تاریخ: ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۴:۲۰
بازدید: ۳۸۳
کد خبر: ۲۱۴۹۳۰
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

گام آخر برای تحقق طرح ۲۵ ساله تولید آلومینا در سراب

گام آخر برای تحقق طرح ۲۵ ساله تولید آلومینا در سراب
‌می‌متالز -طرح تولید آلومینا از معدن نفلین سینیت شهرستان سراب از جمله طرح‌های راهبردی معطل مانده حوزه معدن آذربایجان شرقی در ۲۵ سال گذشته است که گام آخر برای تحقق آن با امضای قرارداد احداث واحد تولید ۷۰ هزار تنی در هفته گذشته برداشته شد.

به گزارش می‌متالز، عملیاتی شدن طرح بر زمین مانده تولید آلومینا از نفلین سینیت در شهرستان سراب، ضمن زدودن ذهنیت منفی ۲۵ ساله مربوط به آن، پس از تکمیل فاز‌های مختلف، سبب جلوگیری از خروج سالیانه یک میلیارد دلار ارز برای تامین آلومینای مورد نیاز کشور می‌شود.

نکته مهم در ارتباط با آغاز عملیات اجرایی طرح تولید آلومینا از نفلین سینیت سراب که قرارداد آن هفته گذشته با حضور وزیر صمت، مدیرعامل ایمیدرو، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا و رییس کمیسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی امضا شد، این است که همه زیرساخت‌های مورد نیاز برای فعال کردن این طرح ملی فراهم بوده و تاکنون افزون بر ۳۰ میلیارد تومان، با لحاظ دلار یک هزار و ۲۰۰ تومانی تا سه هزار و ۵۰۰ تومانی، برای بسترسازی آن هزینه شده است.

در واقع اجرایی شدن طرح تولید آلومینا از معدن نفلین سینیت در شهرستان سراب از جمله مطالبات جدی آذربایجان شرقی است که سال‌ها به دلایلی به مرحله استخراج و راه اندازی کارخانه منجر نشده بود و حال با امضای قرارداد احداث واحد ۷۰ هزار تنی آن با ظرفیت افزایش به ۲۰۰ هزار تن در سال، آخرین گام برای اجرایی شدن این طرح بر زمین مانده حوزه معدن کشور برداشته شده است.

طرح «نفیلین سینیت» سراب و کاهش وابستگی ایران به واردات آلومینا

وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم امضای قرارداد احداث واحد ۷۰ هزار تنی تولید پودر آلومینا از ماده معدنی نفلین سینیت میان ایمیدرو و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص)، امضاء این قرارداد را کاری ماندگار برای صنعت آلومینیوم کشور و خطه ارزشمند آذربایجان‌شرقی دانست.

علیرضا رزم‌حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امروز روز خجسته و ماندگاری برای مردم استان آذربایجان‌شرقی و مردم زحمتکش خطه سراب است.

وی تشریح کرد: امضای این قرارداد و احداث این واحد بر اساس مطالعات و تحقیقات گذشته و کار کارشناسی بوده است که تغییر نرخ ارز نیز در این قرارداد با تصویب هیات دولت لحاظ شده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه عملیات اجرایی این طرح به سرعت با لحاظ شدن قیمت نرخ ارز آغاز می‌شود، گفت: البته اقدامات خوبی در خصوص اجرای این طرح پیشتر انجام شده است که امضای این قرارداد تکمیل عملیات اجرایی را تسریع می‌بخشد.

استفاده از تمام ظرفیت‌ها برای تکمیل سریع پروژه نفلین سینیت سراب

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) نیز اعلام کرد که با استفاده از تمام ظرفیت‌ها پروژه ۷۰ هزار تنی تولید پودر آلومینیوم از ماده معدنی نفلین سینیت سراب را زودتر از موعد مقرر تکمیل و تحویل خواهیم داد.

سیدحسین هوش‌السادات، افزود: این پروژه طبق قرارداد ۴۸ ماهه باید تکمیل و تحویل داده شود و با تمام تلاش خود سعی می‌کنیم که در زمان پروژه صرفه‌جویی لازم انجام شود تا از این پروژه نیز سربلند بیرون آییم.

وی از اعتمادی که به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) در اجرای این پروژه شده است، تقدیر و تشکر کرد و گفت: این پروژه نیز مانند دیگر پروژه‌های قرارگاه در جهت خودکفایی، قطع وابستگی و تامین نیاز داخل است که امیدواریم در اسرع وقت تکمیل گردد.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) با بیان اینکه در این پروژه از تکنولوژی روز دنیا استفاده می‌کنیم، اضافه کرد: تجهیزات اصلی پروژه شناسایی شده است و با تمام توان از ظرفیت‌های بومی منطقه حداکثر استفاده را در اجرای پروژه خواهیم کرد.

هوش‌السادات همچنین تصریح کرد: ظرفیت فاز اول این واحد ۷۰ هزار تن پودر آلومینا از نفلین سینیت است که قابلیت ارتقاء تا ۲۰۰ هزار تن در سال را نیز دارا می‌باشد.

افزایش تولید آلومینا، کاهش ارزبری برای صنعت آلومینیوم به دنبال دارد

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیات عامل ایمیدرو نیز تأکید کرد: افزایش تولید آلومینا در کشور، کاهش ارزبری برای صنعت آلومینیوم به دنبال خواهد داشت.

وجیه‌الله جعفری گفت: در حال حاضر کشورمان سالانه به ۱.۵ میلیون تن پودر آلومینا نیاز دارد که بخش عمده‌ای از آن از طریق واردات تامین می‌شود.

وی ادامه داد: طبق قرارداد با قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) در فاز نخست پروژه سالانه۷۰ هزار تن پودر آلومینا از ماده معدنی نفلین سینیت در شهرستان سراب تولید می‌شود که تاثیر قابل ملاحظه‌ای در خروج ارز از کشور می‌گذارد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو یادآوری کرد: تولید فعلی آلومینا در کشور سالانه به ۲۵۰ هزار تن می‌رسد، از این رو ضروری است که زمینه افزایش تولید این ماده فراهم شود.

جعفری ادامه داد: پیش‌بینی شده در صورت امکان، تولید آلومینا از نفلین در فاز‌های توسعه به ۲۰۰ هزار تن در سال افزایش یابد.

وی، ارزش فاز نخست پروژه را ۱۳۷ میلیون یورو اعلام کرد و گفت: طرح در مدت چهار سال اجرا و ساخته خواهد شد.

به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، تولید آلومینا از نفلین علاوه بر کاهش وابستگی به واردات، با احتساب محصولات جانبی ارزش افزوده بالایی را ایجاد می‌کند.

اشتغال زایی ۸۰۰ نفری طرح تولید آلومینا از نفلین سینیت در سراب

در همین حال معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی نیز از امضای قرارداد احداث واحد ۷۰ هزار تنی تولید پودر آلومینا از ماده معدنی نفلین‌سینیت میان ایمیدرو و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ع) در سراب به عنوان یک خبر خوش برای مردم استان یاد کرد و گفت: پروژه تولید آلومینا از نفلین‌سینیت، یکی از پروژه‌های مهم استان است که در سال‌های اخیر از سوی مسئولان استان به صورت جدی پیگیری شده و در سایه این پیگیری‌ها، قرارداد احداث واحد تولید آلومینا امضا شد.

علی جهانگیری خاطرنشان کرد: طبق این قرارداد، در فاز نخست پروژه، سالانه ۷۰ هزار تن پودر آلومینا در شهرستان سراب تولید می‌شود که تاثیر قابل ملاحظه‌ای در خروج ارز از کشور می‌گذارد.

وی، ارزش فاز نخست این پروژه که در سطح ۵۰۰ هکتار اجرا می‌شود، ۱۳۷ میلیون یورو بوده و در مدت چهار سال احداث خواهد شد؛ هم‌چنین با بهره برداری از فاز نخست، برای ۸۰۰ نفر به طور مستقیم و ۳۵۰۰ نفر به‌طور غیرمستقیم شغل ایجاد خواهد شد.

وی هم‌چنین از تلاش‌ها و پیگیری‌های نماینده مردم سراب در مجلس شورای اسلامی در پیشرفت روند اجرای پروژه نفلین‌سینیت قدردانی کرد.

احیای «طرح تولید آلومینیا از نفلین‌سینیت» در شهرستان سراب از جمله نخستین اولویت‌های کاری استاندار آذربایجان شرقی از زمان انتصاب وی بود که پس از پیگیری‌های متعدد، موافقت‌نامه آغاز عملیات اجرایی آن در آذر ماه سال ۱۳۹۸ امضا شد.

به دنبال این موافقت نامه، پیگیری برای اجرای مفاد آن آغاز و سرانجام منجر به امضای قرارداد احداث واحد ۷۰ هزار تنی تولید پودر آلومینا بین ایمیدرو و قرارگاه خاتم‌الانبیاء (ص) شد.

منبع: خبرگزاری جمهورس اسلامی (ایرنا) آذربایجان شرقی

عناوین برگزیده