تاریخ: ۰۲ خرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۱:۰۱
بازدید: ۳۵۸
کد خبر: ۲۱۱۵۶۵
سرویس خبر : آهن و فولاد

تثبیت بهای میلگرد در کانال ۱۴ هزار تومانی

تثبیت بهای میلگرد در کانال ۱۴ هزار تومانی
‌می‌متالز - میلگرد فولادی در هفته گذشته برای اولین مرتبه رکوردشکنی کرد و در بازار آزاد به کانال ۱۴ هزار تومان پاگذاشت و تا پایان هفته نیز در این کانال قیمتی جدید نوسان کرد به گونه‌ای که هر کیلوگرم میلگرد فولادی سایز ۱۶، در اواخر هفته گذشته با نرخ ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم مورد داد و ستد قرار گرفت.

به گزارش می‌متالز، این در حالی بود که همچنان بازار مقاطع طویل فولادی کشور در رکود مصرفی و حتی سرمایه‌ای به سر می‌برد. سیگنال‌های مثبت ارزی، در عین رشد بهای شمش فولاد در رینگ معاملاتی بورس کالا مهم‌ترین پارامتر‌هایی بودند که به رشد نرخ مقاطع طویل فولادی در بازار آزاد آن هم در شرایطی که همچنان بازار مصرف در رکود سنگینی به سر می‌برد منجر شدند.

بهای پایه شمش فولاد در معاملات بازار فیزیکی بورس کالا برای عرضه‌های روز سه‌شنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۲ هزار و ۱۰۰ تومان تعیین شد؛ این رینگ تا به حال تنها در ۲ عرضه که مربوط به هفته پایانی دی و هفته ابتدایی بهمن سال گذشته بود تجربه عرضه و معامله شمش فولاد در کانال قیمتی ۱۲ هزار تومانی را داشت. تجربه مجدد عرضه شمش فولاد با این قیمت باعث شد تا بهای محصولات فولاد در بازار آزاد و بورس کالا نیز رشد مثبتی داشته باشد. در هفته گذشته، فولادسازان حدود ۱۰۹ هزار تن شمش فولاد را به رینگ معاملاتی بورس کالا آوردند، خریداران استقبال خوبی از این عرضه‌ها داشتند به گونه‌ای که برای این میزان عرضه تقاضایی برابر ۱۹۷ هزار تن را به ثبت رساندند که در نهایت به فروش ۹۸ هزار تن شمش فولادی در این بازار انجامید. برخلاف هفته‌های قبل رینگ معاملاتی مقاطع طویل فولادی بورس کالا نیز در هفته گذشته رونق مجددی به خود گرفت؛ به گونه‌ای که خریداران میلگرد برای ۹۷ هزار تن محصول عرضه شده در این بازار تقاضایی حدود ۱۱۰ هزار تن را در این بازار به ثبت رساندند که در نهایت به معامله ۵۶ هزار تن محصول از این بازار انجامید. اطلاعیه بورس کالا مبنی بر تغییر نحوه تعیین نرخ پایه شمش فولاد در بازار فیزیکی بورس کالا براساس دامنه نوسان مثبت و منفی ۳ درصد میانگین بهای کشف شده قبلی، مهم‌ترین پارامتر رونق معاملات مقاطع طویل فولادی در بازار آزاد و بازار فیزیکی بورس کالا بود. خریداران شمش بر این باورند که این مصوبه جدید آن هم در شرایطی که بازار فولاد در دنیا و کشور‌های منطقه پررونق است، به رشد هفتگی قیمت پایه شمش فولاد می‌انجامد، بنابراین شتاب برای خرید شمش به سود نوردکار خواهد بود. در عین حال افزایش هفتگی بهای شمش فولاد به رشد بهای تمام شده محصول می‌انجامد که همین موضوع می‌تواند تثبیت کننده قیمت محصول در کانال‌های جدید قیمتی باشد. قیمت شمش و محصولات فولادی به عنوان سیگنال اصلی تعیین نرخ در بازار داخل این روز‌ها روند مختلفی را در بازار‌های دنیا تجربه می‌کند. در حالی که بهای شمش و محصولات فولادی در چین در حال فاصله‌گیری از اوج است؛ قیمت شمش و محصولات فولادی در بازار‌های منطقه CIS همچنان در مسیر رشد قرار دارد که همین موضوع سیگنالی مثبت برای تقویت قیمت در بازار داخل در کوتاه‌مدت است. هرچند که انتظار می‌رود عقبگرد بهای فولاد در چین بتواند در هفته‌های آینده بر سایر بازار‌های دنیا نیز اثرگذار شده و این روند مستمر افزایشی را متوقف و حتی معکوس کند.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده