به گزارش می متالز، سیدعلی آقازاده در کارگروه طرح جامع کاهش آلودگی هوای کلانشهر اراک با اشاره به گزارش منتشر شده در روزنامه ایران درخصوص وضعیت روستای کزار که در مجاورت پالایشگاه شازند قرار دارد بیان کرد: اخیرا به دعوت استان مرکزی یک تیم ویژه بازرسی دفتر ریاست جمهوری به منظور بررسی حاضر شدند و موارد منتشر شده در خصوص روستای کزاز را مورد بررسی قرار دارند و حتی بازدیدی از کزاز و روستاهای اطراف پالایشگاه داشتند.
وی تصریح کرد: با وجود اینکه استانداری مرکزی رسما اعلام کرد که از هیچ رسانهای شکایت نخواهد کرد، اما اعتراض و شکایت مطرح شده در خصوص گزارش روزنامه ایران یک مطالبه مردمی بوده است که متاسفانه خبرنگار یک روزنامه دولتی اقدام به گزارشی غیرواقعی داشت و این امر به دفتر ریاست جمهوری و شخص دکتر روحانی اعلام شد.
آقازاده با اشاره به عوارض آلایندگی 240 میلیارد تومانی پالایشگاه شازند طی سالهای اخیر گفت: درخواست پیگیری پرداخت این عوارض از سوی پالایشگاه به تیم ویژه بازرسی دفتر ریاست جمهوری نیز ارائه شد و در گزارش این تیم به دکتر روحانی، موضوع بدهکاری این صنعت بزرگ مطرح میشود که اگر رئیس جمهوری دستور مساعد بدهند با فشار منطقی و قانونی به پالایشگاه میتوان این بدهی را دریافت کرد.
وی تصریح کرد: گزارشات ارائه شده حاکی از آن است که شرایط استان مرکزی از نظر استانداردهای استانی و ملی تفاوت معناداری با دیگر نقاط کشور ندارد، به نسبت سرانه سرطان در متوسط کشوری استان مرکزی 3 درصد بالاتر است و این میزان به معنی بالا بودن سرطان در استان مرکزی نیست و این امر نیز در گزارش تیم ویژه بازرسی ریاست جمهوری نیز درج شد و حتی طی بررسی انجام شده تفاوت معناداری در خصوص وضعیت سرطان روستای کزاز که در مجاورت پالایشگاه شازند قرار دارد با روستای نهرمیان در فاصله 15 کیلومتری این صنعت وجود نداشت.
استاندار مرکزی با تاکید بر اینکه استان مرکزی، اراک و حومه تافته جدا بافته از پیکره کشور نیست، افزود: امروز شاهد افزایش ریزگردها در نقاط مختلف کشور هستیم که جان مردم را تهدید میکند، اما طبق آمار، استان مرکزی با تلاشهای صورت گرفته طی سالهای اخیر وضعیت روبه بهبود را در پیش گرفته است و در واقع آمارها اطمینانبخش است و ضمن دغدغهمندی در خصوص مباحث زیستمحیطی و آلودگی هوا نباید شرایط ناامنی فکری و نگرانی را برای مردم ایجاد کرد، باید واقعیات به مردم منتقل شود، اما نباید نگرانی ترویج شود.
وی با اشاره به خلف وعده شرکت آلومینیوم ایران در خصوص خروج دیگهای قدیمی از خط 5 بیان کرد: طبق قرار قبلی مقرر بود که دیگهای قدیمی 31 شهریورماه از مدار خارج شود که این امر محقق نشد و حتی در موعد مقرر بازدید سرزدهای از شرکت داشتم و میدانستم که این شرایط مهیا نخواهد شد چراکه موضوعات مرتبط با تحریم ترخیص تجهیزات مورد نیاز ایرالکو از گمرک را به تعویق انداخت.
