به گزارش میمتالز، شرکتهای بورسی که داخل کشور در زمینه زغالسنگ فعالیت میکنند شامل شرکت زغالسنگ نگین طبس «کطبس»، شرکت زغالسنگ پروده طبس «کزغال»، شرکت فرآوری زغالسنگ پروده طبس «کپرور» و شرکت صنعتی و معدنی شمال شرق شاهرود «کشرق» میشود.
همانطور که در جدول شماره یک مشاهده میشود بیشترین ارزش بازار برای شرکت زغالسنگ پروده طبس «کزغال» است که با ارزش بازاری ۵/ ۶۶ هزار میلیارد ریالی نسبت به شرکتهای دیگر این صنعت ارزش بازار قابلتوجهی دارد.
با مروری بر جدول شماره ۲ مشاهده میشود که بیشترین حاشیه سود خالص متعلق به شرکت زغالسنگ پروده طبس «کزغال» و فرآوری زغالسنگ پروده طبس «کپرور» است.
در جدول شماره ۳ بررسی مقایسهای نسبت P/ E گذشته نگر چهار شرکت زغالسنگی مشاهده میشود. P/ E فعلی نماد «کزغال» حدود ۱/ ۸ است. با توجه به اینکه P/ E گروه حدود ۴۴/ ۹ بوده، و عدد فعلی عدد نسبتا مناسبی است، شرکت زغالسنگ پروده طبس «کزغال» از نظر نسبت P/ E وضعیت مطلوبتری را نسبت به سایر شرکتها تجربه میکند.
ظرفیت تولید شرکتهای زغالسنگی در جدول شماره ۴ قابل ملاحظه است. همانطور که در این جدول مشاهده میشود بیشترین ظرفیت تولید متعلق به نماد «کزغال» است. این شرکت تقریبا نسبت به نماد «کطبس» که در رتبه دوم قرار گرفته است ظرفیت تولید ۵/ ۲ برابری داشته و از نظر ظرفیت تولید با رقبای خود فاصله زیادی دارد.
همانطور که در جدول شماره ۵ مشاهده میشود فروش شرکتهای زغالسنگی در دوره ۱۲ ماهه مورد بررسی قرار گرفتهاند. با توجه به آمار و ارقام ارائه شده نماد «کزغال» با فروش ۱,۴۳۰ میلیارد تومانی بیشترین مبلغ فروش را داشته است. بعد از آن نماد «کپرور» با فروش ۵۸۲ میلیارد تومانی در رتبه دوم قرار دارد و بعد از آن نماد «کطبس» با فروش ۱۸۵ میلیارد تومانی و پس از آن نماد «کشرق» با فروش ۹/ ۳ میلیارد تومانی قرار دارد. در ادامه نیز EPS Forward نمادهای «کزغال»، «کپرور» و «کطبس» را در جدول شماره ۶ مشاهده میکنید.
«کزغال»: با توجه به اینکه شرکت زغالسنگ پروده طبس در سال ۱۳۹۹ حدود ۶۲۵ هزار تن فروش داشته است، برای پیشبینی سود این شرکت در سال ۱۴۰۰ حدود ۶۰۰ هزار تن پیشبینی فروش کنسانتره زغالسنگ در نظر گرفته شده است.
«کپرور»: شرکت فرآوری زغالسنگ پروده طبس نیز در سال گذشته حدود ۲۳۲ هزار تن فروش زغالسنگ کنسانتره کک داشته است که برای پیشبینی سود هر سهم در سال ۱۴۰۰، مقدار فروش ۲۲۰ هزار تن در نظر گرفته شده است.
«کطبس»: این شرکت نیز در سال ۱۳۹۹ حدود ۲۴۴ هزار تن فروش زغالسنگ داشته است، برای پیشبینی سود هر سهم «کطبس» در سال ۱۴۰۰ مقدار فروش زغالسنگ ۲۲۰ هزار تن در نظر گرفته شده است.
گفتنی است، شرکت زغالسنگ پروده طبس جزو عرضه اولیههای سال ۱۳۹۹ بوده و یکی از زیر مجموعههای شرکت صدرتامین است. شرکت صدرتامین با مالکیت حدود ۵۷ درصدی نماد «کزغال» جزو سهامداران عمده این شرکت به شمار میرود.
همانطور که گفته شد این شرکت با ارزش بازار ۶,۶۵۵ میلیارد تومانی در رتبه اول از نظر ارزش بازار در بین شرکتهای زغالسنگی قرار دارد.
از بعد ظرفیت تولید نیز شرکت زغالسنگ پروده طبس با ظرفیت تولید حدود ۶۱۶ هزار تن بیشترین ظرفیت تولید را در بین شرکتهای زغالسنگی دارد.
با توجه به نسبت P/ E فعلی نماد «کزغال» که حدود ۱/ ۸ است و همچنین مواردی که گفته شد این شرکت در بین سایر شرکتهای زغالسنگی میتواند به دید بلندمدت مورد توجه سهامداران قرار گیرد.
منبع: دنیای اقتصاد