به گزارش می متالز، حمید گرمابی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی امروز در همایش تولید و توسعه پایدار صنایع پایین دستی پتروشیمی و تعاون با رویکرد تامین مالی و بورس عنوان کرد: دانشگاهها به عنوان مراکز تولید در دانش و تحقیقات میتوانند به توسعه صنایع پایین دست پتروشیمی به ویژه از طریق تعاونیها کمکهای شایانی نمایند.
وی افزود: پژوهش و توسعه مطابق با برنامه ششم توسعه کشور با تاکید بر گسترش صنایع دانشبنیان و افزایش بهرهوری به دولت اجازه داده تا با همکاری دانشگاهها نسبت به توسعه شعب و مراکز تولید دانش اقدام نماید.
گرمابی عنوان کرد: عدم ارتباط با دانشگاههای دنیا در حالی است که دانشگاههای جامع علمی کاربردی میتوانند در صنعت برای دستیابی به دانشهای روز دنیا کمک کنند، چرا که این مراکز به بخش صنعت کشور نزدیکترند. بر این اساس اگر اعتبارات پژوهشی تخصیص یابد و دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور با برنامهریزی در این زمینه حضور تمام قد داشته باشند، میتوانند حرفی برای گفتن داشته باشند. در این زمینه تخصیص یک درصد از منابع عملیاتی شرکتها به بخشای پژوهشی در دانشگاهها میتواند کمک شایانی برای تخصیص اعتبار و توسعه تحقیقات در دانشگاهها نماید.
نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای پژوهشگاه دانشمحور حداقل سه درصد سود قابل تقسیم شرکتها می تواند صرف شود، عنوان کرد: فعالیتهای پژوهشی دانشگاهها در رشتههای ارشد و دکتری میتواند تعریف و از این طریق به توسعه شرکتهای دانش بنیان و صادرات محصولات ایرانی اقدام کرد. در حوزه تشویق سرمایهگذار خارجی و تجاریسازی نوآوریها هم شرکتهای بالا دست و پایین دست میتوانند براساس بودجه تخصیص داده شده برای پژوهش کمکهای شایانی نمایند.
به گفته وی شرکتهای دانشبنیان با نقش موثر در افزایش راندمان شرکتها و تشویق آموزشهای مهارتی از اهمیت بالایی برای صنایع پایین دست پتروشیمی داشته و با فاصله گرفتن از تئوری میتواند به سمت عملیاتی شدن تحقیق و توسعه در صنایع مختلف تبدیل شود.
گرمابی حمایت و تقویت پژوهش و فناوری، ایجاد نظام ملی نوآوری و تقویت زیرساختهای مالی را با عنوان یکی از ارکان مهم برنامه ششم توسعه عنوان کرد و افزود: رشد تولید کمی مقالات در دنیا تا سال 1400 برای ایران در حالی رتبه دوازده را پیش بینی کرده که رتبه صادرات محصولات با فناوری بالا از کل صادرات ایران برای سال 1400 رتبه سوم را پیشبینی کرده است. این در حالی است که هم اکنون این رتبه در منطقه خاورمیانه معادل 6 پله است.
وی در خاتمه گفت: اغلب دانشگاههای ایران از جمله دانشگاههای نسل اولی دسته اول یاد میشوند که نسبت به جریانات کشور با تعداد زیادی مواجه هستند و تعداد محدودی نیز از جمله نسل دومیها معرفی میشوند، باید تحقیق و توسعه در کشور از طریق مراکز تحقیقاتی و پژوهشی و دانشگاهی کشور برای توسعه در صنایع پایین دستی پتروشیمی و تعاونیها افزایش یافته تا به این ترتیب ضمن آموزش و توسعه پژوهش بتوان سهم کشور از محصولات برخوردار از ارزش افزوده و صادرات را افزایش داد.