تاریخ: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۰:۱۴
بازدید: ۲۹۰
کد خبر: ۲۱۱۱۴۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

اقدام مفید آزادسازی ۶ هزار محدوده و معدن حبس شده

اقدام مفید آزادسازی ۶ هزار محدوده و معدن حبس شده
‌می‌متالز - فعال‌سازی معادن غیرفعال، فرصت جدیدی برای سرمایه‌گذاری و اشتغال در کشور است.

به گزارش می‌متالز، وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم رونمایی از طرح آزادسازی ۶ هزار محدوده و معدن غیرفعال کشور (آغاز اجرای بزرگ‌ترین مزایده ملی کشور) افزود: واگذاری معادن حبس شده از طریق مزایده عمومی به افراد دارای اهلیت و صلاحیت، جهش صنعتی و معدنی در کشور به وجود خواهد آورد.

علیرضا رزم‌حسینی با بیان اینکه فرآیند واگذاری طبق قانون از طریق مزایده برگزار می‌شود، بیان کرد: فرآیند‌ها به صورت قانونی در سامانه ستاد (مزایده‌ها و مناقصه‌های دولت) انجام خواهد شد، اعضای تشکل‌ها و نمایندگان وزارت صمت در روز بازگشایی پاکت‌های مزایده حضور دارند و به همین خاطر امکان هیچ‌گونه رانت یا تخلف قانونی میسر نیست.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه این مزایده برای اولین بار در کشور انجام می‌شود، ادامه داد: وزارت صنعت، معدن و تجارت نقش نظارتی خود را بیشتر خواهد کرد و متقاضیانی که در این مزایده برنده شوند، اما کار اکتشاف، بهره‌برداری و فعال‌سازی معدن را انجام ندهند مجددا معادن از آن‌ها گرفته و باز از طریق مزایده به افراد دارای صلاحیت واگذار می‌شود.

رزم‌حسینی معادن را فرصت مهمی برای توسعه متوازن و پایدار در کشور دانست و تصریح کرد: مخالف غارت معادن هستیم و معادن باید به فرصتی برای توسعه متوازن تبدیل شوند.

جلوگیری از خام‌فروشی مواد معدنی در دستور کار است

وی تاکید کرد: جلوگیری از خام‌فروشی مواد معدنی را به صورت جدی دنبال می‌کنیم و بر این باوریم که معدنی را استخراج نکنیم مگر اینکه امکان فرآوری داخل برای ایجاد ارزش افزوده داشته باشد و این مسیر را با جدیت ادامه می‌دهیم.

ارزش معادن کشف شده بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار است

وزیر صمت با بیان اینکه کشوری نفت‌خیز و همچنین معدن‌خیز هستیم، گفت: بر اساس کار کارشناسی بیش از ۵۰۰میلیارد دلار ارزش معادن کشف شده در کشور است که البته با انجام عملیات اکتشافی حتما این ذخایر افزایش خواهد یافت.

استفاده از «شرکت‌های سهامی عام پروژه» برای سرمایه‌گذاری در احیای معادن غیرفعال

همچنین وجیه‌الله جعفری، معاون وزیر صمت و رئیس هیات‌عامل ایمیدرو نیز در این مراسم گفت: «شرکت‌های سهامی عام پروژه» به بسته‌های سرمایه‌گذاری برای احیای معادن غیرفعال کمک می‌کنند. وی افزود: طرح احیای معادن کوچک‌مقیاس به عنوان یکی از طرح‌های اقتصاد مقاومتی مطرح است که مجری این طرح از طرف وزارت صمت، ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران است. جعفری ادامه داد: در این راستا شناسایی معادن کوچک‌مقیاس غیرفعال و راه‌های فعال‌سازی آن‌ها از طریق شرکت‌های مشاوره‌ای انجام گرفت.

رئیس هیات‌عامل ایمیدرو تصریح کرد: عارضه‌یابی‌های این معادن انجام شد و بسته‌های سرمایه‌گذاری برای احیا برنامه‌ریزی شد. وی بیان کرد: این بسته‌ها امکان سرمایه‌گذاری را روی بسیاری از معادن غیرفعال (مشکل زیرساخت، ذخیره کم، عدم اکتشاف کامل) فراهم می‌کند. رئیس ایمیدرو تصریح کرد: مجموعه‌ای از معادن غیرفعال وجود دارد که باید جهت‌گیری برای سرمایه‌گذاری با امکان فعال‌سازی برای آن‌ها فراهم شود. آیین طرح آزادسازی ۶ هزار محدوده و معدن غیر فعال کشور با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، روسای سازمان‌های صمت استانی به صورت ویدئو کنفرانسی و تشکل‌های بخش خصوصی برگزار شد. وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان آیین، دستور برگزاری مزایده عمومی واگذاری ۶ هزار معدن و محدوده حبس شده را که بزرگ‌ترین مزایده کشور است، صادر کرد.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین