تاریخ: ۲۸ فروردين ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۱:۵۵
بازدید: ۲۸۶
کد خبر: ۲۰۵۸۶۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیر معاملات کارگزاری بانک پاسارگاد:

بازار پول یا بازار سرمایه، مساله این است؟

بازار پول یا بازار سرمایه، مساله این است؟
‌می‌متالز - مجتبی شهبازی معتقد است نامه اخیر وزیر اقتصاد و اقداماتی از جمله افزایش هزینه‌های مالیاتی در این خصوص سبب می‌شود تا بانک‌ها به سمت کاهش نرخ سود بروند و درنتیجه جذابیت بازار پول و سپرده بانکی کاهش پیدا کند. در این شرایط احتمال ورود منابع به سمت بازارسرمایه و تولید و افزایش جذابیت این بازار بیشتر می‌شود.

به گزارش می‌متالز، مدیر معاملات کارگزاری بانک پاسارگاد در خصوص تاثیر نرخ سود بانکی بر بازارسرمایه گفت: سال‌های زیادی است که به بیماری مزمنی دچار هستیم که سبب شده تا نقدینگی به سمت تولید حرکت نکند، به طوریکه بهره‌وری سرمایه‌های مردم پایین است، زیرا اغلب ترجیح می‌دهند سرمایه‌های خود را به طور سپرده در بانک نگهداری کرده و به سمت بازار‌های کارا حرکت نکنند.

وی اضافه کرد: نامه اخیر وزیر اقتصاد به مدیران عامل بانکی با این محور که سود پرداختی به سپرده‌های بالاتر از ۱۶ درصد، هزینه قابل قبول مالیاتی نیست نیز در جهت بهبود همین وضعیت است، تا از این طریق فضای ناکارآیی سرمایه از بین رفته و جریان نقدینگی و سرمایه‌ها به بخش تولید حرکت کنند. در این مسیر یا میتوان از مسیر مستقیم حرکت کرد یا از طریق بازارسرمایه به این مهم دست یافت.

شهبازی سود زیادی که بانک‌ها ارایه می‌دهند را آسیب زا دانست و افزود: چرا که بانک‌ها نیز بنگاه داری می‌کنند و بخش عمده منابعی را که در اختیار دارند، خود استفاده می‌کنند و در نتیجه از ورود نقدینگی‌ها به سمت بانک استقبال می‌کنند؛ بنابراین سیاست گذاران باید مانع گسترش چنین رویه‌ای شوند تا اقتصاد مولد آسیب نبیند.

یک توصیه به سرمایه‌گذاران

این کارشناس بازارسرمایه گفت: بنا بر بررسی‌های انجام شده در همه بازار‌های سرمایه گذاری، در می‌یابیم که این بازار‌ها به غیر از بازارسرمایه افق مناسبی ندارند، زیرا بازارسرمایه در چند ماه اخیر با ریزش همراه شده و این موضوع می‌تواند پتانسیل رشد بعدی را برای این بازار فراهم کند.

وی ادامه داد: موضوعی که بازارسرمایه را نسبت به سایر بازار‌ها متمایز می‌کند، ایجاد «ارزش افزوده» در این بازار است که در بازار‌های دیگر به این شکل وجود ندارد، بنابراین روند رشد در سایر بازار‌ها نمی‌تواند ادامه‌دار باشد و البته اصلاح هم در بازار‌های دیگر پیش بینی می‌شود، چرا که حتی بعد از کاهش دلار، این بازار‌ها هیچ اصلاحی نداشته اند.

شهبازی بیان کرد: بنابراین در نگاهی بلند مدت و با توجه به آمار‌ها رسمی موجود، در بازه‌های بیش از ۵، ۱۰ و ۲۰ سال، بازارسرمایه کماکان پربازده‌ترین بازار سرمایه گذاری بوده است؛ براین اساس اگر سرمایه گذاران با چنین نگاهی وارد بازار شوند در بلند مدت از تمامی بازار‌ها جلوتر خواهند بود.

وی یادآور شد: حتی در آمار سال ۱۳۹۹ شاهد بودیم، افرادی که در ابتدای سال وارد این بازار شدند، حتی با ریزش شدید بورس در نیمه دوم سال، بازدهی مناسبی کسب کردند؛ بنابراین توصیه میکنم سرمایه گذاران در ورود به این بازار به روند بازدهی آن توجه داشته باشند و با نگاه بلند مدت (بازه‌های بیش از یک سال) در این بازار بمانند.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

عناوین برگزیده