آقازاده بیان کرد: در حال حاضر تمامی دستگاههای مورد نیاز برای خروج دیگهای قدیمی از مدار در شرکت وجود دارد و تا پایان آبانماه نیز به شرکت فرصت مجدد داده شده است تا 44 دیگ باقیمانده از مدار خارج شود و مطمئن هستم که این امر انجام میشود، اما اگر این وعده عملیاتی نشود بدون توجه به وضعیت آمادگی شرکت دیگهای قدیمی تعطیل خواهد شد.
وی با بیان اینکه نظارت بر عملکرد شرکت وجود ندارد و خلف وعده دیگر از ایرالکو به هیچعنوان پذیرفته نمیشود، گفت: در حال حاضر یکی از تحریمهای امریکا مربوط به فلز آلومینیوم به عنوان یک تولید استراتژیک است و ایرالکو نیز 40 درصد نیاز کشور را تامین میکند به همین دلیل فشار به صنعت ممکن است همه صنایع کشور و استان را تحت تاثیر قرار دهند.
استاندار مرکزی در خصوص انتقال آندسازی توسط شرکت ایرالکو به شهرک صنعتی خیرآباد بیان کرد: ایرالکو مکلف و موظف به پیگیری جهت دریافت تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی است، متاسفانه تاکنون پیگیری جدی در این استان داشته است و از این پس باید جدی ورود کند و اگر موانعی در این مسیر بود قطعا استان و مجمع نمایندگان ورود و حمایت خواهند کرد، هرچند که برای تسهیلات 100 میلیون یورویی در حال حاضر مشکلی در کشور وجود ندارد.
استاندار مرکزی با پیشنهاد انجام طرح جامع پایش آب و خاک در استان عنوان کرد: باید پایشی بهروز با توجه به شرایط فعلی استان انجام گیرد و دستگاههای اجرایی مرتبط نیز همکاری لازم را اعمال کنند، اما نکته قابل اهمیت این است که هزینه اجرای این طرح نباید توسط بودجه دولتی تامین شود.
وی تصریح کرد: ظاهرا این طرح رقمی بین 2 تا 3 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که باید توسط صنایع و کارخانجات استان همچون پالایشگاه، پتروشیمی، ایرالکو و ... تامین و در حداکثر تا پایان سال جاری نیز انجام شود. انجام این طرح و پایش باعث میشود که به صورت علمی جایگاه واقعی استان مشخص و برای سال 1398 تصمیمات لازم اتخاذ شود به همین دلیل در این راستا کارگروهی با ریاست معاون عمرانی استاندار تشکیل، بودجه لازم تعیین و واحدها و صنایع موظف به تامین اعتبار و بودجه شود.
آقازاده با اشاره به راهاندازی 11 اتوبوس جدید در ناوگان حمل و نقل عمومی شهر اراک عنوان کرد: این امر در بهبود وضعیت هوای اراک موثر خواهد بود، اما نکته قابل توجه در خصوص وضعیت شهرک خودرو است که اخیرا افتتاح شد، در آیین افتتاح این شهرک تاکید شد که راهاندازی این شهرک نمایشی نباشد و باید تمامی واحدهای خودرویی، تعمیراتی و آلاینده به این شهرک منتقل شوند درحالی که امروز این انتقال به شدت کند است و از این حیث به عملکرد شهرداری گله داریم چراکه باید بالافاصله شهرک وارد فاز عملیاتی میشد.
استاندار مرکزی در پایان با اشاره به بودجه 98 بیان کرد: استان مرکزی در حوزه راه دچار عقبافتادگی است و لازم است که با کمک مجمع نمایندگان استان در جهت جبران این عقبافتادگیها در بودجه سال آینده تلاشهایی صورت گیرد، همچنین لازم است برای بهبود وضعیت بهداشت و درمان، امکانات آموزشی و دانشگاهی، محیط زیست نیز تصمیمات اتخاذ و اقدامات لازم برای بودجه 98 متمرکز شود.