تاریخ: ۳۰ فروردين ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۳:۴۱
بازدید: ۱۴۱
کد خبر: ۲۰۶۷۳۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
رییس کمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق:

مزیت‌های تعیین عوارض بر سر راه صادرات سنگ آهن

‌می‌متالز - نفر، رییس کمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی ایران، گفت: مطلوب است تا در مسیر صادرات و بهره گیری از منابع معدنی کشور، کنترل لازم صورت بگیرد.

به گزارش می‌متالز، «جمشید نفر» در پاسخ به این پرسش که اخذ عوارض بر صادرات سنگ آهن چه تاثیری بر حفظ سرمایه‌های معدنی دارد؟ اظهار داشت: وجود ذخایر سنگ آهن در کشور یک مزیت محسوب می‌شود و به دلیل وجود این منابع گسترده، در سال‌های اخیر صنعت فولاد توانسته به رشد بسیاری دست پیدا کند.

وی افزود: حال به منظور استفاده مناسب از این مزیت، انتظار می‌رود تا ساز و کاری در جهت سامان دهی فعالیت‌های معدنی سنگ آهن از جمله صادرات آن در نظر گرفته شود.

این مقام مسوول، بیان کرد: تعیین عوارض بر سر راه صادرات سنگ آهن و دشوار شدن این مسیر برای حمایت از صنایع فولادی، می‌تواند یکی از اقدامات موثر برای بهره‌گیری بهینه از سرمایه‌های معدنی باشد.

نفر تاکید کرد: این محدودیت‌ها موجب می‌شود تا از مواد معدنی که در داخل کشور استخراج می‌شوند در صنایع معدنی، استفاده شده و زنجیره ارزش افزوده آن‌ها بیشتر شود.

وی افزود: مقبولیت عوارض صادرات سنگ آهن، مشروط بر توسعه معادن سنگ آهن و صنایع فولادی است و اگر بهره‌گیری از منابع و فرصت‌هایی که در اختیار صاحبان معادن و صنایع قرار می‌گیرد درست هدایت شود؛ بنده، موافق وجود عوارض بر صادرات سنگ آهن کشور هستم، ولی اگر از این فرصت درست استفاده نشود صاحبان معادن سنگ آهن با مشکلات متعددی مواجه خواهند شد.

رییس کمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی ایران، اظهار داشت: به عبارت دیگر، اگر سنگ آهن در داخل کشور از سوی صنایع، ارزان‌تر خریداری شده و تولیدات صنعتی گران‌تر از نرخ جهانی، تمام شوند و از طرفی صنعت فولاد ما توانایی رقابت با سایر کشور‌های جهانی تولیدکننده فولاد را نداشته باشد این کار، اشتباه بوده و نتیجه آن در صنعت فولاد چیزی جزو داشتن کارخانجات زیانده نخواهد بود.

نفر گفت: اهمیت زنجیره ارزش افزوده مواد معدنی، یکی از دلایل محدودیت صادرات سنگ آهن است و نیاز است به صنایع پایین دستی این ماده معدنی توجه شود.

وی بیان کرد: اساس بر این است که به سمت صنایع پایین دستی حرکت کنیم؛ به آن مفهوم که مواد خام معدنی را وارد چرخه صنایع کرده و ارزش افزوده آن‌ها وارد بازار شود.

این مقام مسوول، تاکید کرد: در این شرایط با برقراری عوارض بر سر صادرات سنگ‌آهن موافق هستم و آن را محرکی برای پیشرفت و توسعه صنعت معدنی و معادن کشور می‌دانم.

نظر فعالان صنعت فولاد مورد بررسی قرار گیرد

رییس کمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به این پرسش که برای جلوگیری از رانت در بازار سنگ آهن نیاز است که چه اقداماتی صورت بگیرد؟ به بازار، گفت: مطلوب است تا در مسیر صادرات و بهره گیری از منابع معدنی کشور کنترل صورت گیرد چرا که اگر بهره گیری درست و بهینه از ماده معدنی سنگ آهن در صنایع کشور صورت نگیرد صاحبان کارخانجات و تاسیسات تولیدی با زیان‌های بسیار زیاد روبرو خواهند شد.

نفر اظهار داشت: همچنین علاوه بر تمام مشکلات مالی و صنعتی پیش آمده، بی‌ثباتی و اشتغال زدایی در این بخش رخ خواهد داد؛ بنابراین درباره مسئله ورود به صنایع بالادستی و ارزش افزوده باید آگاهانه رفتار شود.

وی افزود: جلوگیری از رانت از دیگر مزایای محدودیت صادرات سنگ آهن است و امروز زمان مناسبی است تا استفاده از منابع سنگ‌آهن، صادرات و ورود آن به بخش صنعت فولاد کشور، کنترل شود.

این مقام مسوول، بیان کرد: به نظر می‌رسد شیوه نامه‌هایی که وزارت صنعت، معدن و تجارت ابلاغ کرده و کنترل‌هایی که از طریق این وزارتخانه در حال اجرا است؛ مفید بوده و سد راه رانت‌هایی که در مسیر تولیدکنندگان فولاد قرار دارد خواهد شد.

نفر در پایان، گفت: اگر صنعت فولاد و بخش سنگ آهن کشور قرار است پیشرفت‌های مهمی در ادامه، داشته باشند باید از تمامی بازی گردانان زنجیره تولید فولاد استفاده بهینه شود و نظر فعالان این بخش مورد بررسی قرار گیرد؛ در این شرایط می‌توان تصمیم صحیح و راهبردی در پی آبادانی و توسعه کشور اتخاذ کرد.

منبع: تحلیل بازار

عناوین برگزیده