تاریخ: ۱۶ خرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۶:۳۱
بازدید: ۴۱۸
کد خبر: ۲۱۳۱۸۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

مهار نقدینگی و تورم در گرو رونق تولید

مهار نقدینگی و تورم در گرو رونق تولید
‌می‌متالز - یک اقتصاددان معتقد است مهار نقدینگی و تورم زمانی رخ می‌دهد که شبکه تولید بهبود پیدا کند.

به گزارش می‌متالز. عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه الزهرا (س) با اشاره به اینکه مشکلات پولی-مالی ما با هم تنش‌های داخلی همراه است و هم با تنش‌های خارجی، اظهار کرد: هر سیاست بهینه‌ای هم که در اقتصاد اجرا شود، تا زمانی که محل اصابت آن سیاست همراهی نکند؛ به هدف غایی نخواهیم رسید.

میرحسین موسوی تصریح کرد: در کشور ما بانک مرکزی هیچگاه استقلال نداشته و این در حالی است که باید مستقل باشد. در دنیا بانک مرکزی هیچ ربطی به دولت ندارد و اگر مستقل نباشد، انضباط مالی هم حاصل نخواهد داشت.

وی ادامه داد: در ایران، اما دولت هر زمان به تنگنای مالی می‌رسد به نهاد پولی فشار وارد می‌کند مانند همین مدت اخیر که به دلیل نبود استقلال بانک مرکزی و فشار به این نهاد، شاهد مشکلات اقتصادی و معیشتی بودیم به نحوی که قدرت خرید مردم به یک ششم کاهش یافت.

عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه الزهرا (س) با اشاره به لزوم مهار نقدینگی و تورم، گفت: این مهم زمانی رخ می‌دهد که شبکه تولید بهبود پیدا کند. در واقع سیاست‌ها باید به گونه‌ای باشد که توان تولیدی کشور را بهبود بخشیم تا نقدینگی‌های سرگردان در جامعه جمع آوری و به سمت تولید هدایت شود. هرکجا نقدینگی همراه با بهبود تولید بوده تورم ایجاد نشده است.

موسوی تصریح کرد: در جامعه‌ای که رونق تولید دارد نقدینگی به بخش مولد تزریق خواهد شد بنابراین شاهد تورم هم نخواهیم بود. در برخی کشور‌ها اگرچه نقدینگی بالایی وجود دارد، اما طوری هدایت شده که به سمت تولید سوق پیدا می‌کند.

وی اظهار کرد: شبکه تولید ما نیز با تعامل با دنیا بهبود می‌یابد چرا که ۹۰درصد شبکه تولیدی ما وابستگی به کالا‌های سرمایه‌ای واسطه‌ای وارداتی دارد و بنابراین باید روابط ما با کشور‌ها را بهبود ببخشیم، چون وابسته به دنیا هستیم. عدم پذیرش از دنیا می‌تواند محدودیت، بسته شدن اقتصاد، افزایش نرخ ارز و... را به همراه داشته باشد.

به گفته این اقتصاددان، تعامل با دنیا بسیار مهم است و دولت آینده باید این موضوع را مد نظر قرار دهد. ضمن اینکه قوانین اقتصادی با زور اجرا نمی‌شود و نباید دستوری باشد.

منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)

عناوین برگزیده