تاریخ: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۲:۴۶
بازدید: ۲۹۲
کد خبر: ۲۱۰۶۵۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

شفاف سازی یک بانک همه چیز را سوخت کرد!

شفاف سازی یک بانک همه چیز را سوخت کرد!
‌می‌متالز - کارشناس بازار سرمایه گفت: با شفاف سازی بانک ملت همه چیز سوخت شد و از کل مبلغی که بازار سرمایه تصور داشت، تنها حدود ۵ الی ۱۰ درصد شناسایی شد.

به گزارش می‌متالز، محمد خبری زاد کارشناس بازار سرمایه در خصوص عدم تغییر روند سهام بانکی با تغییر نرخ تسعیر ارز اظهار کرد: نرخ تسعیر ارز موضوع مهمی است که، بسیاری از فعالان بازار سرمایه به دنبال آن بوده‌اند. مهم‌ترین بانک در رابطه با نرخ تسعیر ارز بانک ملت بوده است.

کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: بانک ملت در گذشته بر اساس صورت مالی ۶ ماه، با نرخ ۱۱ هزار تومان بیش از ۶.۵ میلیارد دلار، دارایی ارزی اعلام کرده و در حال حاضر نرخ تسعیر ارز از سوی بانک مرکزی، ۱۵ هزار و ۹۰۰ هزار تومان اعلام شد و باید حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان سود تسعیر ارز ناخالص شناسایی می‌کردند.

او بیان کرد: شناسایی ۳۰ هزار میلیارد تومان سود تسعیر ارز ناخالص توسط بانک مرکزی، مطالبات مشکوک الوصول و سایر مطالبات سوخت شده مالیات و سایر موارد از آن کاسته و عدد معقولی شناسایی می‌شد.

خبری زاد افزود: با شفاف سازی بانک ملت همه چیز سوخت شد و از کل مبلغی که بازار سرمایه تصور داشت، حدود ۵ الی ۱۰ درصد یعنی حدود، دو هزار و سیصد میلیارد تومان شناسایی شد.

او گفت: بانک ملت هیچ گونه شفافیت درستی ارائه نداده و به شدت عددی ارائه کرد که آزار دهنده بود و با این کار، تقابل بانک مرکزی و بازار سرمایه را به نمایش گذاشت و بانک مرکزی بیان کرد، من در مقابل بازار سرمایه قرار ندارم و برای ثابت کردن حرف خود، نرخ تسعیر ارز را ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان قرار داد.

کارشناس بازار سرمایه در خصوص اهمیت نرخ تسعیر ارز تشریح کرد: نرخ تسعیر ارز دارای اهمیت است، زیرا باید در دارایی شرکت‌ها بروز شود. بروز شدن بازار سرمایه و نوع آن دارای اهمیت است و دارایی ارزی بانک‌ها نیز دارای اهمیت است و بانک ملت اعلام کرد که، ۹۰ درصد دارایی ندارد و دارایی مشکوک الوصول و عدد بسیار عجیبی اعلام کرد.

او بیان کرد: در حال حاضر نماد بانک ملت بسته است و باید شفاف سازی صورت بگیرد. پیش بینی که بانک ملت انجام داده، نشان می‌دهد که دستورالعمل‌های اعلام شده از سمت بانک مرکزی، نشان دهنده این است که، سیاست‌های بانک مرکزی به طور کامل از بازار سرمایه جدا است و رونق بازار سرمایه برای آن مهم نیست.

منبع: نبض بورس

عناوین برگزیده