به گزارش می متالز، علی خانقایی در کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی و شورای مبادلات مرزی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: با وجود رشد ۲۱ درصدی در مبادلات مرزی مرز میرجاوه در ۶ ماهه نخست سالجاری در مرز میلک با کاهش میزان صادرات و ترانزیت رو به رو بودیم.
وی افزود: در این مدت بیش از ۷۸۰ هزار تن کالا از مرز میلک خارج شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد کاهش داشته است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای سیستان و بلوچستان ادامه داد: در مرز میلک صادرات ۱۷ درصد و ترانزیت ۲۵ درصد کاهش یافته است که در این میان با کاهش ۲۷ درصدی صادرات سیمان مواجه هستیم.
وی خاطر نشان کرد: در ۶ ماهه نخست سال گذشته بیش از ۳۷۰ هزار تن سیمان به کشور افغانستان صادر شده که این رقم امسال با کاهش ۱۰۰ هزار تنی به ۲۷۵ هزار تن رسیده است.
به گفته مدیر یکی از کارخانه های استان اجرا شدن بخشنامه پیمان سپاری ارزی و به صرفه نبودن (اقتصادی نبودن) هزینه های حمل و نقل سیمان از جمله دلایل کاهش میزان صادرات سیمان به کشور افغانستان است که این مشکل روز پنجشنبه در نشست کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی و شورای مبادلات مرزی سیستان و بلوچستان به ریاست استاندار مطرح و بررسی شد.
عضو هیات مدیره شرکت سیمان سیستان نیز در این نشست گفت: کارخانه سیمان سیستان در سال ۹۶ با صادر کردن ۶۵۰ هزار تن سیمان یک سوم صادرات سیمان کشور را به خود اختصاص داده است.
محمد رضا احسانفر مشکلات اخیر نرخ ارز در کشور را یکی از عوامل کاهش صادرات سیمان عنوان کرد و خواستار اختصاص ارز با قیمت ۴ هزار و۲۰۰ تومان به صادرکنندگان شد.