به گزارش می متالز، فرهاد دلقپوش در نشست مشترک سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان و هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی معدن گیلان اظهار داشت: سازمان نظام مهندسی معدن گیلان باید برای نحوه برداشت مواد معدنی برنامهریزی منسجم داشته باشد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با اعلام اینکه شیوهنامه بهرهبرداری از معادن استان گیلان تدوین میشود گفت: این شیوهنامه متناسب با وضعیت اقلیمی و آمایشی استان گیلان در چهارچوبهای قانونی بهمنظور پیشگیری از برداشت نامطلوب مواد معدنی تدوین میشود.
دلقپوش با تاکید بر لزوم ارائه یک طرح متناسب با ضوابط زیستمحیطی و استاندارهای جهانی در راستای برداشت مواد معدنی تصریح کرد: در گذشته برداشت از معادن خارج از چهارچوب و رویه قانونی انجام میشد.
وی با اعلام اینکه فرآوردههای مواد معدنی باید ساماندهی شده و تجمیع شوند خاطرنشان کرد: ایجاد پهنه مشخص معدن به منظور جلوگیری از پراکندگی فعالیتهای معدنی در دستور کار قرار دارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان با تاکید بر لزوم جلوگیری از فعالیتهای پراکندگی معادن در حوزه شن و ماسه تصریح کرد: در حال حاضر برخی اقدامات معدنی در دامنه سبز گیلان انجام میشود که جلوه نامناسبی ایجاد کرده است.
دلقپوش با اعلام اینکه تشکیل شورای معادن سبب ساماندهی فعالیتهای معدنی شده و مشکلات دستگاهها را رفع میکند گفت: ایجاد این شورا سبب شناسایی ظرفیتهای بالقوه معادن گیلان میشود.
وی معادن را پشتوانه عمران و آبادانی گیلان دانست و با تاکید بر لزوم رعایت ضوابط در راستای بهرهبرداری از معادن استان تصریح کرد: رعایت ضوابط از اعمالنظرهای منفعتطلبانه در حوزه معادن جلوگیری میکند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان معادن را متعلق به بیتالمال و همواره پشتیبان پروژههای عمرانی گیلان دانست و عنوان داشت: شناسایی ظرفیتهای جدید معدنی سبب پیشرفت بیشتر پروژههای عمرانی و رونق اشتغال و اقتصاد میشود.
دلقپوش با اعلام اینکه محدودههای معدنی جدید گیلان به زودی جهت واگذاری و بهره برداری معرفی می گردد خاطرنشان کرد: تعامل دستگاههای اجرایی سبب اصلاح رویه برداشت از معادن میشود.
وی با بیان اینکه اصلاح رویههای غلط گذشته با مقاومت متخلفان و فشارهای آنها مواجه شده است اظهار داشت: این مقاومتها سبب شده است تا امورات معدنی با کندی پیش برود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان با اعلام اینکه در گذشته مسئولان و ناظران فنی معادن از معدنکاران حقوق دریافت میکردند عنوان داشت: این مغایر اصول نظارت بود که هماکنون اصلاح شده است.
دلقپوش با تاکید بر لزوم فعالیت چرخشی مسئولان فنی در معادن مختلف ابراز داشت: نظارت دقیق و با حساسیت بر گزارشات کارشناسان باید توسط سازمان نظام مهندسی معدن انجام شود.
وی با اعلام اینکه ارائه طرح مهندسی برای صدور پروانه بهرهبرداری معدن لازم است خاطرنشان کرد: طرحهای معدنی باید پیش از شروع فعالیت معادن تدوین شود تا مشکلی در حین کار معادن ایجاد نشود.
رضا فلاح رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان گیلان نیز در این جلسه تدوین طرح برای فعالیت معدنکاران را عامل بروز تحول مطلوب در حوزه معدن دانست و افزود: نصب باسکول در معادن موجب ساماندهی میزان مواد استخراج شده از معادن میشود.