تاریخ: ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۶:۳۰
بازدید: ۴۳۶
کد خبر: ۲۰۷۹۲۵
سرویس خبر : آهن و فولاد
موانع تولید در صنعت فولاد

رفع موانع صادراتی شاه کلید توسعه فولاد است

رفع موانع صادراتی شاه کلید توسعه فولاد است
‌می‌متالز - عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: دولت با ایجاد محدودیت‌های صادراتی عملا بازار‌های شرکت‌های فولادی را نابود می‌کند، این درحالی است که احیای این بازار‌ها بسیار سخت است.

به گزارش می‌متالز، محمد کشانی عدم توازن در صنایع بالادستی و پایین دستی صنعت فولاد را از موانع تولید در توسعه این صنعت برشمرد و گفت: حجم تولید فولاد امسال به ۳۰ میلیون تن رسید و قرار است در افق ۱۴۰۴ سقف تولید به ۵۵ میلیون تن برسد، اما از سال گذشته مشکلات تامین سنگ آهن بر‌ای فولادی‌ها جدی شده است.

وی صدور بخشنامه هاو قطعنامه‌های خلق الساعه را از موانع تولید در سال گذشته دانست و گفت: ما از ۳۰ میلیون فولاد تولیدی کشور ۱۴ میلیون تن مصرف داخلی داریم، اما دولت در شرایطی که کشور نیاز به تامین ارز هم داشت، با صدور بخشنامه‌ای مانع از صادرات آن شد و بخشی از بازار‌های صادراتی از دست رفت.

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: بازار صادراتی در مقابل سیاست‌های داخلی و بخشنامه‌های متعدد دولت ما انعطاف ندارد، وقتی محصولات فولادی به بازار‌های صادراتی عرضه می‌شود، رقبای ما هم در این بازار هستند و تلاششان سهم بیشتر از این بازار است و صدور بخشنامه‌های خلق الساعه این فرصت را براحتی به آنان واگذار می‌کند.

کشانی ادامه داد:وقتی چند سال پیش محصولات فولاد خوزستان به بازار‌های آسیای جنوب شرقی صادر شد تلاش زیادی برای به دست آوردن این بازار‌ها انجام دادیم، ولی دولت با صدور یک بخشنامه که مبتنی بر محدودیت صادرات بود، براحتی این بازار‌ها را از دست داد و شرکت‌های دیگر خارجی سهم بازارایران را از آن خودشان کردند.

وی افزود: قطعا اگر بخواهیم دوباره این بازار‌ها را به دست بیاوریم باید شرایط دشواری را پشت سر بگذاریم و باید دولت با حمایت از سیاست‌های صادرات محور، شرایط را برای تولیدکنندگان صنعت فولاد تسهیل کند.

وی با انتقاد از صادرات برخی از محصولات فولادی با قیمت‌های حداقلی گفت: قیمت شمش در حال حاضر ۶۰۰ دلار است، اما میلگرد متاسفانه ۵۲۰ دلار صادر می‌شود این شیوه صادراتی صحیح نیست در صادرات باید بگونه‌ای باشد که ارزش افزوده به زنجیره بعدی اضافه شود یعنی اگر شمش ۶۰۰ دلار صادر می‌شود میلگرد به قیمت ۶۵۰ دلار باید صادر شود در صورتی که شمش ۶۰۰ دلاری را با هزینه اضافی و تبدیل به میلگرد به ۵۲۰ دلار صادر می‌کنیم، پیشنهاد فولادسازان این است که مازاد تولید فولاد باید صادر شود و با تامین نیاز داخلی، سیاست ازادسازی صادرات اعمال و اجرا شود.

منبع: فولادبان

عناوین برگزیده