به گزارش میمتالز، حفاریهای حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و معادن یکی از حساسترین و پیچیدهترین بخشهای اکتشاف و استحصال به شمار میرود. در این میان، سیالاتی که روند حفاری را تسهیل کنند و به در عین حال، برداشت مفید را بدون اینکه به سازه حفر شده آسیبی بزند یا تجهیزات حفاری را مستهلک کند، ممکن میسازد.
در این میان، رقابت جدی و فناورانهای در کشورهای برخوردار از فناوری این حوزه، در ارائه فرمولاسیون و نوآوریهای این حوزه در جریان است تا بهترین کارایی و کیفیت را در سیال حفاری ارائه دهند.
مجتبی کلهر محمدی مدیر فنی شرکت دانشبنیان سیالات حفاری پارس، از اهمیت فناوری و نوآوری در تولید سیالات حفاری گفت و ادامه داد: از محوریترین فعالیتهای سیالات حفاری پارس میتوان به تولید تجهیزات و سیالات حفاری با فرمولاسیون مطابق با استانداردهای جهانی برای تامین نیاز صنایعی، چون نفت، گاز، پتروشیمی و معادن اشاره کرد.
این فعال فناور، ارائه خدمات مهندسی و برنامهریزی سیال حفاری برای میادین و سازندهای مختلف نفت و گاز را یکی دیگر از توانمندیهای این شرکت دانشبنیان برشمرد و افزود: با توجه به این که نقش سیالات حفاری در اکتشاف و بهرهبرداری از سازندها، نقشی اساسی و حیاتی است، تامین مواد سیال حفاری و افزایههای مرتبط جزو راهبردهای کلیدی در سیالات حفاری پارس به شمار میرود.
این فعال فناور ادامه داد: در کنار تولید بومی انواع سیالات حفاری پایه آبی و روغنی، خدمات گل شناسی و عملیاتی در سایتهای حفاری، خدمات کنترل جامدات، مدیریت پسماند و تصفیهکنندههای حفاری را در اختیاز صنایع فعال قرار میدهیم.
کلهر محمدی با بیان اینکه رفع مشکلات حفاری در میادین و سازندهای مختلف زمین با استفاده از سیالات حفاری مناسب و پایدار در برابر نفوذ آلودگیهای سازندهای پرفشار ممکن میشود بیان کرد: بخش قابل توجهی از سرمایههای ارزی در قالب خرید سیالات حفاری از کشور خارج میشد؛ اما اکنون کاهش یافته است.
معاون فنی سیالات حفاری پارس با اشاره به تامین نیاز سالانه صنایع به سیالات حفاری و کاهش واردات این فرآورده گفت: توانستیم با تولید سیالات حفاری تثبیت و پایدار کننده لایه ها، مناسب حفاظت و کاهش آسیب مخازن و افزایش توان تولید و سازگار با محیط زیست، کاهش ارزبری و ایجاد اشتغال و صرفه اقتصادی را برای کشور ایجاد کنیم.
منبع: شورای عالی انقلاب فرهنگی