به گزارش میمتالز، تفاوتهایی که بین رمزارز کاردانو با سایر رمزارزها وجود دارد، موجب میشود که برخی از کاربران و سرمایهگذاران این رمزارز را برای سرمایهگذاری و انجام تراکنشها انتخاب کنند. پیشبینی قیمت کاردانو به دلایل زیادی وابسته بوده، درواقع آینده هیچکدام از رمزارزها به شکل کاملا دقیقی پیشبینی نمیشود و تمام پیشبینیها فقط در حد حدس و گمان است. پس اینجا همراه ما با این رمزارز بیشتر آشنا شوید.
رمزارز کاردانو چیست؟ باید اینگونه پاسخ داد که بلاکچین نسل سومی است و به دنبال ایجاد امنیت برای حریم خصوصی حساب کاربران است. به همین دلیل زبان برنامهنویسی که برای ساخت و طراحی این رمزارز بهکار رفته، برخلاف دیگر رمزارزها به زبان Haskell است.
پروژه راهاندازی رمزارز کاردانو در ۲۰۱۵ از طریق مدیرعامل پیشین اتریوم یعنی چارلز هاسکینسون Charles Hoskinson و در سازمان IOHK طراحی و عرضه شد. اما تقریبا ۲۴ ماه طول کشید تا بهطور کامل و رسمی عرضه شود. آغاز کار کاردانو در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۷ به شکل رسمی شروع شد. امروزه این رمزارز با ارزشی بالای ۳ میلیارد دلار در بازار دیجیتال فعالیت دارد و اغلب در رتبه هفتم رمزارزها قرار دارد و بهطور میانگین روزانه بیش از ۲۰۰ میلیون دلار تراکنش در کاردانو انجام میشود.
رمزارز کاردانو برای آینده برنامههای زیادی دارد و تصمیم گرفته از لایه شکلگیری به لایه کنترلی تغییر کند. یعنی بهصورت یک محیط محاسباتی مورد اعتماد در برنامههای بهروز همچون برنامههای شرطبندی و بازی فعالیت خواهد داشت.
از دیگر فعالیتهایی که در وبسایت کاردانو برای آینده این رمزارز در نظر گرفتهشده، مدیریت هویت (یعنی ایجاد راهحلهایی برای تغییر و حذف)، سامانه اعتباری و دیدالوس است. با توجه به برنامههایی که گروه تحقیقاتی و توسعه کاردانو در نظر گرفته و برنامهریزیهایی که کرده اند، آینده روشنی برای این رمزارز پیشبینی میشود.
هدف ساخت سازنده این رمزارز ایجاد ویژگیهایی همچون مقیاسپذیری، ثبات کار و امکان تعامل بوده است. ازجمله سازمانهایی که بهصورت رسمی از این پلتفرم پشتیبانی و نگهداری میکنند، شامل بنیاد کاردانو، بنیاد IOHK، بنیاد Emurgo میشود که موجب تفاوتهایی با سایر رمزارزها شده است.
نخستین تفاوت، بین زبانهای برنامهنویسی است. همانطور که ابتدا خواندید، زبان برنامهنویسی در کاردانو Haskell است.
الگوریتمی بهکاررفته در کاردانو الگوریتم Ouroboros است.
لایههای تشکیلشده در رمزارز کاردانو به ۲ قسمت لایه پرداختی CSL و لایه محاسباتی CCL تقسیم میشود، که موجب جداسازی فرآیند محاسباتی از حسابهای توزیعشده میشود.
سرعت تراکنشها در کاردانو بسیار بیشتر از برخی از رمزارزهای موجود در بازار دیجیتال است، بهگونهای که به ۲۵۷ تراکنش در ثانیه میرسد.
با توجه به اینکه کاردانو خود را سومین نسل رمزارزها میداند، میخواهد تمامی مشکلهای زیرساختی ۲ رمزارز بیتکوین -که نسل اول رمزارزها و ایده ساخت دیگر کوینها است- و اتریوم -که نسل دوم رمزارزها و توسعهدهنده قراردادهای هوشمند است- را حل کند. این رمزارز همچنین سودای حل تمامی مشکلهای مرتبط با مقیاس پذیری، ایجاد هماهنگی و ثبات کار در رمزارزهای بازار دیجیتالی دارد.
نخستین عیب رمزارزها کند شدن شبکهها در زمان افزایش تراکنشها و همچنین کارمزد بالا به دلیل بالا رفتن تراکنشها است که کاردانو با توجه به الگوریتمی که در طراحی آن بهکار رفته، تبدیل به راهحلی برای کم کردن این مشکلات شده است.
نظریه اثبات سهام از سال ۲۰۱۲ ارائه شد، اما تاکنون کاربردهایی که اثبات سهام در برخی رمزارزها همچون تزوس، ایاس و کازماس داشته، نمیتوان با کاربردهای اثبات کار در رمزارزهای بیتکوین و اتریوم مقایسه کرد. رمزارز کاردانو بهجای نصب و استفاده از سیستم اثبات سهام تصمیم دارد پلتفرم POS خود را بهروزرسانی کند و به یک شبکه عمومی تغییر دهد.
منبع: بورس نیوز