تاریخ: ۰۵ آبان ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۳:۵۲
بازدید: ۲۲۰
کد خبر: ۲۱۳۸۲
سرویس خبر : آهن و فولاد
نمونه بودن مجوز نمی‌خواهد

فولاد خوزستان برترین صادرکننده محصولات غیرنفتی است

می متالز - روز ملی صادرات در حالی سپری شد که نام فولاد خوزستان در میان شرکت‌های صادرکننده نمونه کشور قرار نگرفته بود. این موضوع در حالی اتفاق افتاد که فولادخوزستان بزرگترین شرکت بورسی صادرکننده محصولات فولادی کشور طی نیمه نخست سال 1397 بوده است.
فولاد خوزستان برترین صادرکننده محصولات غیرنفتی است

به گزارش می متالز، نماد فخوز طی 5 ماه نخست سال 1397 ارزش صادراتی  بیش از 463 میلیون دلار داشته است که با شرکتی که در جایگاه دوم این فهرست قرار گرفته است بیش از 153 میلیون دلار اختلاف دارد. پر واضح است که نمی‌توان به سادگی از کنار این اعداد عبور کرد و نسبت به آن برای انتخاب صادر کننده نمونه بی‌توجه بود.

روز ملی صادرات در حالی سپری شد که نام فولاد خوزستان در میان شرکت‌های صادرکننده نمونه کشور قرار نگرفته بود. این موضوع در حالی اتفاق افتاد که فولادخوزستان بزرگترین شرکت بورسی صادرکننده محصولات فولادی کشور طی نیمه نخست سال 1397 بوده است. نگاهی به عملکرد شرکت طی مدت مذکور مبین این ادعا است. نمودار 1 نام شرکت‌های برتر بورسی  فعال در حوزه صنایع معدنی از لحاظ صادرات را طی پنج ماه نخست سال 1397 نشان می‌دهد. چنانکه پیداست نماد فخوز به‌عنوان برترین صادرکننده بورسی کشور با اختلاف بسیار بالا جایگاه نخست را کسب کرده است.

در  کل سال 1396 نیز ارزش صادرات شرکت فولاد خوزستان بیش از یک میلیارد و 100 میلیون دلار بوده است. فولاد خوزستان در طی این سال رکورد کشور را در زمینه صادرات جابجا کرده است. رکوردی که حتی باعث تعجب کشورهای منطقه نیز شده است. عدم توجه به این شرکت برای قرار دادن آن در بین صادرکنندگان برتر می‌تواند نشان دهنده مورد بی‌مهری قرارگرفتن شرکت از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت باشد. باید دید وزارتخانه چه سیاستی را برای این موضوع در نظر داشته است.

یک کارشناس فولادی در این زمینه می‌گوید: دلالان با گل آلود کردن فضای حاکم بر تولید و صادرات همواره قصد دارند تا حقایق را وارونه جلوه دهند. بحث خام فروشی در صنایع معدنی هیچگاه به دقت مورد بازبینی قرار نگرفته است و برخی با سو استفاده از این موضوع منجر به تغییراتی در تصمیمات وزارت‌خانه می‌شوند.

با در نظرگرفتن زنجیره تولید فولاد می‌توان چنین برداشت کرد که هرمرحله از تولید نسبت به مرحله بعد از آن خام فروشی است، در حالی‌که این تعبیر به هیچ عنوان نمی‌تواند درست باشد.

برخی تولید محصول در زنجیره تولید فولاد، صادرات سنگ آهن،  کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی، تولید محصولات میانی فولادی و حتی برخی مراحل بعدی را (بدون بررسی‌های کارشناسانه) جزو خام فروشی به حساب می‌آورند. اما توجه به این موضوع که در کدام قسمت از زنجیره مازاد بر نیاز کشور وجود دارد و در کدام قسمت بازارصادراتی ارجح است را باید در تعریف خام فروشی گنجاند. این دو از شرایط اصلی برای انجام صادرات هستند. باید دانست در مورد فولاد بازار صادراتی در قسمت محصولات نیمه نهایی وجود دارد و تولید کننده باید مطابق تقاضای موجود دست به تولید و صادرات بزند نه برای بازاری که وجود خارجی ندارد.

در پایان یادآوری این نکته ضروری است که در سال گذشته تولید شمش در کشور با قیمت 500 دلار صورت می‌گرفت اما میلگرد با قیمت 400 دلار به کشورهای همسایه صادر می‌شد! سوال اینجاست که آیا این اتفاق به معنای ایجاد ارزش افزوده بیشتر و جلوگیری از خام فروشی بوده است؟!

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت