به گزارش میمتالز، برمبنای تازهترین گزارش بانک جهانی، برخی دلیل این رشد را تاثیر تزریقهای کلان به اقتصاد دنیا در جریان همه گیری، رشد تورم و درنتیجه افزایش نقدینگی میدانند و برخی دیگر، رشد تقاضا در کشورهای صنعتی را عامل افزایش قیمتها میدانند، زیرا رشد تقاضا در شرایطی اتفاق افتاده که کشورهای درحال توسعه همچنان درگیر کرونا هستند و عرضه فلزات در این کشورها، افزایش نداشته است.
طبق گزارش ماهانه بانک جهانی، طی ماه میامسال، متوسط قیمت جهانی هر تن آلومینیوم د دنیا به ۲ هزار و ۴۳۴ دلار رسید، درحالی که در ماه آوریل، هر تن آلومینیوم قیمتی برابر با ۲ هزار و ۳۱۹ دلار داشت. بدین ترتیب، در این بازه زمانی، قیمت این فلز حدود ۱۴ درصد رشد داشته و متوسط قیمت هر تن آلومینیوم در فصل اول امسال، برابر با ۲ هزارو۹۱ دلار بود
این گزارش نشان میدهد، هر تن مس در ماه میبه طور متوسط با قیمتی برابر با ۱۰ هزار و ۱۶۲ دلار معامله شد. این در حالی است که متوسط قیمت این فلز در ماه آوریل امسال ۹ هزار و ۳۲۵ دلار بود. بررسی بازار فلز سرخ در نخستین فصل سال جاری میلادی حاکی از رسیدن متوسط قیمت هر تن مس به ۸ هزار و ۴۷۷ دلار دارد.
همچنین در سال ۲۰۱۸ نیز هر تن مس ۶ هزار و ۵۳۰ دلار قیمت داشت که در سال ۲۰۲۰ هر تن از این فلز پرمصرف صنعتی با قیمت ۶ هزار و ۱۷۴ دلار به فروش رسید. گفتنی است در فصل اول سال ۲۰۲۰ که دنیا درگیر بحران کرونا بود قیمت مس در بازارهای جهانی به دلیل افت شدید تقاضا به شدت سقوط کرد و با قیمت ۵ هز ار و ۶۳۴ دلار به فروش رسید.
بررسی گزارش ارایه شده توسط بانک جهانی نشان میدهد سنگ آهن که در سالهای اخیر با رشد سریع قیمت روبرو شده است و رشد قیمت آن تاثیر زیادی روی رشد قیمت فولاد در دنیا داشته است، در سال ۲۰۱۸ قیمتی معادل ۶۹.۸ دلار داشت که این نرخ در سال ۲۰۱۹ به ۹۳.۸ دلار رسید. هر تن سنگ آهن در سال ۲۰۲۰ قیمتی معادل ۱۰۸.۹ دلار داشت. همچنین در سال جاری میلادی روند افزایشی قیمت سنگ آهن ادامه داشته است، به طوری که در ماه میامسال قیمت این محصول به ۲۰۷.۷ دلار رسید و بهای متوسط آن در فصل اول امسال به ۱۶۷.۲ دلار رسید.
بازار جهانی سرب نیز روندی مشابه سایر فلزات اساسی داشته است. برهمین اساس در ماه میسال جاری میلادی هر تن سرب با قیمت ۲ هزار و ۱۸۲ دلار به فروش رسید و این در شرایطی است که هر تن سرب در ماه آوریل قیمتی معادل ۲ هزارو ۱۲ دلار داشت. درمجموع متوسط قیمتی هر تن سرب در فصل اول امسال ۲ هزار و ۱۴ دلار ثبت شده است..
مطالعه آمارهای ارایه شده توسط بانک جهانی نشان میدهد از سال ۲۰۱۸ تاکنون، روند افزایش قیمت فلزات اساسی در بازارهای جهانی ادامه دارد، ولی سرعت افزایش قیمتها د رپنج ماه اول امسال افزایش چشمگیری داشته است.
منبع: بورس کالای ایران