تاریخ: ۰۲ خرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۱:۵۴
بازدید: ۳۰۱
کد خبر: ۲۱۱۶۹۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در ششمین دوره جایزه ملی مدیریت انرژی تأکید کرد:

توجه به اجرای سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف/ گام‌های مهم ارتقای بهره وری انرژی در کشور

توجه به اجرای سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف/ گام‌های مهم ارتقای بهره وری انرژی در کشور
‌می‌متالز - مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در همایش ششمین دوره جایزه ملی مدیریت انرژی توجه به اجرای سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف را ضروری دانست.

به گزارش می‌متالز، ابوالفضل کیانی بختیاری با اشاره به نظام‌های رتبه بندی و جوایز، اظهار داشت: نظام‌های رتبه بندی، عامل محرک در افزایش قابلیت رقابت پذیری؛ افزایش سودآوری با تکیه بر توانمندی داخلی؛ افرایش بهره وری و جلوگیری از اتلاف هاو ارتقای توانمندسازی و حرکت به سوی توسعه هستند.

وی، جایزه ملی مدیریت انرژی را عاملی برای افزایش سودآوری از طریق افزایش بهره‌وری منابع انرژی عنوان نمود و خاطر نشان کرد: این جایزه با هدف ایجاد راهی برای کمک به شرکت‌هایی که قصد دارند مسیر خود را بر مبنای عمل به مسئولیت‌های اجتماعی در سطحی بالاتر از حداقل‌ها ادامه دهند، شکل گرفت و بر همین اساس سازمان مدیریت صنعتی با جلب همکاری اصلی‌ترین نهاد‌های قانون گذار و ناظر در زمینه انرژی یعنی "ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری"، "شرکت بهینه سازی مصرف سوخت"، "سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهر‌وری انرژی برق" و "سازمان ملی استاندارد ایران"، نظام "جایزه ملی مدیریت انرژی" را پایه گذاری کرد که در گذر زمان به عنوان اصلی‌ترین مرجع برای ارزیابی عملکرد سیستم مدیریت انرژی در کشور شناخته می‌شود.

مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در خصوص اهمیت و ضرورت مدیریت انرژی گفت: انرژی عنصر اصلی تولید و تولید انرژی با راندمان بالا و قیمت کمتر عامل توسعه پایدار است چراکه اقتصاد پایدار باعث افزایش تولیدات با صرفه اقتصادی می‌شود و این مقوله امنیت سیاسی و اقتصادی و نیز ایجاد موازنه در قدرت را به دنبال دارد.

کیانی بختیاری از محدودیت‏های اکو انرژی شامل منابع مهم زیست محیطی، انرژی‌های فسیلی و تجدیدپذیر، افزایش نگرانی‌ها درباره تبعات تغییرات آب و هوایی و آلودگی هوا و همچنین اتخاذ سیاست‌های ارتقاء بهره‌وری انرژی و کاهش انتشار گاز‌های آلاینده مطابق روند جهانی به عنوان دیگر ضرورت‌های مدیریت انرژی نام برد.

مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در ادامه با بیان تلاش کشور‌ها برای مدیریت انرژی به توضیح ساز و کار‌های جدید مدیریت انرژی در چین؛ هند؛ اندونزی پرداخت و اظهار داشت: اقتصاد‌های در حال توسعه آسیا با زغال سنگ وداع کرده اند و از دلایل آن سیاست‌های انرژی پاک و تشدید فشار‌ها از سوی مدافعان محیط زیست؛ کاهش سرمایه‌گذاری در پروژه‌های نیروگاهی با سوخت زغال سنگ در آسیا و توسعه فناوری‌های نوظهور است.

وی با بیان دلایل گذار انرژی از فسیلی به تجدیرپذیر و سایر منابع به روند‌های آتی فناورانه تحول دیجیتال در انرژی پرداخت.

کیانی بختیاری فناوری‌های قابل استفاده در حوزه مصرف انرژی در صنعت را شامل اینترنت اشیا، زنجیره بلوکی، مدیریت شبکه و کبان داده‌ها عنوان نمود و به تشریح آن پرداخت.

