تاریخ: ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۶:۵۷
بازدید: ۲۴۱
کد خبر: ۲۰۹۸۸۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

جرئیات نخستین عرضه کنسانتره چادرملو در بورس کالا

جرئیات نخستین عرضه کنسانتره چادرملو در بورس کالا
‌می‌متالز - چادرملو به عنوان یکی از بزرگ‌ترین واحد‌های تولیدی در حوزه فولاد در سال جاری جهت شفاف شدن معاملات خود و همچنین برای دوری از قیمت‌گذاری‌های دستوری کنسانتره تولیدی خود را برای اولین بار رینگ رقابتی بورس کالا عرضه کردند.

به گزارش می‌متالز، شرایط تولید و فروش فولاد کشور تحت تاثیر عوامل گوناگونی است و بر این مبنا خواسته بسیاری از فعالان در این حوزه قیمت‌گذاری داخلی بر مبنای نرخ‌های خارجی است که این موضوع زمانی محقق می‌شود که محصول مورد نظر وارد حوزه فضای صادراتی شده تا بتوان با قیمت‌های جهانی برای سرنوشت آن تصمیم‌گیری کرد.

حسین اطمینان اظهار داشت: برنامه شرکت چادرملو در ادامه روند سیاست‌گذاری که در فرآیند بازرگانی خود دنبال می‌کند، به شفاف‌سازی کل زنجیره از معدن تا تولید فولاد که در اختیار دارد بر این اعتقاد است که باید تمام محصولات تولیدی در یک فضای رقابتی، شفاف و به دور از قیمت‌گذاری دستوری در یک بستر استاندارد مورد رقابت قرار بگیرد. مدیران ارشد سازمان از ابتدای شکل‌گیری این مجموعه همواره به این نکته توجه کرده‌اند که در سال ۱۴۰۰ از قسمت کنسانتره سنگ آهن شروع کنند و وارد بورس کالا شویند و کنسانتره سنگ آهنی مازادی که برای فروش دارند را جهت شفاف‌سازی معاملات در رینگ صنعتی عرضه کنند.

وی افزود: چادرملو به عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های سنگ آهنی کشور به عنوان موفق‌ترین نماد معدنی در حوزه سنگ آهن در بورس اوراق بهادار که همواره شفافیت معاملات آن بر همه مبرهن بوده است. در حال حاضر ما کنسانتره را به عنوان پرچم‌دار سنگ آهنی‌های کشور برای اولین بار در تاریخ فروش این محصول در فضای کاملا رقابتی در تالار صنعتی عرضه کردیم و با تقاضای قابل توجهی نیز مواجه شد و به صورت شفاف این محصول به فروش رسید و قیمت‌گذاری شد.

قیمت داخلی تحت تاثیر نرخ‌های جهانی نیست

مدیر بازرگانی شرکت چادرملو تصریح کرد: در رابطه با افزایش قیمت جهانی سنگ آهن باید گفت تا زمانی که محصولات حوزه چرخه فولاد در یک روتین صادراتی قرار نگیرند تاثیر چندانی از قیمت‌گذاری جهانی نمی‌پذیرند. این نکته را می‌توان از بعد کارشناسی مورد تحلیل قرار داد که محصولات داخلی در حوزه فولاد باید به قدری مازاد در تولید داشته باشیم تا بتوانیم آن را صادر کنیم و فضای رقابتی در داخل و خارج از کشور ایجاد کنیم. در حال حاضر در زنجیره فقط درخصوص شمش توانستیم مجوز صادرات را اخذ کنیم و در این رابط اقدامات کافی را اعمال کنیم.

اطمینان ابراز کرد: هر نسبتی از قیمت‌های جهانی با قیمت‌هایی که در بورس کالا تعیین می‌شود بسیار به هم نزدیک هستند و در واقع معاملات رینگ صنعتی تحت تاثیر روند قیمت‌گذاری خارجی زنجیره است، اما سایر بخش‌ها این شرایط را ندارد و به صورت مستقل عمل می‌کنند و هماهنگی خاصی با قیمت‌گذاری‌های بین‌المللی وجود نداشته باشد که این موضوع مورد توجه بسیاری از فعالان در این حوزه و به ویژه در صنایع بالا دستی قرار نگرفته است و خواهان قیمت‌گذاری محصولات زنجیزه فولاد بر اساس نرخ‌های جهانی هستند و در این راستا نیز تلاش می‌کنند.


۱۴۰۰ سال طلایی برای فولادی‌ها

وی عنوان کرد: در رابطه با صادرات زنجیره فولادی نیز می‌توان گفت و به سهام‌داران این حوزه می‌توان این نوید را داد که سال گذشته در این بخش مطلوب ظاهر شده و سال طلایی محسوب می‌شود و تولیدکنندگان توانستند محصولات خود را به بازار‌های جهانی صادر کنند و برای سال جاری نیز به سهامداران کچاد این مژده را می‌دهیم که با همان قدرت و سرعت سال گذشته، موضوع صادرات دنبال خواهد شد و در واقع آمار و گزارش‌های موفقیت در این حوزه را به سمع و نظر فعالان این حوزه می‌رساند که حجم زیادی ناشی از صادرات به کشور بازگشت.

این مدیر بازرگانی تاکید کرد: در چند وقت اخیر صحبتی مبنی بر اینکه تعرفه صادرات زنجیره فولاد با افزایش ۲۵ درصدی همراه خواهد بود، گفته و شنیده می‌شود که فقط در حد حرف بوده و به صورت کارشناسی مورد تحلیل و بررسی قرار نگرفته و به عبارت بهتر به مرحله اجرا درنیامده است. قابل ذکر است که در شرایط فعلی صادرات و بازاری که برای محصولات فولادی وجود دارد و از طرفی با توجه به حذف تعرفه واردات در کشور چین در مجموع اجرایی شدن افزایش ۲۵ درصدی عوارض صادراتی امری بعید به نظر می‌رسد و در واقع شایعه‌ای بیش نیست.

اطمینان در پایان خاطرنشان کرد: در بخش بهره‌برداران معدنی ناوگان بهره‌برداری از معادن به هر حال تحت نظارت پیمانکاران است، در حوزه نگه‌داری و به روزرسانی تجهیزات و ماشین‌آلات موفق عمل کرده و در واقع در شرایط فعلی ما برنامه خاصی در حیطه ناوگان نداریم، اما اگر در جایی ضرورت واردات تجهیزان و ماشین‌آلات را احساس کنیم قطعا اقدامات لازم را در پیش خواهیم کرد و با تخصیص ارز کافی به این امر و با توجه به رونق به بازار صادراتی آن ماشین‌آلات به راحتی می‌توان وارد این حوزه شد، اما برای سال جاری در این حوزه برنامه خاصی را مد نظر نداریم.

منبع: گسترش نیوز

عناوین برگزیده