تاریخ: ۰۶ خرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۲:۲۸
بازدید: ۶۰۶
کد خبر: ۲۱۲۳۹۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

ترس از ورشکستگی در بورس‌های اروپا

ترس از ورشکستگی در بورس‌های اروپا
‌می‌متالز - افزایش میزان ورشکستگی در اروپا، باعث ریزش شاخص‌های بورسی این منطقه شد.

به گزارش می‌متالز، شیوع کرونا کماکان تاثیر زیادی در وضعیت کسب و کار‌ها در سطح اتحادیه اروپا داشته تا جایی که در سه ماهه نخست امسال رشد کسب و کار‌های جدید تنها ۰.۳ درصد بوده است. از طرف دیگر کاهش مخارج مصرف کنندگان باعث شده تا طی همین مدت میزان ورشکستگی در بین کسب و کار‌ها اروپایی به نسبت سه ماهه قبل آن ۵.۸ درصد بیشتر شود که این رقم طی یک سال اخیر بی سابقه بوده است. رکورد رشد ورشکستگی در اروپا مربوط به بهار سال ۲۰۱۵ بوده است.

اقتصاد‌های بزرگ دنیا کماکان تحت تاثیر کرونا عملکرد بدی دارند: مرکز آمار انگلیس در گزارشی اعلام کرد اقتصاد این کشور در سه ماهه منتهی به مارس به میزان ۱.۵ درصد کوچک شده است که این عملکرد ۰.۴ درصد کمتر از رشد ثبت شده بازه منتهی به ماه قبل بوده است. سال قبل پنجمین اقتصاد بزرگ جهان ۱۰ درصد کوچک شده بود که بدترین عملکرد اقتصاد این کشور طی سه قرن اخیر بوده است. با کاهش محدودیت‌های کرونایی امید می‌رود رشد اقتصادی در فصل بعد مجددا به محدوده مثبت برگردد.

داده‌های جدید منتشر شده از بخش خرده فروشی آمریکا نشان می‌دهد که در ماه آوریل رشد این بخش کلیدی اقتصاد امریکا به صفر رسیده که این رشد یک درصد کمتر از رشد مورد انتظار قبلی بوده است. از آنجایی که بخش خرده فروشی تقریبا دو سوم کل بار رشد اقتصادی آمریکا را روی دوش می‌کشد، آمار ضعیف ماه آوریل می‌تواند یک نشانه هشدار آشکار از کند شدن بیش از پیش شتاب رشد اقتصادی این کشور باشد. انتظار می‌رود اقتصاد آمریکا امسال حدود هشت درصد رشد کند.

بورس آمریکا

در وال استریت بیشتر شاخص‌ها صعودی بودند؛ تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۰۳ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۴ هزار و ۲۹۷.۳۷ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۱۹ درصد افزایش تا سطح ۴۱۹۷.۱۴ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۶۲ درصد صعود در سطح ۱۳ هزار و ۷۳۸.۷۱ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازار‌های بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۰۴ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۷۰۲۶.۹۳ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با ریزش ۰.۰۹ درصدی و ایستادن در سطح ۱۵ هزار و ۴۵۰.۷۲ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با عقبگرد ۰.۰۹ درصدی در سطح ۶۳۹۱.۶۰ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۰۲ درصد بالا رفت و به ۹۱۹۶.۹۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با صعود ۰.۳۱ درصدی تا سطح ۲۸ هزار و ۶۴۲.۱۹ واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ‌کنگ ۰.۸۸ درصد بالا رفت و در سطح ۲۹ هزار و ۱۶۶.۰۱ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگ‌های کامپوزیت" افزایش ۰.۰۴ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۵۳۲۰.۵۹ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۳۲ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۷۰۹۲.۵۳ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۴۸ درصد افزایش به ۶۶.۲۲ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۰.۲۲ درصدی به ازای ۶۸.۷۱ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با افزایش ۰.۸۴ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۸۹۷.۰۲ دلار معامله شد. هر اونس نقره با صعود ۰.۵۷ درصدی به ازای ۲۸.۰۷ دلار مبادله شد.

منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت