به گزارش میمتالز، این دوگانگی به نحوی بود که به علت کاهش قیمت ارز، قیمتها در بازار با ثبات و ریزش اندک مواجه شد تا زمانی که قیمت پایه شمش از طرف بورس کالا افزایش یافت و در روزهای بعدی هفته شاهد صعودی شدن قیمتها با شیب کم بودیم. این طور به نظر میرسد که با نزدیک شدن به دورههای آخر مذاکرات وین، نرخ دلار در هفته جاری با نوسانات رو به پایین بیشتری روبه رو شود.
گزارشات بلومبرگ و متال بولتن نیز حاکی از سنگینی تقاضای جهانی نسبت به عرضه میباشد و همین مسئله همچنان از قیمتها حمایت میکند. این بدان معنی است که خبری از اصلاح قیمتهای جهانی نیست و موضوع دیگر این است که در صورت آغاز این روند همانند سال ۲۰۰۸ با سقوط قیمتها مواجه نخواهیم شد.
در بورس کالا نیز متوسط قیمت شمش با رقابت ۰/۶ درصدی روی ۱۱ هزار و ۹۸۸ تومان مورد معامله قرار گرفت. لازم به ذکر است که روند صعودی قیمتهای صادراتی فولاد ایران ادامه دارد، بر اساس گزارشات منتشر شده در روز پنج شنبه قیمت اسلب با ۱۵ دلار افزایش مواجه شد و به رقم ۶۵۰ دلار و همچنین قیمت بیلت نیز با ۲ دلار افزایش به ۶۰۰ دلار رسیده است. اگر این رقم با دلار نیمای ۲۲ هزار و ۶۹۱ تومانی مقایسه شود، برای شمش به رقمی حدود ۱۳ هزار و ۶۴۱ تومان میرسیم این بدان معنا است که نرخ شمش بورس بدون در نظر گرفتن مالیات حدود ۵/۱۲ درصد پایینتر است.
حال اگر عواملی بخواهند بدون در نظر گرفتن نرخ ارز و همچنین نبود تقاضا در بازار باز هم به تحریک قیمتی اقدام کنند، احتمال دارد که هفته جاری نیز همچون هفته گذشته بازار دچار دوگانگی شود. البته باید به این نکته نیز توجه کرد که در صورتی که کاهش نرخ ارز تداوم یابد، با توجه به اینکه در بازار تقاضای جدی دیده نمیشود، زور این تحریکها به افزایشی شدن قیمتها نمیرسد.
بر اساس گزارشاتی از منابع آگاه از مذاکرات وین از سه لیست مدنظر ایران در رابطه با تحریمها بر سر دو لیست توافقاتی صورت گرفته است و در این میان تنها لیست سوم و مبحث راستی آزمایی باقی مانده است. برهمین اساس ادامه دار بودن روند کاهشی نرخ ارز دور از انتظار نیست. البته باید این نکته را نیز در نظر گرفت که در چنین شرایط حساسی هر اتفاقی میتواند منجر به تغییر جو موجود شود، چون بازار به خبرهای غیرقطعی منابع خارجی نیز واکنش نشان میدهد. در نهایت این احتمال وجود دارد که هفته جاری شاهد ثبات قیمتها و کاهشی اندک در برخی از روزها باشیم.
منبع: ایران جیب