تاریخ: ۲۴ مهر ۱۳۹۷ ، ساعت ۲۲:۲۷
بازدید: ۲۳۴
کد خبر: ۲۰۶۹۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
دیدبان سازمان ملل مطرح کرد؛

ادعای دست داشتن ایران در قاچاق ذغال سنگ از سومالی

می متالز - دیدبان سازمان ملل در گزارشی مدعی شده در حالی که شورای امنیت صادرات ذغال سنگ از سومالی را به دلیل رسیدن عواید آن به گروه وابسته به القاعده، ممنوع کرده است، این ذغال‌ها از طریق بنادر ایران، با تغییر برچسب، به نام ایران صادر می‌شوند.
ادعای دست داشتن ایران در قاچاق ذغال سنگ از سومالی

به گزارش می متالز و به نقل از«آسوشیتدپرس»، گروه دیدبان سازمان ملل در گزارشی با اشاره به صادرات ممنوعه ذغال‌سنگ از سومالی مدعی شد: این صادرات در حالی تقویت شده که میلیون‌ها دلار عواید آن در سال به گروه افراط‌گرای الشباب که یک گروه وابسته به القاعده است، می‌رسد. صادرات ذغال عمدتا از طریق ایران انجام می‌شود.

بر اساس گزارش سازمان ملل، شش سال بعد از ممنوعیت صادرات ذغال سنگ توسط شورای امنیت سازمان ملل از سومالی با هدف توقف جریان پول به گروه‌الشباب، این صادرات همچنان ادامه دارد. چیزی حدود سه میلیون کیسه ذغال سنگ سالانه از این کشور شاخ آفریقا خارج می‌شود.

این گزارش مدعی شده اصلی‌ترین مقصد این ذغال سنگ‌ها، بنادر ایران است. روی کیسه‌های زغال برچسب‌هایی زده شده که گویا این اقلام از کومور، غنا و ساحل عاج وارد شده است. در بنادر ایران کیسه‌های آبی و سبز به کیسه‌های سفیدی که روی آن برچسب «کالای ایرانی» زده شده تغییر می‌کند. این کیسه‌ها از طریق سامانه کشتی‌رانی ایران به دوبی ارسال می‌‌‌شود و این ادعا مطرح می‌شود که ایران منشا این ذغال‌سنگ‌هاست.

در گزارش دیدبان سازمان ملل گفته شد: تهران با بررسی‌های این سازمان همکاری نکرده و در اجرای قانون ممنوعیت صادرات ذغال سنگ از سومالی ضعیف عمل کرده است.

«علیرضا میریوسفی» سخنگوی نمایندگی ایران در سازمان ملل به آسوشیتدپرس گفت: ایران کاملا تحریم‌های اعمال شده از سوی شورای امنیت را در مورد سومالی اجرا می‌کند. ایران به همکاری‌های سازنده‌اش با نهادهای مرتبط با سازمان ملل در این خصوص ادامه می‌دهد.

نویسنده این گزارش امارات را هم به عنوان یکی از کشورهایی که ذغال سنگ سومالی را وارد می‌کند خطاب قرار داده و گفته این کشور حاشیه خلیج فارس به سوالات مربوط به مرسوله‌هایی که از ایران وارد می‌شود، پاسخ نداده است.

بر اساس این گزارش، ناظران سازمان ملل، تجارت ذغال چوب هم‌چنان منبع قابل توجهی برای درآمد الشباب است و حداقل  ۷،۵ میلیون دلار بدون کنترل مالیاتی برای این گروه به‌دست می‌آورد. شورای امنیت سازمان ملل در سال ۲۰۱۲ صادرات زغال چوب به سومالی را ممنوع کرد تا مانع از درآمدزایی گروه الشباب شود.

الشباب یک گروه اسلام‌گرای افراطی است که از سال ۲۰۱۲ با شبکه القاعده نیز بیعت کرده‌ است.

عناوین برگزیده