد در غیر این صورت، اصلاح بازار تا سطوح پایینتر ادامه دارد.

به گزارش می‌متالز، شرکت مشاور سرمایه گذاری ابن سینا مدبر (اماکو) با بررسی روند معاملات چهارمین روز کاری این هفته بازار سهام اعلام کرد: امروز شاخص کل با رشد ۱۸۵۰۰ واحدی به کانال یک میلیون و ۲۴۴ هزارتایی رسید. ارزش معاملات بورس و فرابورس ۵.۱ و ۲.۲ میلیارد تومان بود. بیشترین ارزش معاملات مربوط به نماد‌های "خساپا، فولاد و شپنا" بود و نماد‌های "فولاد، شستا و فملی" بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.

امروز بالاخره بعد از مدت‌ها بازار جان تازه‌ای گرفت و در نماد‌های بزرگ و شاخص ساز ورود پول و محدوده‌های مثبت قیمتی مشاهده شد. رفته رفته با گذشت زمان اقبال به بازار بیشتر شد و صف خرید در نماد‌های فلزاتی بخصوص فولادی به جهت رشد قیمت اسلب و رسیدن به مرز ۸۰۰ دلار شکل گرفت. البته باز هم بازار از فروش حقوقی‌ها جان سالم به در نبرد و صف‌های خرید نماد‌های "فولاد و شپنا" چندین بار از سوی حقوقی‌ها عرضه شد. همین عامل باعث ایجاد فشار بر کلیت بازار شد و تا ساعات انتهایی قیمت‌ها کمی عقب نشینی کردند.

بخشی از این جو مثبت به جهت انتشار اخبار تزریق ۲۴ هزار میلیارد تومانی از طریق انتشار اوراق توسط هلدینگ‌ها به بازار است. از سوی دیگر خبر کاهش سود بانکی نیز می‌تواند تا حدی تمایل به سپرده گذاری و خروج پول از بازار را کمرنگ‌تر کند، اما همچنان برای رشد نیاز به ورود پول‌های درشت حقیقی‌ها است، امری که هنوز با گذشت ۸ ماه از اصلاح جدی بازار انجام نگرفته است؛ بنابراین یکی از مهم‌ترین نشانه‌های رشد می‌تواند افزایش ارزش معاملات و رسیدن به سطوح ۱۵ هزار میلیارد تومانی باشد که فعلاً در سطوح پایینی قرار دارد.

در نماد‌های کوچکتر و به اصطلاح در گروه‌های تاثیر گذار بر شاخص هم وزن هم چنان صف‌های فروش، عدم نقدشوندگی و حجم معاملات بسیار پایین آزار دهنده است. در شرایطی که اکثریت نماد‌های این دسته از زمان شروع افت کلی بازار اصلاح نزدیک به ۷۰ درصدی را تجربه می‌کنند در نبود محرک قوی تقاضا و فضای بی اعتمادی سهامدار خرد و بدون تغییر خاصی در شرایط بنیادی، همچنان با فشار فروش همراه هستند بنایراین ورود به این دسته نماد‌ها تنها در صورت جمع شدن صف‌های فروش و موقعیت تکنیکالی مناسب توجیه دارد.

اما بهترین استراتژی در شرایط فعلی و با توجه به ارزش معاملات پایین بازار، ورود به سهام نقدشونده و رعایت حد ضرر بخصوص حد سود مناسب است. اکنون که بازار به اصطلاح در حالت رنج قرار دارد، رعایت حد سود منطقی بسیار اهمیت دارد، اما برای پیش بینی فردا می‌توان گفت با توجه به اینکه تعدای از نماد‌های بزرگ و لیدر محور همچون "شپنا و وبملت" در محدوده مقاومتی هستند در صورتی که بتوانند با حجم خوبی از این محدوده عبور کنند، آغاز رشد شاخص با هدف ۱.۵ میلیون واحدی را خواهیم داشت در غیر این صورت اصلاح بازار تا سطوح پایینتر ادامه خواهد داشت. در این مسیر مقاومت‌های زیادی پیش روی بازار است و محدوده ۱.۳ میلیون واحدی اولین مانع جدی برای شروع روند صعودی جدید در شاخص کل است.

وضعیت بازار‌های جهانی و رقیب:

در بازار‌های جهانی قیمت‌ها در همان محدوده قبلی باقی مانده به طوری که مس ۸۸۴۹ دلار، روی ۲۷۶۵ دلار و نفت برنت ۶۳ دلار معامله شد. دلار نیز در بازار آزاد کمتر از ۲۵ هزار تومان داد وستد می‌شود.

بررسی چند رویداد

رییس سازمان بورس از تزریق ۲۴ هزار میلیارد تومان توسط هلدینگ‌ها به منظور انتشار اوراق و تقویت بازار سهام خبر داد که قرار است به تدریج انجام شود.

میثم فدایی از دریافت اولین درخواست کتبی برای انتشار هزار میلیارد تومان اوراق بدهی (اجاره سهام) به سازمان بورس خبر داد که مربوط به شستا بزرگترین هلدینگ اقتصادی ایران است.

دبیر انجمن سیمان با اعلام اینکه تعیین قیمت‌های جدید هنوز نهایی نشده و رایزنی‌ها با وزارت صنعت ادامه دارد از پیگیری عرضه محصولات در بورس کالا خبر داد.

رییس سازمان مالیاتی از شناسایی مالکان منازل و خودرو‌های لوکس با ارزش بیش از ۱۰ و یک میلیارد تومان و مشمول پرداخت مالیات خبر داد.

معاون سازمان مالیاتی گفت: مناطق آزاد تجاری- صنعتی در سال جاری مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده هستند و فعالان اقتصادی باید اقدام کنند.

صندوق بین‌المللی پول با بررسی وضعیت ۱۳ شاخص کلان اقتصاد ایران در سالی که گذشت از رشد ۵۴ میلیارد دلاری حجم اقتصاد ایران در این سال، تخلیه اثر تحریم‌ها بر بخش نفتی و تجارت ۱۴۰ میلیارد دلاری ایران با کشور‌های جهان در این سال خبر داد.

در رویدادی مثبت برای شرکت‌های صادرات محور بورسی و غیر بورسی و با مصوبه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، اجبار به فروش ارز در سامانه نیما لغو شد.

منبع: بورس پرس

عناوین برگزیده