به گزارش می متالز وزارت نیرو، محمدرضا بختیاری، با اشاره به اینکه کاهش بارندگیها و ذخیره برف سال آبی 96-97 استان تهران در چهار دهه اخیر بیسابقه بوده است، گفت: بر اساس آخرین ارزیابی صورت گرفته میزان بارندگیهای استان تهران از ابتدای سال آبی (مهرماه ۹۶) تا پایان شهریورماه سال جاری به ۲۵۷ میلیمتر رسیده است که در مقایسه با ۳۲۵ میلیمتر بارندگی مدت مشابه سال گذشته کاهشی ۲۱ درصدی را نشان میدهد.
وی با اشاره به کاهش ۶۰۰ میلیون مترمکعبی روانآبهای استان تهران در طی سال آبی 96-97، گفت: افت بیسابقه بارندگیهای سال آبی گذشته موجب شده بود تا ذخایر سدهای استان تهران نیز نسبت به سال قبل حدود ۲۵۰ میلیون مترمکعب کمتر شده باشند.
بختیاری با تاکید بر اینکه آب تهران تابستان بسیار سختی را سپری کرده است، گفت: با وجود تمام مشکلات موجود، تابستان امسال را با کمترین تنش و در شهر تهران بدون یک ساعت قطعی آب به پایان رساندهایم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به کاهش 90 درصدی ذخیره برف استان تهران در سال آبی 96-97، یادآور شد: در زمستان سال 95 ارتفاع برف در سد لار بهحدود 6.5 متر رسیده بود ولی این رقم در زمستان سال 96 تنها به حدود 65 سانتیمتر رسیده و 10 درصد سال قبل ذخیره برفی داشتهایم.
وی ادامه داد: در فروردینماه مجموعه آماده شده بود تا شهر تهران را وارد جیره بندی کند منتها بارشهای مناسب اردیبهشتماه و همچنین اوایل خرداد باعث شد تا سدهای تهران از حالت بحرانی خارح و تابستان را بدون قطعی آب سپری کنیم.
بختیاری با اشاره به نگرانیهای متعددی که برای سال آبی جدید وجود دارد، گفت: حدود 70 درصد منابع آب تهران از طریق آبهای سطحی و ذخایر سدهای پنجگانه استان تامین میشود که تمامی این منابع به میزان بارندگی و ذخیره برفی استان بستگی دارد. با توجه به اینکه برای سال آبی جدید نیز شرایطی مشابه سال آبی 96-97 در نظر گرفته شده است بنابراین مشترکین باید صرفهجویی و استفاده درست از این مایع حیاتی را در دستور کار قرار بدهند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران مصرف سالیانه آب شرب تهران را حدود 1.5 میلیارد مترمکعب دانست و افزود: مصرف شرب استان حدود 20 درصد کل مصرف شرب کشور است بنابراین اگر تنها 10 درصد صرفهجویی در این بخش صورت بگیرد 150 میلیون مترمکعب منابع آبی جدید و به تعبیری دو برابر مخزن سد لتیان ایجاد شده و موجب تامین آب دو میلیون نفر شهروند جدید خواهد شد.
بختیاری در پایان با تاکید بر اینکه مصرف آب تهران متناسب با رشد جمعیت حدود سه درصد افزایش یافته است، اظهار کرد: میزان متوسط مصرف روزانه شهر تهران سه میلیون مترمکعب است که این رقم در تیرماه و مردادماه امسال به 3.5 میلیون مترمکعب رسید.