تاریخ: ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۶:۲۳
بازدید: ۳۶۷
کد خبر: ۲۰۸۱۲۵
سرویس خبر : انرژی

بحران هند ترمز صعود نفت را کشید

بحران هند ترمز صعود نفت را کشید
‌می‌متالز - قیمت نفت پس از این که روز پنج شنبه به بالاترین رکورد شش هفته گذشته صعود کرد، در معاملات روز جمعه تحت تاثیر نگرانی‌ها نسبت به قرنطینه‌های گسترده در هند و برزیل به منظور مهار شیوع کرونا، کاهش یافت.

به گزارش می‌متالز، بهای معاملات نفت برنت با ۲۹ سنت معادل ۰.۴ درصد کاهش، به ۶۸ دلار و ۲۷ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت با ۳۵ سنت معادل ۰.۵ درصد کاهش، به ۶۴ دلار و ۶۶ سنت در هر بشکه رسید.

شاخص نفت برنت روز پنج شنبه با ۱.۹ درصد و شاخص نفت آمریکا با ۱.۸ درصد افزایش بسته شده بودند که سومین رشد روزانه متوالی این دو شاخص بود.

تحلیلگران انرژی اسپکتس در یادداشتی نوشتند: روند احیای تقاضا در دوران پساکووید ۱۹ همچنان نابرابر مانده و افزایش موارد ابتلا در هند یادآور به موقعی است که نشان می‌دهد صعود نفت برنت به ۷۰ دلار هنوز خیلی زود است. قیمت نفت برنت احتمالا در سه ماهه سوم امسال و زمانی که تقاضا به میزان قابل ملاحظه‌ای بهبود پیدا کرده و مازاد ذخایر برطرف شده باشد، به چنین سطحی صعود خواهد کرد.

نفت برنت در آوریل هشت درصد و وست تگزاس اینترمدیت حدود ۱۰ درصد رشد قیمت داشته است. این پنجمین رشد ماهانه قیمت نفت در شش ماه اخیر است که تحت تاثیر بهبود تقاضای جهانی و نزدیک شدن آن به سطح پیش از شیوع ویروس کرونا و تسهیل محدودیت‌های قرنطینه در بعضی از کشور‌ها روی داده است. همزمان اوپک و متحدانش به دنبال تسهیل محدودیت عرضه خود هستند.

اجرای گسترده برنامه‌های واکسیناسیون کووید ۱۹ تا حدودی اعتماد به سفر را احیا کرده و تقاضا برای نفت را افزایش داده است. تحلیلگران در سیتی بانک پیش بینی کردند برنامه‌های واکسیناسیون در آمریکای شمالی و اروپا کمک می‌کند تقاضای جهانی برای نفت در ماه‌های تابستان نیمکره شمالی به رکورد ۱۰۱.۵ میلیون بشکه در روز رشد کند، اما افزایش موارد ابتلا به کووید ۱۹ در برزیل و هند و وضع قرنطینه‌های سخت گیرانه در این کشورها، به تقاضای داخلی آن‌ها لطمه خواهد زد.

با این حال تحلیلگران گروه ANZ اظهار کردند: چندین شهر آمریکا از قرنطینه خارج شده اند و اعتماد به تقاضای بالاتر برای بنزین در آستانه فصل سفر‌های تابستانی آمریکا را به دنبال داشته اند. فروش سوخت در انگلیس هم به سطح تابستان سال گذشته نزدیک می‌شود. روز تعطیلات کارگر در چین هم تقاضا برای سوخت در دومین مصرف کننده بزرگ جهان را تقویت خواهد کرد. این تجدید خوش بینی موانع جاری در هند را که با موج دوم شیوع ویروس کرونا و وضع محدودیت‌های جدید رفت و آمد دست و پنجه نرم می‌کند را تحت الشعاع قرار داده است.

دومین کشور پرجمعیت جهان در بحران عمیقی غوطه ور شده و ظرفیت بیمارستان‌ها پر شده و مرده سوزخانه‌ها به صورت ۲۴ ساعته کار می‌کنند. شمار موارد ابتلا به کووید ۱۹ در هند روز پنج شنبه از ۱۸ میلیون نفر فراتر رفت.

گزارش جدیدی که از بخش خصوصی ژاپن منتشر شد نشان داد فعالیت کارخانه‌ای این کشور در آوریل با سریع‌ترین روند از اوایل سال ۲۰۱۸ تاکنون توسعه پیدا کرده است با این حال محدودیت‌های کرونایی بر دورنمای اقتصادی این کشور سایه افکنده است.

بر اساس گزارش رویترز، آمار رسمی نشان داد فعالیت کارخانه‌های چین هم رشد کرد، اما رشد آن بسیار آهسته‌تر از حد مطلوب بود.

منبع: بورس کالای ایران

عناوین برگزیده