به گزارش میمتالز، محمدعلی طالبی عصر دیروز در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان یزد که پیرامون مباحث و مشکلات انجمن سازههای فولادی یزد برگزار شد اظهار داشت: در خصوص تکمیل چرخه تولید فولاد در استان یزد بعضا ایراداتی میگیرند که بنا بر شرایط استان چرا همچنان به دنبال فولادسازی و تکمیل واحدهای فولادی هستید؟ همواره نکتهای که ما در دفاع داریم و کاملا به آن معقتدیم این است که ما یک استانی با منابع سرشار معدنی در حوزه سنگ آهن هستیم و به این موضوع همان طور که به حفظ محیط زیست و حفط منابع طبیعی معتقد هستیم اعتقاد داریم.
وی گفت: سالهاست که استان یزد تأمینکننده اصلی مواد اولیه فولاد در کشور بوده است، اما از ارزش افزودهی آن کمتر برخوردار بوده، به این دلیل که ارزش افزوده اصلی فولاد، روی حلقههای نهایی تولید فولاد است.
استاندار یزد افزود: ما تا زمانی که این چرخه کامل نکردیم در استان جا برای کار داریم، البته سعی داشتیم در مسیر تکمیل چرخه حرکت کنیم و تاکنون نتایج خوبی در تولید کنستانتره، آهن اسفنجی، شمش و گندله داشتیم و تاکنون حرکتهای خوبی در استان انجام شده است.
طالبی تصریح کرد: حلقه ناتمام که کمتر به آن توجه شده تولید ورق فولادی است که برای اخذ مجوز و شروع تولید ورق در شهرستان اردکان به تفاهم رسیدیم، همچنین با کنسرسیوم نو ظهور در شهرستان بافق صحبت کردیم که قرار شد بر روی این موضوع کار کنند، امیدواریم با تکمیل این چرخهها بتوانیم استفاده مناسبی از منابع در اختیار داشته باشیم.
وی بیان کرد: امروز یک نمونه کوچک از نیاز استان به محصولات فولادی را مشاهده کردیم، متاسفانه خودمان از برخی چیزها برخوردار نیستیم، با وجود اینکه ما تامین کننده مواد اولیه این بخش هستیم گاها مورد بیعدالتی قرار گرفته و به نیازهای استان یزد پاسخی داده نشده است، ناراحتکننده است که فعالیت یک واحد خیلی خوب در استان یزد به دلیل نداشتن ورق فولادی به کل تعطیل شده است.
استاندار یزد ادامه داد: همواره لیستی از افتخارات خود را بیان میکنیم که به لحاظ صنعتی، اقتصادی، علمی، آموزشی و مسائل دیگر بهتر هستیم، اما مشاهده میکنیم که ضعفهایی را در برخی مسائل داریم که، چون برای تقویت آن بخش کاری انجام ندادیم اکنون با مشکلات عدیدهای روبهرو هستیم.
طالبی گفت: در استان یزد این قدر پروژه بزرگ اقتصادی و صنعتی داریم، اما سازههای فولادی این پروژهها عمدتا توسط شرکتهای خارج از استان تأمین میشود، لازم است برآوردی انجام شود که ببینیم چه تعداد از پروژههای استان توسط شرکتهای بومی و چه تعداد توسط شرکتهای غیر بومی انجام میشود.
استاندار یزد با اشاره به اینکه رویکرد ما در استان یزد توجه به شرکتهای بومی است عنوان کرد: دستگاههای نظارتی استان هم اولویت اجرای پروژهها را با شرکتهای بومی میدانند، حتی موردی به خصوصی در شورای تأمین مطرح شد و در آن جا مصوب کردیم که طرحها به شرکتهای بومی واگذار شود.
وی خاطرنشان کرد: با جدیت در مجموعه استانداری و دستگاههای مربوطه پیگیر این هستیم که وقتی جواز تأسیس صادر میشود کسی که جواز تأسیس میگیرد باید بداند که اولویت و تاکید ما اجرای پروژههای سازههای فولادی با شرکتهای بومی است، بنابراین همه سازوکارها، ابزار و امکانات لازم برای اینکه عهدهدار کار مدنظر باشیم باید مهیا شود که بعدا بهانهای نباشد.
وی همچنین در خصوص حمایتهای بانکها گفت: سرمایه در گردش یا سرمایه ثابت مورد نیاز شورای هماهنگی بانکها فراهم شود و با نگاه به آینده، شرکتهای نیازهای استان در سالهای پیش رو را بدانند و از لحاظ تجهیزات تجهیز شوند تا پروژههای بزرگتر را نه تنها از استان یزد بلکه از تمام کشور تحویل بگیرند.
استاندار یزد بیان کرد: متاسفانه ما از ظرفیتهای خوبی که در اختیار داریم به درستی استفاده نمیکنیم، برند یزدی بودن ظرفیت ما است، مایه تأسف است که از این برند استفاده لازم را نبردیم.
طالبی با اشاره به اینکه شرکتهای پیمانکاری، ساختمانی و بسیاری از فعالیت دیگر در کشور هستند که ما میتوانیم با برند یزدی بودن خود به خوبی پروژههای کشور را اجرا کنیم.
وی ادامه داد: همواره صداقت، امانتداری، کیفیت کاری و توجه دقیق مردم یزد مورد توجه همه کشور است که باید از این موضوع و ظرفیت استفاده کرد، بنابراین با این نگاه لازم است خود را مجهزتر کنیم و جدیتر در موارد لازم تسهیلات و حمایتهای کمکی از شرکتهای بومی داشته باشیم.
لازم به توضیح است کارخانه ورق به ظرفیت١/٥ملیون تن قراراست توسط شرکت چادرملو احداث گردد.