به گزارش میمتالز، مقامات چینی در توجیه این تصمیم اخیر خود اظهار داشتند که اخیرا برخی مقامات دولتی و تجاری استرالیا مجموعهای از راهکارها برای اختلال و برهم زدن روند طبیعی مبادلات و همکاری بین چین و استرالیا به کار بسته اند.
روابط بین این دو کشور ابتدا سال ۲۰۱۸ تیره شد که آن زمان استرالیا اولین کشوری بود که رسما اعلام کرد شرکت هوآوی چین اجازه استفاده از شبکه ۵G آن را ندارد. سال گذشته نیز با درخواست استرالیا برای تحقیقات بین المللی در زمینه ریشههای شکل گیری ویروس کرونا این روابط بین دو کشور تیرهتر شد.
وزیر بازرگانی استرالیا معتقد است تصمیم این کمیسیون ناامید کننده بوده است، زیرا گفتمان اقتصادی "یک گردهمایی مهم برای استرالیا و چین بود تا از طریق آن به مسائل مربوط به روابط اقتصادی خود بپردازند. "
استرالیا بزرگترین عرضه کننده سنگ آهن جهان است و در حدود دو سوم نیازهای وارداتی چین به این ماده اولیه را پوشش میدهد. چین هم که بزرگترین تولید کننده فولاد دنیاست، مجموعهای از مجازاتهای تجاری را برای کالاهای استرالیایی از نوشیدنیهای الکلی تا ذغال سنگ در نظر گرفته است. تجارت سنگ آهن تا کنون در سطح گستردهای ادامه داشته، اما تحلیلگران معتقدند چین به دنبال راههای کاهش وابستگی به سنگ آهن استرالیا است. بعید است چین واردات کالاهای استرالیایی را که به شدت به آنها وابسته است، ممنوع کند، زیرا اقتصاد جهانی را تحت تأثیر قرار میدهد. به احتمال زیاد دولت چین اگر بخواهد اقدامی انجام دهد میتواند هزینههای اداری برای واردات کالا از استرالیا را افزایش دهد.
تحلیلگران بسیاری معتقدند سنگ آهن تحت تاثیر این تنش بین دو کشور قرار نمیگیرد چرا که در رابطه با بازار سنگ آهن یک ارتباط و وابستگی دوطرفه بین چین و استرالیا وجود دارد و هر یک بدون دیگری نمیتوانند دوام بیاورند. در حال حاضر چین گزینههای جایگزین زیادی برای سنگ آهن استرالیا در دست ندارد.
منبع: ایفنا