به گزارش میمتالز، استان کهگیلویه و بویراحمد با برخورداری از دو کارخانه بزرگ سیمان در شهرستانهای بویراحمد و دنا از جمله تأمینکنندکان مهم سیمان در جنوب کشور به شمار میرود و سیمان در این استان که با فقر صنایع تولیدی و تبدیلی روبرو است به عنوان یک کالای مهم صادراتی شناخته میشود.
کارخانه سیمان مارگون در ۷۵ کیلومتری مرکز استان کهکیلویه و بویراحمد و در دو کیلومتری شهر مارگون واقع شدهاست و روزانه قابلیت تولید سه هزار و سیصد تن سیمان و سالانه توان تولید یک میلیون تن سیمان را دارد و این میزان تولید، سالانه میلیاردها تومان درآمد از قِبَل فروش و صادرات نصیب اقتصاد کشور میکند.
سیمان مارگون به عنوان یکی از محصولات مهم صادراتی استان شناخته میشود، و روزانه هزاران تن سیمان از درب أین کارخانه برای فروش در بازارهای داخلی و خارجی بارگیری میشود.
کیفیت و مرغوبیت سیمان تولیدی در کارخانه سیمان مارگون سبب شد، این محصول در مدت زمان کوتاهی بتواند راه خود را در بازارهای داخلی و خارجی پیداکند، لیکن آنچه که امروز در خود استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد، مشکل دسترسی مردم و مصرف کنندگان به سیمان مارگون است.
کمبود سیمان این کالای استراتژیک و مهم در بسیاری از صنایع از جمله صنعت ساختمان را هم با مشکلات عمدهای روبرو کرده است تا جایی که محصول تولیدی دو کارخانه سیمان مارگون و یاسوج به دیگر استانها با قیمتی به مراتب بالاتر از قیمت تعیین شده ارسال میشود.
با شروع فصل بهار و گذر از فصل سرما ساخت و ساز در استان کهگیلویه و بویراحمد افزایش پیدا میکند و حال با توجه به این افزایش ساخت و ساز و موضوع مهم بازسازی شهر زلزله زده سیسخت کمبود این کالا و قیمت بالای آن به یک معضل تبدیل شده است.
پس از مشاهده کمبود سیمان در بازار یاسوج و مسجل شدن قاچاق این کالا به دیگر استانها دادستان مرکز استان دستور به مبارزه با قاچاق این کالا داد و دستگاههایهای نطارتی در کنار سپاه و بسیج وارد عمل شدند.
سرهنگ پاسدار حسین انوری فرمانده سپاه شهرستان بویراحمد از ایجاد پستهای ایست و بازرسی با هدف جلوگیری از قاچاق سیمان خبر داد و افزود: از خروج ۵۰۰ تن سیمان از مسیرهای خروجی یاسوج جلوگیری و ۳۵ دستگاه کامیون در این راستا توقیف شد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی کهگیلویه و بویراحمد نیز در روزهای گذشته در گفتگو با تسنیم بر حمایت از تولید تاکید داشت و این را نیز گفته بود: با اخلالگران در حوزه سیمان برخورد قاطع و قانونی میکنیم و در این زمینه با کسی تعارف نداریم.
براتعلی صالحی افزود: هر گونه چشم پوشی بر تخلف و عدم گزارش خیانت به مردم و کمک به سوء استفاده کنندگان بوده و میبایست در کمترین زمان ممکن گزارشها مورد رسیدگی دقیق و اعلام نتیجه از حیث بازخورد انجام پذیرد.
وی ادامه داد: عاملان توزیع در کل استان به صورت روزانه موظف بر ارائه لیست توزیع بوده و بازرسان بدون فوت وقت میبایست راست آزمایی کرده و ریشه تخلف را بسوزاند تا کسی جرأت تخلف را نداشته باشد.
روح الله باقریفرد معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این زمینه گفت: بر اساس گزارشات واصله به سامانه ستاد خبری ۱۲۴ مبنی بر عرضه خارج از شبکه و قاچاق سیمان به خارج از استان، در اقدامی به موقع توسط بازرسان این سازمان و همکاری پاسگاه انتظامی تنگ سرخ، تعداد هفت وانت نیسان سایپا که قصد خروج مقدار ۳۵۰ پاکت سیمان خاکستری قاچاق را از استان داشتند، توقیف و محمولههای آنان کشف و ضبط گردید.
باقری فر افزود: با توجه به شروع ساخت و سازها و نیاز مردم استان به سیمان، برنامهریزی کردیم که بازرسان مقیمی از سازمان در کارخانه حضور داشته باشند و روزانه موارد را رصد ونظارت نمایند.
وی گفت: با برنامه ریزیهای انجام گرفته توسط ستاد تنظیم بازار استان وضرورت تأمین و توزیع این کالا در سطح بازار نظارتها را بیشتر کردیم و تا زمان عادی شدن موضوع و وفور سیمان در سطح بازار این بازرسی ونظارتها استمرار خواهد داشت وبا عرضه کنندگان قاچاق و خارج از شبکه این محصول به شدت برخورد قانونی و تعزیری خواهد شد.
باقریفر در ادامه یادآور شد: پرونده تخلف وانت بارها در کمترین زمان ممکن تشکیل و جهت سیر مراحل قانونی به تعزیرات حکومتی ارسال گردید و در ضمن چنانچه مشخص گردد این عملیات خارج از شبکه و قاچاق توسط عاملین عمده سیمان انجام پذیرفته، بدون هیچ گونه اغماضی ضمن معرفی متخلفین به مراجع قضایی و امنیتی، پروانه صنفی آنها نیز ابطال میگردد.
وی در پایان از همشهریان گرامی درخواست کرد در صورت مشاهده هرگونه تخلفات صنفی مراتب را به سامانه ستاد خبری ۱۲۴ سازمان صنعت، معدن وتجارت استان گزارش تا به شکایات آنها رسیدگی گردد.
منبع: خبرگزاری تسنیم