وی با بیان این نکته که بخش‌های ساختمان و حمل و نقل دارای بیشترین مصرف انرژی در کشور هستند در خصوص دورنمای وضعیت کشور در مدیریت انرژی گفت: با ارائه سناریوی نقشه راه انرژی‌های تجدیدپذیر از سوی آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیرو در سایه تکنولوژی‌های در دسترس حاضر، همه کشور‌ها و بویژه جمهوری اسلامی ایران به سوی بهره برداری بیشتر از انرژی‌های تجدید پذیر رهنمون می‌شوند و سهم انرژی‌های تجدیدپذیر تا سال۲۰۳۰ میلادی به بیش از ۳۰ درصد در سبد انرژی دنیا خواهد رسید.

مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی طراحی سامانه یکپارچه مدیریت و برنامه ریزی انرژی در کشور را گام مهمی در راستای ارتقای بهره وری انرژی عنوان نمود و اظهار داشت: حرکت به سوی جریان سازی و بکارگیری شبکه‌های هوشمند انرژی و اینترنت انرژی در کشور آغاز شده و ضروری است به حمایت هم افزای دست اندرکاران تقویت شود.

کیانی بختیاری در پایان تاکید نمود: سیاست‌های جامع انرژی در برنامه هفتم توسعه و نگاشت فناوری در حوزه انرژی با هدف صرفه جویی در انرژی، کاهش آلودگی‌ها و ... به کمک هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، کلان داده، بلاک چین و واقعیت افزوده و مجازی و ... صورت پذیرفته که می‌باید با ایجاد زیرساخت مناسب و پرورش نیروی انسانی متخصص به اجرا درآید و موجب تحول در صنعت انرژی و جلوگیری از هدر رفت‌ها و اتلاف‌های انرژی در کشور گردد.

گفتنی است که همزمان با روز ملی بهره وری و در همایش ششمین دوره جایزه ملی مدیریت انرژی، شرکت‌های پتروشیمی زاگرس در حوزه تولید متانول و مجتمع گاز پارس جنوبی، پالایشگاه ششم در حوزه استفاده از گاز احیاء واحد‌های تصفیه LPG به عنوان سوخت مصرفی در بویلر‌ها در بازه امتیازی ۸۰۰ الی ۸۵۰ امتیازی موفق به کسب تندیس نقره‌ای سه ستاره ششمین دوره جایزه ملی مدیریت انرژی شدند.

همچنین شرکت‌های نفت بهران، مجتمع فولاد خراسان، گروه صنعتی بارز و کشت و صنعت نیشکر دهخدا در این جایزه در بازه امتیازی ۷۵۰ تا ۸۰۰ تندیس نقره‌ای دو ستاره دریافت کردند.

بنا به این گزارش، شرکت‌های گاز استان خراسان جنوبی، گاز استان سمنان در دو حوزه، گاز استان کردستان و گاز استان کرمانشاه مجتمع گاز پارس جنوبی، پالایشگاه ششم در حوزه مدیریت تله‌های بخار، صنایع سیمان گیلان سبز (دیلمان)، شهرداری مشهد و دانشگاه علوم پزشکی همدان در بازه امتیازی ۵۵۰ تا ۶۰۰ تندیس برنزی تک ستاره جایزه ملی مدیریت انرژی را کسب کردند.

خاطر نشان می‌شود، بررسی‏ها و ارزیابی‏های این جایزه علاوه بر فعالیت‏هایی که در این خصوص توسط کمیته علمی و کمیته راهبری صورت می‏گیرد، توسط ارزیابان متخصص، مجرب، آموزش دیده و گزینش شده از سوی دبیرخانه جایزه ملی مدیریت انرژی، با مراجعه حضوری و یا مجازی در شرایط کرونایی کشور به سایت اجرایی شرکت‎های متقاضی در قالب تیم‏های ۳ یا ۲ نفره، در یک بازه زمانی ۲ ماهه انجام شده است. در این دوره ۴۳ نفر (۱۵ سرارزیاب و ۲۸ ارزیاب) از مجموعه حدود ۹۰ نفری اعضاء تیم‏های ارزیابی در این فرایند حضور داشتند.

منبع: شاتانیوز

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین